5 dingen die je moet weten voor je Amerika reis

De Verenigde Staten van Amerika is een geweldige en veelzijdige reisbestemming. De VS is een van de absolute topbestemmingen van alle landen buiten Europa. Jaarlijks vliegen meer dan honderdduizend Nederlandse toeristen naar Amerika om daar hun vakantie te vieren. Het reisdoel kan uiteenlopen van een stedentrip naar New York, een zonvakantie in Florida tot een rondreis waarbij je verschillende steden, natuurparken en hoogtepunten van Amerika gaat ontdekken. Alle reizen baar de Verenigde Staten vereisen wel wat reisvoorbereiding. Sommige zaken zijn essentieel, zoals ervoor zorgen dat je reisdocumenten in orde zijn. Andere dingen zijn belangrijk als je bepaalde problemen tijdens je vakantie in Amerika wilt voorkomen.

Om je te helpen, hebben wij de 5 dingen die je moet weten als je naar Amerika reist voor je op een rijtje gezet. Dit zal jou hopelijk helpen om van je Amerika reis een geweldige ervaring te maken.

1

Regel je reisdocumenten op tijd

Zonder de juiste reisdocumenten kom je de Verenigde Staten niet binnen. De basis is een geldig paspoort. Iedereen die naar Amerika reist (ook kinderen) hebben een geldig paspoort nodig dat gedurende het hele verblijf in de Verenigde Staten geldig is. Als houder van een Nederlands paspoort (of ander EU-paspoort) kun je visumvrij naar de Verenigde Staten reizen. Je hebt wel een elektronische toestemming nodig. Deze ESTA (Electronic System for Travel Authorization) moet je vooraf via internet regelen. Het advies is om dat tenminste 72 uur voor vertrek te doen.

Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over het ESTA voor je op een rijtje gezet.

Gebruik je medicijnen? Mogelijk heb je een medicijnverklaring nodig om je medicijnen mee te mogen nemen. Dat geldt voor bepaalde voorgeschreven medicijnen, zoals ADHD-medicijnen, slaapmiddelen of sterke pijnstillers.

2

Een goede reisverzekering is essentieel

De Verenigde Staten staat bekend om de schadeclaims waarbij er soms voor Europese begrippen absurde bedragen toegekend worden door de rechter. Ook als toerist kun je daar mee te maken krijgen. Een goede reisverzekering met verhoogde W.A.-dekking is daarom niet overbodig als je naar Amerika reist.

Nog belangrijker is om je medische kosten te verzekeren voor je Amerika reis. Medische kosten liggen in de VS vaak (veel) hoger dan in Nederland. Eigenlijk kun je niet naar de VS zonder een reisverzekering waarbij de daadwerkelijke medische kosten in de VS vergoed worden in het geval dat je onverwachte medische kosten krijgt tijdens je vakantie.

3

Betalen in Amerika

In de VS betaal je met de Amerikaanse dollar. Die kun je voor je vertrek naar Amerika aanschaffen of je kunt daar geld uit de geldautomaat halen. Daarvoor moet je bankpas geschikt zijn om te gebruiken buiten Europa. Controleer voor vertrek of je bankpas op ‘wereldprofiel‘ staat. Zo niet, regel dit dan. Vaak kan dat via internetbankieren.

Binnen de Verenigde Staten is het zeer gebruikelijk om met een creditcard te betalen of om met een creditcard borg te staan voor een hotelkamer of huurauto. Heb je nog geen creditcard? Vraag die dan ruim voor je Amerika-reis aan.

4

Koop reisstekkers

De stekkers die aan je opladers en elektronische apparatuur zitten, zijn zogenaamde Europese stekkers. Die passen niet in de afwijkende Amerikaanse stopcontacten. Je zult een reisstekker of wereldstekker nodig hebben om in Amerika stroom te kunnen gebruiken. De reisstekker moet van de Europese plug naar de Amerikaanse plug gaan. Om er zeker van te zijn dat je de juiste en voldoende reisstekkers bij je hebt, koop je ze bij voorkeur al in Nederland.

5

Voorkom een torenhoge telefoonrekening

Je telefoon in Amerika gebruiken? Dat kan prima. Reken er wel op dat door roamingtoeslagen het gebruik van je mobiele telefoon binnen de VS duurder zal zijn dan in Nederland. Je kunt je telefoonkosten beperken door je telefoon minder te gebruiken. Dataverkeer is vaak de grootste boosdoener. Schakel dataroaming daarom helemaal uit of beperk het aantal apps dat data mag gebruiken.

Kijk bij je telefoonprovider of er voordelige buitenlandbundels zijn. Dat kan de kosten flink beperken. Ga je naar Amerika en wil je je telefoon wel volop gebruiken? Overweeg dan om een pre-paid Amerikaanse simkaart aan te schaffen.