5 dingen die je moet weten over Eindhoven Airport

Het internationale vliegveld van Eindhoven is na Schiphol de nummer twee luchthaven van Nederland. Jaarlijks vertrekken miljoenen passagiers vanaf Eindhoven Airport naar hun vakantiebestemming, op zakenreis of ander reisdoel. Eindhoven Airport wordt vooral gebruikt door low cost airlines zoals Ryanair en Wizz Air. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft dagelijkse vluchten vanaf Eindhoven Airport. Deze dochteronderneming van Air France – KLM vliegt vanaf Eindhoven o.a. naar populaire vakantiebestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal.

Begint jouw vakantie op Eindhoven Airport en ben je op zoek naar betrouwbare informatie over dit Brabantse vliegveld? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Eindhoven Airport voor je op een rijtje gezet.

1

Wegbrengen en ophalen

Omdat Eindhoven Airport geen treinstation heeft, komen veel mensen met de auto naar de luchthaven. Dat kan met de eigen auto zijn of ze laten zich wegbrengen en ophalen. Voor de auto’s die passagiers wegbrengen en ophalen is er de Kiss & Ride mogelijkheid. Dit is een deel van parkeergarage P1 waar je maximaal 15 minuten gratis naar binnen mag. Lang genoeg om personen met hun bagage af te zetten op de luchthaven. Vanaf de Kiss & Ride loop je binnen twee minuten terminal in.

Heb je meer dan 15 minuten nodig, dan zul je moeten betalen om te parkeren. Dat kan in parkeergarage P1. De andere parkings zijn voor lang parkeren bedoeld.

2

Parkeren

Als je met de eigen auto naar Eindhoven Airport komt, dan zul je die moeten parkeren. Gratis parkeren op of rond Eindhoven Airport is geen optie. Wel zijn er tal van mogelijkheden om tegen betaling te parkeren bij het vliegveld of op korte afstand van de luchthaven. Kort parkeren kan in parkeergarage P1. Voor lang parkeren zijn er verschillende opties. Je kunt lang parkeren in en op de officiële parkings P3, P4 en P5 van Eindhoven Airport. Reserveren voor deze parkings is verplicht. Dat kan via de officiële website van Eindhoven Airport. Daarnaast zijn er tal van parkeerterreinen rondom de luchthaven die door particuliere bedrijven gerund worden.

Via de website parkcare.nl kun je gemakkelijk alle parkeeropties bekijken voor de dagen dat jij een parkeerplek bij Eindhoven Airport nodig hebt. Dit is een perfecte manier om de beste en/of goedkoopste parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport te vinden.

Ook handig:
5 dingen die je moet weten over parkeren bij Eindhoven Airport

3

Voorzieningen

Op Eindhoven Airport zorgen verschillende winkels en faciliteiten ervoor dat je jouw reis zo comfortabel mogelijk kunt beginnen en eindigen. Wil je iets eten of drinken? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden zoals La Place, Starbucks en de onder P1 gevestigde McDonalds. Bij de AH To Go kun je drankjes, snacks en de laatste benodigdheden halen. Bij winkels zoals AKO en Fashion & Travel kun je magazines, boeken, reisbenodigdheden en andere handige spullen kopen.

Natuurlijk zijn er in de terminal toiletten aanwezig, zowel voor als na de security. Voor je bagage kun je gebruik maken van bagagewagens. Houd wel rekening met een borg van 1 of 2 euro.

4

Overnachten bij Eindhoven Airport

Heb je een vroege vlucht? Dan kan het handig zijn om bij of op de luchthaven te overnachten. Voor wie met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport komt is dit misschien wel de enige goede optie om op tijd op de luchthaven te zijn.

Er is één hotel dat zich op Eindhoven Airport zelf bevindt: Tulip Inn Eindhoven Airport. Dit comfortabele driesterrenhotel zit vast aan het terminalgebouw. Je loopt na het uitchecken direct naar de incheckbalie, het bagageafgiftepunt of naar de veiligheidscontrole om naar de gate te gaan. Vanwege de populariteit is het vooraf boeken van een kamer in Tulip Inn Eindhoven Airport aan te raden. Hoe vroeger je boekt, des te goedkoper de kamers in het algemeen zijn.

Je kunt via booking.com een kamer reserveren bij Tulip Inn Eindhoven Airport. Je kunt bij booking.com ook kijken welke hotels in de buurt van Eindhoven Airport beschikbaar zijn.

5

Vliegtuigspotten

Wil je de vliegtuigen zien landen en opstijgen bij Eindhoven Airport? Dat kan onder andere vanaf het gratis toegankelijke panoramaterras op de eerste verdieping. Dit uitzichtpunt is voor iedereen toegankelijk. De trap, lift en roltrap naar bevinden zich centraal in het openbare deel van de terminal. Een nadeel voor fotografen: je staat achter het glas. 

Er zijn gelukkig ook goede spottersplaatsen buiten de terminal te vinden. De door vliegtuigspotters meest gebruikte plek is de officiële spottersplaats aan de Spottersweg. Hier is een parking en er staan wat bankjes waar je op kunt zitten. Deze spottersplek bevindt zich aan de noordoostelijke kant van de landingsbaan. Vanaf zonsopkomst tot net na de middag is dit een prima plek. Daarna heb je bij zonnig weer last van tegenlicht.

Je kunt ook aan de andere kant van de landingsbaan gaan staan. Aan de Scherpenering vind je ‘Spottersplaats Eindhoven Airport Kop Runway 03’. Het is een ideale plek als je de vliegtuigen over je wilt zien landen en opstijgen. Als je wat meer richting de rotonde gaan staan, dan kun je de vliegtuigen meer van opzij pakken.

Op deze pagina vind je uitgebreide spottersinfo voor Eindhoven Airport