5 dingen die je moet weten over de KLM Real Deal Dagen

Het zoeken naar voordelige vliegtickets is iets waar veel reizigers een sport van lijken te maken. Want waarom zou je te veel betalen om naar je reisbestemming te vliegen? Zeker nu de prijzen van vliegtickets een duidelijke opwaartse trend laten zien, kan het vinden van goedkope vliegtickets een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er momenten waarop het je wat gemakkelijker gemaakt wordt. Bijvoorbeeld doordat vliegmaatschappijen een actieperiode houden waarin ze vliegtickets onder de normale prijzen aanbieden. KLM stond bijvoorbeeld jaren bekend om zijn Werelddeal Weken. Twee keer per jaar (in december/januari en augustus/september) kon je tijdens de KLM Werelddeal Weken vliegtickets met kortingen die tot honderden euro’s op konden lopen.

Tijdens de coronapandemie viel de luchtvaart grotendeels stil. De KLM Werelddeal Weken verdwenen daarmee ook van het toneel. In mei 2022 introduceerde KLM de Real Deal Dagen als opvolger van de Werelddeal Weken. In januari 2023 werden er weer KLM Real Deal Dagen gehouden en op dit moment is de najaarseditie van de KLM Real Deal Dagen 2023 aan de gang. Zo worden er nu KLM vliegtickets naar het populaire Curaçao aangeboden vanaf € 679,-, kun je vanaf € 449,- retour naar New York vliegen en reis je vanaf € 640,- naar droombestemming Dubai. Binnen Europa heb je aanbiedingen naar populaire bestemmingen zoals Barcelona, Rome, Boedapest en Milaan.

Dat de KLM Real Deal Dagen een goed moment is om goedkopere vliegtickets van KLM (en partner Air France) te kopen is iets wat waarschijnlijk iedereen wel zal weten. Maar er zijn meer handige dingen om te weten. Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over de KLM Real Deal Dagen voor je op een rijtje gezet.

1

Beperkt aantal stoelen tegen de actieprijs

Het aantal vliegtuigstoelen dat tegen de aanbiedingsprijs te koop is, is beperkt. Soms gaat het om enkele stoelen per vlucht. Voor de aanbiedingen geldt OP=OP. Het beste boek je je vliegticket zo snel mogelijk nadat de KLM Real Deal Dagen begonnen zijn. Naarmate de actieperiode verstrijkt, neemt het aantal beschikbare goedkope vliegtickets af.

Bekijk de aanbiedingen op https://campaigns.klm.nl/nl/real-deal-dagen

2

Bedenktijd nodig?


Mogelijk wil je of kun je niet direct beslissen of je een tijdens de KLM Real Deal Dagen gevonden vliegticket wilt boeken. Bij veel (maar niet alle) vliegtickets biedt KLM de optie om tegen betaling bedenktijd te krijgen. De vliegtickets worden dan gedurende een afgesproken tijd (meestal 72 uur) voor jou vastgehouden tegen het gevonden tarief. De kosten hiervoor bedragen momenteel 10, 20 of 30 euro per vliegticket.

3

Er komt altijd een boekingstoeslag bovenop

KLM rekent altijd een boekingstoeslag van € 10,00 per boeking (dus niet per vliegticket). Dit geldt ook voor de vliegtickets die je tijdens de KLM Real Deal Dagen boekt. Daarnaast kan er een creditcardtoeslag berekend worden tijdens het boekingsproces. Je kunt bij KLM ook gewoon kosteloos via iDeal betalen.

4

Ook business class aanbiedingen

Tijdens de KLM Real Deal Dagen worden er niet alleen vliegtickets in de economy klasse met korting verkocht. Ook voor de KLM World Business Class zijn er een aantal aanbiedingen te vinden. Zo kun je tijdens de KLM Real Deal Dagen van september 2023 business class vliegtickets naar Aruba of Bonaire boeken vanaf € 1999,- per persoon voor een retourticket.

5

Flying Blue voordelen gewoon van toepassing

De aanbiedingstickets zijn zogenaamde ‘light-tickets. Gratis bagage meenemen is dan niet van toepassing, ook niet in de business class. Ben je lid van Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France/KLM? Dan zijn de voordelen die bij jouw status behoren gewoon van toepassing. Dat betekent dat je gewoon recht op loungetoegang krijgt bij de gold of platinum deelnemersstatus en dat je een stuk ruimbagage gratis mee mag nemen. Verder gelden de Sky-priorityvoordelen zoals wanneer je een duurder ticket zou kopen.