5 dingen die je moet weten over georganiseerde fietstochten in Antwerpen

Nederlanders fietsen graag en ze bezoeken massaal de Belgische stad Antwerpen. Iedere dag komen Nederlandse toeristen massaal de grens over om te genieten van de vele geneugten en mooie plekjes die Antwerpen te bieden heeft. Het zal je daarom niet verbazen dat onze landgenoten graag de fiets gebruiken om zichzelf te verplaatsen binnen Antwerpen. Degenen die de stad al wat beter kennen, huren een fiets of gebruiken het stadsfietssysteem Velo. Voor wie wat minder goed wegwijs is in Antwerpen, is een georganiseerde fietstocht een geliefde manier om de stad te leren kennen. Tijdens zo’n tour krijg je een leuke introductie van Antwerpen en krijg je de nodige wetenswaardigheden en tips van de begeleidende gids mee. Ook in Antwerpen is fietstochtspecialist Baja Bikes de grote aanbieder voor georganiseerde fietstochten.

Veruit de meest verkocht fietstour is de Antwerpen Highlights fietstocht. Je gaat dan in een kleine groep en met een ervaren Nederlandstalige gids op pad om een aantal van de hoogtepunten van Antwerpen te gaan bekijken. Dit is een ideale fietstocht om Antwerpen in de basis te leren kennen.

Om deel te nemen aan de Antwerpen Highlights fietstocht is vooraf reserveren verplicht. Op basis van het aantal reserveringen kan men voldoende gidsen inschakelen. Mochten je plannen wijzigen? Dan mag je tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen. De fietstocht is te reserveren via de website van Baja Bikes.

Wil je goede objectieve info lezen over de fietstocht van Baja Bikes door Antwerpen? Je vindt het hier in de 5 dingen die je moet weten over georganiseerde fietstochten in Antwerpen.

1

Centraal gelegen beginpunt

De fietstours beginnen vanaf de Vleminckstraat 15a in Antwerpen. Dat is heerlijk centraal gelegen en daardoor goed bereikbaar. Het historisch centrum ligt om de hoek, het centraal treinstation van Antwerpen ligt op twintig minuten lopen en parkeergarage Interparking Meir ligt op 1 minuut lopen.

2

Niet te lang

De Antwerpen Highlights fietstocht duurt ongeveer 2 uur. Dat is een prima lengte. Het zorgt ervoor dat de spanningsboog niet afneemt en dat het voor iedereen prima uit te houden is. In sommige andere steden worden fietstochten aangeboden van drie uur, waar dan een pauze van ruim een half uur in verwerkt zit. Als je het aan ons vraagt, is een tocht van twee uur beter, omdat het je meer tijd biedt om de rest van de dag op eigen houtje in Antwerpen door te brengen.

3

Goede fietsen

Het is op sommige plekken maar afwachten wat voor fiets je meekrijgt, maar in Antwerpen is dat prima voor elkaar. Ze gebruiken hier degelijke damesfietsen met handremmen en drie versnellingen. Ga je de fietstocht met kinderen doen? Kinderzitjes en kinderfietsen zijn beschikbaar.

Fiets je liever op een e-bike dan op een gewone fiets? Tegen een meerprijs kun je een elektrische fiets meekrijgen.

4

Kinderkopjes

In België worden nog veel kasseien toegepast voor de bestrating, ook wel kinderkopjes genoemd. Het wordt langzaamaan iets minder en een groot deel van de fietstocht gaat over prima wegen en fietspaden, maar er zullen zeker gedeeltes van de route over kinderkopjes gefietst worden. Gelukkig krijg je een goede degelijke fiets mee.

5

Geen vaste route

De route die in Antwerpen gefietst wordt is geen vast rondje. Is er wat meer ruimte, bijvoorbeeld doordat het tempo er lekker in zit, dan kan er een extra onderdeel aan toegevoegd worden. Vindt er in Antwerpen een evenement plaats, dan is het soms handiger om de route aan te passen of is het zelfs een must. Tijdens sommige events wordt een deel van de binnenstad afgesloten voor alle verkeer. Gelukkig biedt Antwerpen zoveel leuke plekken, dat de gids er altijd in zal slagen om een interessante fietstocht samen te stellen.