5 dingen die je moet weten als je met Corendon naar Curaçao vliegt

Het zonnige eiland Curaçao is uitgegroeid tot een van de populairste zonbestemmingen onder Nederlandse toeristen. Het aantal Nederlanders dat per jaar in het vliegtuig stapt om naar deze Caribische bestemming te reizen is inmiddels uitgegroeid tot enkele honderden duizenden. Touroperators zoals Corendon en TUI hebben flink ingezet op vakanties naar Curaçao. Daarbij zijn zij grotendeels afhankelijk van beschikbare vluchten naar Curaçao. Jarenlang was KLM monopolist op de route Amsterdam-Curaçao. TUI begon zijn eigen vliegtuigen in te zetten. Na TUIfly komt nu ook Corendon met een eigen vliegverbinding tussen Amsterdam en Curaçao. Sinds het najaar 2023 kun je met Corendon heen en terug naar het relaxte vakantie-eiland Curaçao vliegen. Dat doen ze in samenwerking met World2Fly.

Curaçao is de eerste intercontinentale bestemming waar Corendon zelf op gaat vliegen. Het is ook de eerste vliegbestemming waar Corendon zogenaamde widebody vliegtuigen voor gebruikt. De nieuwe vliegroute van Corendon roept vragen op bij vakantiegangers en andere reizigers die naar Curaçao willen vliegen. In de vorm van ‘5 dingen die je moet weten als je met Corendon naar Curaçao vliegt’ proberen wij de nodige antwoorden op de belangrijkste vragen te geven.

1

Vijf keer per week

De eerste vlucht van Corendon naar Curaçao heeft op vrijdag 3 november 2023 plaatsgevonden. Sinds dat moment wordt er vijf keer per week tussen Amsterdam en Curaçao gevlogen worden: op maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag.

Dit zijn de vluchttijden:

Amsterdam-Curaçao
Vertrek vanuit Amsterdam rond 12:30 uur
Aankomst op Curaçao rond 15:30 uur lokale tijd

Curaçao-Amsterdam
Vertrek vanaf Curaçao rond 17:30 uur
Aankomst in Amsterdam de volgende ochtend rond 8:30 uur Nederlandse tijd

Beide vluchten zijn rechtstreekse vluchten. Er wordt dus geen tussenstop op Aruba, Bonaire of een andere bestemming gemaakt. De totale reisduur blijft daarmee beperkt tot ongeveer 9 uur.

2

Het vliegtuig

De vluchten naar Curaçao worden uitgevoerd in samenwerking met het Spaanse World2Fly. Dat doen ze met een moderne Airbus A350-900. Dit is een van de grootste vliegtuigen die de Europese vliegtuigfabrikant maakt. In het vliegtuig dat Corendon inzet is plek voor maar liefst 432 passagiers.

De A350-900 behoort tot de zuinigste lange-afstandsvliegtuigen ter wereld. In combinatie met het rechtstreeks vliegen zorgt dit voor een lagere gemiddelde CO2-uitstoot per passagier. Goed nieuws voor de passagiers zelf is dat dit vliegtuig een hogere luchtdruk in de cabine heeft en dat de lucht elke twee tot drie minuten ververst wordt. Dit beperkt de effecten van een jetlag.

3

Slechts één klasse

Het vliegtuig waarmee Corendon in samenwerking met World2Fly mee naar Curaçao vliegt heeft één klasse: de economyklasse, die soms ook wel toeristenklasse genoemd wordt. Je zult aan boord tevergeefs zoeken naar een business class of een premium economy klasse. Wel zijn er 27 stoelen met extra beenruimte beschikbaar. Die bevinden zich in de rijen bij de deuren en zijn tegen bijbetaling te reserveren.

De stoelopstelling aan boord is 3-3-3. Dus in drie rijen van drie stoelen. Gelukkig is er niet gekozen voor een 3-4-3 opstelling, wat sommige lowcost- en vakantiemaatschappijen die met de A350 vliegen wel doen. Dat scheelt toch een paar centimeter in de breedte.

4

Service aan boord

Met Corendon naar Curaçao vliegen gaat geen straf worden. Natuurlijk is vliegen in een full-flat business class stoel altijd fijner dan reizen in de economyklasse. Maar Cordendon doet er alles aan om de reis zo aangenaam mogelijk te maken. Behalve de uitstekende cabine-omstandigheden mag je rekenen op stoelen die 15 centimeter naar achteren versteld kunnen worden. Iedere passagier heeft de beschikking over een relatief groot eigen tv-scherm met een ruime keuze aan films, series, muziek en games. Tegen betaling kan er via wi-fi gebruik gemaakt worden van internet. Ben je bang dat de batterij van je telefoon of tablet het geen hele vlucht uithoudt? USB-oplaadpunten zorgen ervoor dat je die onderweg op kunt laden.

Aan boord zorgt de ‘Mondi Sky Caribbean Cuisine’ catering ervoor dat de inwendige mens goed verzorgd wordt. Er wordt tijdens de vlucht een maaltijd, een snack en drankjes geserveerd. Wil je iets buiten het standaardassortiment hebben, dan kun je dat via de buy-on-board service kopen.

5

Losse vliegtickets

Corendon verwacht op jaarbasis ongeveer 220.000 passagiers van en naar Curaçao te kunnen vliegen. Ongeveer tweederde van de vliegtuigstoelen zal als pakketreis van Corendon verkocht worden. Dat zijn vakanties inclusief vlucht en accommodatie. Ongeveer een derde van de stoelen aan boord van het vliegtuig is beschikbaar voor losse vliegtickets naar Curaçao.

Losse vliegtickets naar Curaçao zijn vanaf nu boekbaar via Corendon. Daarbij worden er zeer concurrerende tarieven gehanteerd. Een enkele reis is te koop vanaf 299 euro en een retourtje Amsterdam-Curaçao is al te boeken vanaf 598 euro. Deze tarieven zijn exclusief 10 euro boekingskosten.

Het boeken van een pakketreis naar Curaçao bij Corendon kan gunstiger zijn. Zeker op het moment dat ze last minute aanbiedingen hebben kan het financieel interessanter zijn om een complete Curaçao vakantie bij Corendon te boeken.

Het meenemen van handbagage is gratis. Voor ruimbagage moet bijbetaald worden. Het maakt daarbij niet uit of je een pakketreis of een los vliegticket geboekt hebt.