5 dingen die je moet weten over vliegen naar Kaapverdië

De afgelopen jaren is Kaapverdië uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie buiten Europa. De Kaapverdische Eilanden kennen temperaturen die prima passen bij wat toeristen zoeken voor een vakantie aan het zwembad of op het strand. De verleidelijke zandstranden en de uitstekende hotels maken het plaatje compleet. Vooral tijdens de koele Europese winters gaat men graag in Kaapverdië op vakantie. Het is een uitstekende winterzonbestemming.

Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van de westkust van Afrika. Het vliegtuig is daardoor eigenlijk het enige vervoermiddel om naar Kaapverdië te reizen. Je kunt vanuit Nederland niet naar Kaapverdië rijden en er gaan vanaf het Europese continent geen veerboten naar Kaapverdië. Er varen zelfs amper veerverbindingen tussen de Kaapverdische Eilanden onderling.

Een vakantie in Kaapverdië betekent dus dat je het vliegtuig in zult moeten stappen. Wat moet je allemaal weten over vliegen naar Kaapverdië? Wij doen de 5 dingen die je moet weten over vliegen naar Kaapverdië voor je uit de doeken.

1

Met deze luchtvaartmaatschappijen kun je naar Kaapverdië vliegen

Het aantal mogelijkheden om vanuit Nederland naar Kaapverdië te vliegen is zeer beperkt. Zowel KLM als Transavia vliegen niet vanaf Nederlandse luchthavens naar de Kaapverdische Eilanden. Ook Ryanair biedt geen vluchten naar Kaapverdië aan. De beste luchtverbinding met Kaapverdië wordt aangeboden door TUIfly. Deze luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI vliegt meerdere keren per week tussen Nederland en Kaapverdië. Dat doen ze vanaf Schiphol.

Een andere optie is een lijnvlucht boeken bij de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal. Met hen kun je via een overstap in Portugal vanaf Schiphol naar Kaapverdië vliegen.

2

Vluchtduur

De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en Kaapverdië ligt net iets onder de vijfduizend kilometer. Als het vliegtuig de gunstigste route vliegt en tussendoor nergens onderweg een tussenlanding maakt, dan is de vluchtduur tussen de 6 en 7 uur. Het hangt er ook vanaf welk vliegtuig er ingezet wordt: een Boeing 787 Dreamliner kan met een hogere kruissnelheid vliegen dan de op deze route veel ingezette Boeing 737.

3

Vaak een tussenstop

TUIfly maakt vaak een tussenstop op de vliegroutes naar en van Kaapverdië. Dat kan vanuit zowel commerciële als praktische redenen zijn. Soms moet er een tankstop ingelast worden. Dan is het de bedoeling dat de passagiers aan boord van het vliegtuig blijven. Bij TUIfly worden de vluchten van en naar Kaapverdië vaak gecombineerd. Zo kun je een tussenlanding hebben in Gambia, Senegal of de Canarische Eilanden.

Wat ook veel gebeurt, is dat vluchten naar verschillende Kaapverdisch Eilanden gecombineerd worden. Dat er bijvoorbeeld eerst naar Boa Vista gevlogen wordt en dat het vliegtuig daarna doorgaat naar Sal. Of je uit moet stappen bij een tussenstop, hangt ervan af of het vliegtuig tijdens die stop schoongemaakt wordt of niet.

Een tussenlanding kan de totale reisduur met een uur tot enkele uren doen toenemen.

4

Entertainment en verzorging aan boord

Als je met TUIfly vliegt, dan mag je op vluchten langer dan 6,5 uur rekenen op een gratis maaltijd, snack en soft drinks naar keuze. Verder mag je altijd tegen betaling snacks en drankjes kopen. Als je met de Boeing 737 vliegt dan heb je geen beschikking tot een Persoonlijk Entertainment Programma. Op vluchten die met de Boeing 787 Dreamliner uitgevoerd worden heb je het geluk dat je wel zelf films, series en documentaires op een schermpje kunt bekijken.

5

Geen vliegtuigslurf

Het in- en uitstappen op de internationale vliegvelden van Sal, Boa Vista en São Vicente gebeurt via trappen. Deze luchthavens hebben geen vliegtuigslurf (ook wel aviobrug of passagiersbrug genoemd). Ben je wat slechter ter been, dan is het handig om vooraf assistentie aan te vragen. Het uitstappen in de open lucht betekent dat je vanuit een gecontroleerd klimaat in het vliegtuig de hitte in kunt stappen. Mocht het een keer regenen, dan kun je tijdens het in- en uitstappen nat worden.