5 dingen die je moet weten over Shibuya Sky

Hoge gebouwen zijn een onmiskenbare eigenschap van metropolen zoals Tokyo. In de Japanse hoofdstad neemt het aantal wolkenkrabbers ieder jaar toe. In wijken zoals Shinyuku en Rappongi zie je steeds meer hoge gebouwen verschijnen. Zij bezitten vaak een unieke kwaliteit en dat is dat je vanaf bepaalde hoogtes vaak een mooi uitzicht over een deel van de stad krijgt. De hoogste wolkenkrabbers bieden je een uitzicht waarbij je een groter deel van Tokyo kunt overzien. Gelukkig bevatten sommige hoge gebouwen een observatiedek dat publiekelijk toegankelijk is. Een van de beste plekken om van het uitzicht over Tokyo te genieten is tegenwoordig Shibuya Sky. Dit observatiedek is volgens ons op dit moment de nummer 1 van Tokyo als je het hebt over panoramische uitzichten over de stad.

Het grote voordeel van Shibuya Sky is dat het gebouw waarin het observatieplatform gevestigd is niet omringd is door gebouwen van een bijna gelijke hoogte. Hierdoor kun je ongehinderd tientallen kilometers ver kijken. Het weer is de enige factor die roet in het eten kan gooien.

Over Shibuya Sky is inmiddels best wat info te vinden, vooral op social media waarop je prachtige foto’s en video’s ziet van het waanzinnige uitzicht. Wij zullen je hier vooral informeren over de 5 dingen die je moet weten over Shibuya Sky.

1

Zo kom je er

Shibuya Sky is gevestigd op de 45e en 46e verdieping van de wolkenkrabber Shibuya Scramble Square. Dit gebouw staat direct naast het drukke Shibuya Station en vlak bij het beroemde drukke kruispunt van Shibuya, waar de voetgangers bij groen licht kriskras door elkaar oversteken, vaak met honderden tegelijkertijd.

Er zijn verschillende metrolijnen en treinen die naar Shibuya Station rijden. Als je Google Maps gebruikt, dan zal die je vertellen bij welke uitgang je het station het beste kunt verlaten om naar Shibuya Sky te lopen.

In Shibuya Scramble Square moet je de lift naar de 14e verdieping nemen. Daar zit de ticketverkoop voor Shibuya Sky en de lift die je naar de 45e verdieping brengt. Op het moment dat je de lift verlaten hebt, kun je naar buiten naar een kleiner observatiedek. Van daaruit kun je de roltrap naar het dak nemen.

2

Openingstijden

Shibuya Sky is in principe alle dagen van het jaar geopend. Toegang tot het dak is echter soms niet mogelijk vanwege slechte weersomstandigheden, waaronder regen, onweer, harde wind en maatregelen tegen hitteberoerte vanwege hoge temperaturen.

Shibuya Sky is geopend vanaf 10:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond. De laatste toegang is voor het tijdslot 21:00-21:20 uur. Daarna kun je niet meer naar boven gaan.

3

Entreetickets

Toegangskaarten voor Shibuya Sky kosten momenteel 2500 yen ter plaatse en 2200 yen als je de tickets online koopt. Voor scholieren van het middelbaar en hoger onderwijs gelden er kortingstarieven van respectievelijk 2000 yen ter plaatse en 1700 yen online.

De toegangskaartjes werken met een QR-code. Die kun je vanaf je smartphone laten zien, maar je mag de QR-code ook uitprinten en meenemen. Toegangstickets voor Shibuya Sky zijn altijd op basis van een tijdslot van twintig minuten. Binnen dat tijdslot mag je naar boven. Eenmaal boven, mag je daar zo lang blijven als je wilt.

Voor Shibuya Sky zijn er jaarkaarten te koop. Met 3 bezoeken in een jaar heb je de aanschafprijs van het ‘Shibuya Sky Passport’ er al uit. Helaas is het aantal jaarkaarten dat uitgegeven wordt beperkt. Je kunt deze daardoor niet op ieder gewenst moment aanschaffen.

4

Tijdig reserveren

De tickets voor zijn enorm populair, vooral voor de tijdsloten aan het einde van de middag en het begin van de avond. Shibuya Sky is natuurlijk een geweldige plek om van de zonsondergang en het blauwe uurtje te genieten. Tijdens drukkere periodes is Shibuya Sky soms dagenlang uitverkocht.

Tickets kunnen maximaal 4 weken van tevoren online gekocht worden. Voor populaire tijden en voor een bezoek in het weekeinde moet je proberen om exact 4 weken vooraf je reservering te maken. Doe je het later, dan grijp je mogelijk mis. Houd er rekening mee dat het in Tokyo 8 uur (wintertijd) of 7 uur (zomertijd) later is dan bij ons. De dag begint daar dus eerder.

Tickets voor Shibuya Sky zijn verkrijgbaar via de officiële site.

5

Uitzicht van 360 graden

Vanaf het dak van Shibuya Sky kun je in alle richtingen kijken. Momenteel is Shibuya Scramble Square veruit het hoogste gebouw in de omgeving, waardoor het uitzicht niet gehinderd wordt door andere gebouwen. Wel heb je altijd te maken met glas waar je doorheem moet fotograferen of filmen.

Er is één hoek waar je geen last hebt van glas, maar daar mag je niet komen om zelf te fotograferen of filmen. Die hoek is gereserveerd voor de fotograaf van Shibuya Sky. Voor 1500 yen per foto kun je jezelf daar vast laten leggen door hem of haar.