5 dingen die je moet weten over de Hola Barcelona Travel Card

Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de stad Barcelona. De populariteit van Barcelona als stedentripbestemming is zo groot dat de stad vaak in één adem genoemd wordt met Amsterdam en Venetië als men er een artikel gepubliceerd wordt over overtoerisme. Het succes van Barcelona als toeristische bestemming is aan verschillende factoren toe te dichten. Je kunt er uitstekend winkelen, Barcelona heeft een prima klimaat en er zijn tal van luchtvaartmaatschappijen die betaalbare vliegtickets naar Barcelona aanbieden. Tot slot heeft Barcelona geweldige stranden en tal van boeiende bezienswaardigheden om te ontdekken.

Reizen naar Barcelona betekent dat je hoogstwaarschijnlijk ook vervoer binnen de stad nodig hebt. Dat begint al bij aankomst op de luchthaven. Je zult vanaf het vliegveld naar de stad moeten reizen. Binnen Barcelona ontkom je er niet aan om een of meerdere vormen van transport te gebruiken. Je kunt prima fietsen in Barcelona, er rijden voldoende taxi’s en je kunt de toeristische hop-on-hop-off bus gebruiken. Een groot deel van de toeristen kiest er voor om in Barcelona gebruik te maken van het openbaar vervoer. Barcelona heeft een uitstekend metronetwerk en waar die niet toereikend is, kun je gebruikmaken van bussen of de trein.

Op het moment dat je van het openbaar vervoer in Barcelona gebruik gaat maken dan kun je losse tickets of 10-rittenkaarten kopen. Het is in veel gevallen gemakkelijker om een OV-kaart te kopen waarmee je een x-aantal dagen onbeperkt met het openbaar vervoer binnen Barcelona kunt reizen. Dat is in het geval van Barcelona de Hola Barcelona Travel Card. Het is de best verkochte stadspas van Barcelona.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, zullen wij je een handje helpen. Dat doen we door de 5 dingen die je moet weten over de Hola Barcelona Travel Card.

1

Alleen voor het openbaar vervoer

De Hola Barcelona Travel Card is alleen bedoeld voor het openbaar vervoer in Barcelona. De kaart geeft geen recht op gratis toegang tot musea of attracties, kortingen of andere voordelen. De Hola Barcelona Travel Card biedt gedurende de geldigheid van de kaart wel recht op onbeperkt gratis gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Barcelona. Dat is de metro, de bus, de tram en ook de trein die binnen de metropool rijdt.

Wil je (ook) gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden? Kijk dan of de Barcelona Card of Barcelona Pas beter bij jou past.

2

Ook gratis van en naar de luchthaven

Met de Hola Barcelona Travel Card mag je gratis reizen tussen de luchthaven Barcelona El Prat en het centrum van Barcelona. Let op: de Aerobus is geen onderdeel van het openbaar vervoer en is dus niet gratis. De normale bussen, de trein en de metro tussen het vliegveld en de stad zijn wel inbegrepen bij de Hola Barcelona Travel Card.

3

Geen hop-on-hop-off bus

De Hola Barcelona Travel Card is alleen geldig voor het publieke transport oftewel het OV. De verschillende hop-on-hop-off bussen die door de straten van Barcelona reizen vallen daar niet onder. Voor deze toeristische dubbeldekkers moet je aparte tickets kopen.

4

Geldigheid van 48, 72, 96 of 120 uur

De Hola Barcelona Travel Card is te koop met een geldigheid van 48, 72, 96 of 120 uur. Dat is dus niet hetzelfde als kalenderdagen. De geldigheid gaat in zodra je de Hola Barcelona Travel Card voor de eerste keer gebruikt. Daarmee wordt deze OV-kaart voor Barcelona geactiveerd.

5

Via internet te koop

De Hola Barcelona Travel Card is via internet te koop. De actuele prijzen zijn € 16,40 voor een OV-kaart van 48 uur, € 23,80 voor 72 uur, € 31,00 voor 96 uur en € 38,20 voor de Hola Barcelona Travel Card met een geldigheid van maar liefst 120 uur. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis met het OV in Barcelona en hebben dus geen kaart nodig.

De Hola Barcelona Travel Card is onder andere te koop via Tiqets en via GetYourGuide.