5 dingen die je moet weten over skip-the-line tickets

Tijdens een vakantie wordt er vaak tijd besteed aan het bezoeken van musea en bezienswaardigheden. Sommige bestemmingen worden zelfs vooral bezocht om daar de uiteenlopende culturele, historische en andere hoogtepunten te bezoeken. Denk aan een stad als Rome, dat met het het Colosseum en het Forum Romanum enkele van de best bewaarde historische schatten uit de oudheid herbergt. En kun je een vakantie in Barcelona vieren zonder de indrukwekkende Sagrada Familia te bezoeken? Het bezoeken van de belangrijkste hoogtepunten van een vakantiebestemming kan gepaard gaan met lange wachttijden of zelfs teleurstellingen. Want wie niet op tijd een entreeticket geregeld heeft, die zou zomaar voor het feit kunnen komen te staan dat er geen plek is.

Het vooraf regelen van entreetickets is in een aantal gevallen een must en in veel gevallen erg handig. Vooral als je met een entreeticket de wachtrijen bij een kassa kunt ontwijken. Dat bespaart je tijd, waardoor ergernis door het soms lange wachten kunt voorkomen en je meer uit je vakantie kunt halen. Het zijn specifiek de zogenaamde skip-the-line tickets die handig zijn. De Engelstalige aanduiding zegt al precies waar het op staat: tickets waarmee je de wachtrij kunt passeren.

Wat moet je weten over skip-the-line tickets en wat is zijn de verschillen tussen skip-the-line tickets en andere soorten tickets? Zijn skip-the-line tickets altijd beter dan gewoon ter plaatse tickets lopen? Dit soort vragen en meer beantwoorden we binnen de 5 dingen die je moet weten over skip-the-line tickets.

1

Niet meer wachten?


Een skip-the-line tickets betekent niet automatisch dat je helemaal niet meer hoeft te wachten. Als je bijvoorbeeld een skip-the-line ticket op basis van en tijdslot hebt en je arriveert te vroeg, dan zul je waarschijnlijk moeten wachten tot jouw tijdslot aan de beurt is om naar binnen te mogen gaan.

Een skip-the-line ticket betekent meestal dat je niet meer langs de kassa hoeft. Dan kun je nog wel op een andere rij stuiten: die van een veiligheidscontrole. Wie bijvoorbeeld de Vaticaanse Musea wil bezoeken, die ontkomt ook met een skip-the-line ticket niet aan de rij die voor de verplichte veiligheidscontrole staat.

2

Een ticket met tijdslot is niet altijd een skip-the-line ticket

Vrij veel drukbezochte bezienswaardigheden, musea en attracties werken met een tijdslot. Een tijdslotticket betekent niet dat je geen wachtrij hebt. Wel zijn de wachtrijen beperkt, want je hebt alleen te maken met de wachtende bezoekers die tijdens hetzelfde tijdslot gereserveerd hebben.

In sommige gevallen kan een tijdslot-ticket toch nog voor een onverwacht langere wachtrij zorgen. Dat hebben wij bijvoorbeeld meegemaakt bij het populaire Palacio de Peña in Sintra, bij Lissabon. Daar zijn alle tickets tijdslot-tickets en moet iedereen in één rij aansluiten. Uiteindelijk kan het dan nog een uur of langer duren voordat je binnen bent.

3

Skip-the-line tickets kopen

Er zijn verschillende manieren om aan skip-the-line tickets te komen. De meeste toeristen kopen hun skip-the-line tickets bij platformen die daarin gespecialiseerd zijn, zoals Tiqets en GetYourGuide.

Vaak bieden de officiële websites ook skip-the-line tickets aan. Het kan lastig zijn om de juiste website te vinden. Sluwe internetbedrijven hebben niet-officiële websites (die dat vaak wel lijken) bovenin bij de zoekresultaten in zoekmachines zoals Google weten te krijgen.

4

Skip-the-line tickets zijn soms goedkoper dan normale tickets

Soms zijn skip-the-line tickets goedkoper dan wanneer je ter plaatse een kaartje aan de kassa koopt. Dat komt door de korting die dan gegeven wordt bij het online aanschaffen van een ticket. De schaal waarop het gebeurt neemt af, maar er zijn nog voldoende bedrijven die online tickets goedkoper aanbieden dan tickets die je bij de kassa koopt.

5

Digitale skip-the-line tickets

Steeds meer online aangeschafte skip-the-line tickets hoeven niet meer uitgeprint te worden. Je kunt het digitale ticket vanaf je smartphone laten scannen. Op dat digitale ticket staat dan een barcode of QR-code.

Let er op dat je toegang hebt tot je digitale tickets. Sla ze bij voorkeur op, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om bij je tickets te komen. Zorg er ook voor dat je voldoende batterijcapaciteit over hebt om de tickets te kunnen laten zien. Als je smartphone zichzelf vanwege een lege batterij uitgeschakeld heeft, dan kun je niet bij je tickets.