5 dingen die je moet weten over de Barcelona Card

Ga je een stedentrip naar Barcelona maken en wil je tijdens je verblijf in Barcelona een aantal bezienswaardigheden, musea en andere leuke plekken bezoeken? Dan kan het de moeite waard zijn om een stadspas voor Barcelona aan te schaffen. Een stadspas – in het Engels city pass genoemd – biedt de stedentripper verschillende voordelen. Zo kan het zo zijn dat je met een stadspas toegang krijgt tot attracties die los lastig te boeken zijn. Of mag je met je stadspas gratis naar binnen bij musea en bezienswaardigheden. Stadspassen bieden vaak ook een vorm van gratis vervoer in een stad aan. Het doel van een stadspas is om de koper voordelen te verschaffen.

Voor Barcelona zijn er verschillende stadspassen te koop, ieder met hun eigen voordelen. De Barcelona Card is al jarenlang een veel verkochte stadspas voor Barcelona. Het is niet aan ons om te oordelen of het de beste stadspas is die je voor Barcelona kunt kopen, omdat het vooral afhankelijk is van wat je in Barcelona wilt gaan zien en doen.

Is de Barcelona Card voor jou de beste keuze? Voldoet de Barcelona Card aan jouw wensen van een stadspas voor Barcelona? Op basis van de 5 dingen die je moet weten over de Barcelona Card kun jij waarschijnlijk de juiste afweging maken.

1

Deels gratis toegang, deels kortingen

Met de Barcelona Card kun je bij meer dan 25 musea en culturele instellingen in Barcelona gratis naar binnen. Denk aan het Picasso Museum, het Museu Egipci de Barcelona, de Fundació Joan Miró en het Castell de Montjuïc.

Niet alle musea en culturele instellingen in Barcelona zijn gratis toegankelijk met de Barcelona Card. Voor een aantal bezienswaardigheden in Barcelona geldt dat je korting krijgt. Dat kan een percentage of een vast bedrag per entreeticket zijn. Op veel van de Gaudi-bezienswaardigheden krijg je korting, zoals Casa Battló, Casa Milà en Casa Vicens.

2

Geen Sagrada Familia of Park Güell

De twee topbezienswaardigheden Sagrada Familia en Park Güell zitten niet in de voordelen die de Barcelona Card biedt. Dus geen gratis toegang en geen korting. Daar is het online boekingsplatform Tiqets goed op ingesprongen door de Barcelona Pas aan te bieden. Met de Barcelona Pas krijg je onder andere gratis toegang tot Sagrada Familia en Park Güell.

Bekijk de Barcelona Pas van Tiqets

3

Gratis openbaar vervoer

De Barcelona Card biedt gratis gebruik van het openbaar vervoer in Barcelona. Het gaat om de bussen, de trams, de metro en de trein binnen Barcelona. De trein en metro van en naar de internationale luchthaven van Barcelona zijn ook gratis met de Barcelona Card.

4

Geldigheid van 72, 96 of 120 uur

De Barcelona Card heeft een geldigheid van 72, 96 of 120 uur. Dat is niet hetzelfde als 3, 4 of 5 kalenderdagen. De geldigheid gaat in op het moment van het eerste gebruik. De Barcelona Card vervalt daarna 72, 96 of 120 uur na het eerste gebruik.

5

Online te koop

De Barcelona Card is online te koop. De prijzen zijn op dit moment € 53 voor de 72-uurs Barcelona Card, € 63,- voor de 96-uurs Barcelona Card en € 75,- voor de Barcelona Card die 120 uur geldig is. Voor kinderen zijn er speciale kortingstarieven.

Je kunt de Barcelona Card o.a. kopen via Tiqets en GetYourGuide.