5 dingen die je moet weten over Tiqets

Op het moment dat je gaat zoeken naar entreetickets voor bezienswaardigheden en attracties of dat je een stadskaart wilt hebben om je stedentrip gemakkelijker te maken, dan bestaat er een redelijke kans dat je bij Tiqets terechtkomt. Dit online boekingsplatform voor musea en attracties is sinds 2014 actief. In de loop der jaren is Tiqets uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van tickets, rondleidingen en voordeelkaarten.

De kracht van Tiqets is het gebruiksgemak van hun website en hun app. Bezoekers kunnen eenvoudig tickets en vergelijkbare producten vinden, de beschikbaarheid zien en direct online aanschaffen. De digitalisering van het hele proces is goed opgezet en het aanbod van Tiqets is breed. Op dit moment bieden ze meer dan 3700 producten wereldwijd aan en zijn ze goed voor miljoenen tickets per jaar. Niet voor niets dat een populaire site zoals top10bezienswaardigheden.nl graag met Tiqets samenwerkt.

Dit zijn de feiten. Maar wat wil je als (potentiële) klant weten over Tiqets? Wat moet je weten als je een ticket, excursie of stadspas via Tiqets koopt?

1

Officiële tickets

Het laatste wat je wilt, is dat je bij een bezienswaardigheid, museum of attractie staat en dat men je aangeschafte ticket niet accepteert. Daarom is het goed te weten dat Tiqets met officiële tickets en vouchers werkt. Dat zijn overigens steeds vaker mobiele/digitale tickets.

2

Unieke eigen producten

Tiqets onderscheidt zich van hun concurrenten door een aantal unieke producten op de markt te zetten. Op basis van de wensen van hun klanten hebben ze eigen stadspassen en streekpassen ontwikkeld. In plaats van dat je een dure city pass koopt waarbij je tientallen musea en attracties kunt bezoeken, biedt Tiqets eigen passen aan waarbij jij als klant de paar echte topattracties van een bestemming bezoekt. Tijdens de aanschaf kun je meteen de data en tijden vastleggen waar dat nodig is.

3

Annuleren of wijzigen?

Veranderen je plannen of gaat je reis helemaal niet door? Dan is het wel net zo prettig als je je aangeschafte tickets of passen kosteloos kunt annuleren of wijzigen. Voor veel producten biedt Tiqets de mogelijkheid aan om bij aanschaf de optie ‘gratis annuleren‘ te kiezen. In dat geval kun kun je jouw reservering annuleren tot 23:59 uur (23:59 uur) op de dag voor je bezoek, zonder vragen te stellen.

Of je kunt wijzigen is afhankelijk van de voorwaarden van het gekochte product. Als je een specifieke datum en tijdslot hebt, dan kan het lastig zijn om te wijzigen. Sommige tickets hebben geen vaste datum, maar een langere geldigheid. Dan hoef je waarschijnlijk niets te doen.

4

In het Nederlands

De website van Tiqets is in meerdere talen opgezet, waaronder Nederlands. Dat is handig, want dan zou je alles wat er op de website staat moeten begrijpen. Duidelijke info en voorwaarden, waardoor je weet wat je koopt. Dit gebruiksgemak is voor veel kopers een goede reden om tickets via Tiqets aan te schaffen.

5

Ruime betaalopties

De betaling kan soms een heikel punt zijn als je ergens tickets wilt kopen. Want wat als je geen creditcard hebt of op een andere manier wilt betalen? Bij Tiqets hebben uitgebreide betaalmogelijkheden. Naast de bekende creditcards zoals Visa, MasterCard en American Express kun je bij Tiqets o.a. ook met iDeal, PayPal, GooglePay en ApplePay betalen. Voor Belgische klanten is er de mogelijkheid om met Bancontact te betalen.