5 dingen die je moet weten over de KLM lounges

Luchthaven Schiphol is het drukste vliegveld van Nederland en behoort tot de drukste luchthavens van Europa. Wie deze bij Amsterdam gelegen luchthaven weleens bezocht heeft, die zal het herkennen als we zeggen dat het zowel voor als na de veiligheidscontroles behoorlijk druk kan zijn. De meeste passagiers wachten op hun vlucht in de vertrekhal. Dat kan zittend bij de gate zijn, shoppend in een van de vele winkels die Schiphol rijk is of genietend bij een van de vele horecagelegenheden. Een deel van de reizigers spendeert de tijd voor vertrek in een van de zogenaamde lounges. Voor passagiers van Air France/KLM zijn dat KLM Crown Lounge 25 en KLM Crown Lounge 52.

De lounges zijn – mits het niet al te druk is – oases van rust binnen de verder drukke en luidruchtige luchthaven. De exclusieve wachtruimtes zijn bedoeld voor passagiers die in de hogere reisklassen vliegen, voor de zogenaamde frequent flyers en voor gasten die voor een los bezoek willen betalen.

Wat moet je weten over de KLM lounges op Amsterdam Schiphol International Airport? Waar zitten en onder welke voorwaarden mag je naar binnen? Antwoorden op deze vragen en meer lees je hier binnen de 5 dingen die je moet weten over de KLM lounges op Schiphol.

1

Hier zitten ze

Op Schiphol zitten twee KLM lounges. Vertrek je binnen de Schengen-zone (groot deel van Europa), dan kun je terecht in KLM Crown Lounge 25. Die zit aan het begin van vertrekpier D. Als je naar boven gaat om naar gates D59-D87 te gaan, dan zit KLM Lounge 25 vrij snel aan de linkerkant.

KLM Crown Lounge 52 is de lounge die op Schiphol achter de douane zit. Deze lounge zit verspreid over twee verdiepingen. De ingang zit aan de Holland Boulevard, in de buurt van vertrekpier F. Lounge 52 is bedoeld voor reizigers die naar non-Schengen bestemmingen vliegen.

2

Gratis toegang tot de KLM-lounges

Je mag de KLM-lounges in als je met KLM, Air France of een partnermaatschappij van de Skyteam-alliantie vliegt en in het bezit bent van een business class ticket (‘light’-tickets uitgezonderd) of een sky-priority-status hebt binnen een van de SkyTeam maatschappijen. Binnen Flying Blue van KLM moet je in dat geval de gold of platinum status hebben.

De toegang geldt voor de dag waarop je reist. Let op: reizen met Transavia geeft geen toegang tot de KLM-lounges, ook niet als je de gold- of platinumstatus bij KLM hebt. Dat is omdat Transavia wel eigendom van KLM is, maar geen onderdeel is van Skyteam.

3

Toegang kopen

Heb je op basis van je frequent flyer-status of reisklasse geen recht op toegang tot de KLM-lounge? Dan kun je loungetoegang kopen. Alle passagiers hebben tegen betaling toegang tot onze Crown Lounges. Je betaalt EUR 50 voor toegang tot de Schengen Crown Lounge of EUR 65 voor de Non-Schengen Crown Lounge. Regel je je loungetoegang online, dan krijg je 10 euro korting.

4

Gratis eten en drinken

Een van de voordelen van de KLM lounges is dat je er gratis kunt eten en drinken. Er zijn de hele dag door warme en koude dranken beschikbaar. Verder is er een assortiment aan alcoholische dranken te krijgen. Het assortiment is in Lounge 52 groter dan in Europa Lounge 25.

Het aanbod van eten en snacks wordt aangepast aan het moment van de dag. Vanaf de opening om 6:00 uur kun je ontbijten in de lounges en vanaf ongeveer 11:00 uur zie je het aanbod zich meer richten op de lunch.

Sinds 2019 is het loungegedeelte ‘Sky’ toegevoegd aan non-Schengen Lounge 52. Daar kun je tegen betaling luxere gerechten en drankjes krijgen.

5

Gratis Wi-Fi

Binnen de lounge biedt KLM gratis Wi-Fi aan. Deze internetverbinding is over het algemeen prima van kwaliteit. Volle bak HD of 4K streamen kan lastiger zijn, zeker als het druk is in de lounge. Maar voor het reguliere internetverkeer voldoet de gratis Wi-Fi van de KLM Lounge prima. De netwerknaam is “KLM – Lounge” en het wachtwoord is al jarenlang hetzelfde: LoungeGuide.