5 dingen die je moet weten over vliegen naar Fuerteventura

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden. Op basis van het aantal toeristen dat per jaar naar Fuerteventura op vakantie gaat, is Fuerteventura de nummer vier bestemming van de Canarische Eilanden. Op jaarbasis komen er ongeveer drie miljoen bezoekers per jaar met het vliegtuig naar Fuerteventura. Een aanzienlijk kleiner deel komt met het cruiseschip en een handvol toeristen neemt de ruim dertig uur durende veerboot vanuit Spanje naar Fuerteventura. De ligging van Fuerteventura in de Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat vliegen dé manier is om voor een vakantie naar Fuerteventura te reizen.

Stel dat je een van de vele mensen bent die in het vliegtuig stapt om naar Fuerteventura te vliegen, wat zou je allemaal willen en moeten weten? Wij hebben daar wel een goed beeld over. Onze 5 dingen die je moet weten over vliegen naar Fuerteventura zullen je de informatie geven die handig is voor jouw vliegreis naar Fuerteventura.

1

Met deze luchtvaartmaatschappijen kun je naar Fuerteventura vliegen

Als je vanuit Nederland naar Fuerteventura wilt vliegen, dan is vliegen met Transavia of TUIfly. Deze twee luchtvaartmaatschappijen onderhouden meerdere vluchten per week tussen Amsterdam Schiphol Airport en Fuerteventura Airport. Transavia biedt meestal ook vluchten aan vanaf regionale luchthavens zoals Rotterdam-The Hague Airport.

Wat minder praktisch, maar qua reisschema of prijs soms wel een optie, is om met een overstap naar Fuerteventura te vliegen. Dat kan met verschillende airlines zoals Vueling, Iberia en EasyJet. Ryanair biedt op dit moment geen vluchten vanuit Nederland naar Fuerteventura aan. KLM biedt op dit moment geen lijnvluchten naar Fuerteventura aan.

2

Vluchtduur

De vliegafstand tussen Amsterdam Schiphol Airport en Fuerteventura Airport bedraagt bij de meest ideale route 3065 kilometer. In de praktijk leggen de vliegtuigen op deze route meestal een afstand van 3100 tot 3200 kilometer af. De vluchtduur is volgens de informatie op de vliegtickets ongeveer vier en een half uur. In de praktijk wordt er wat sneller gevlogen en hangt het vliegtuig ongeveer vier uur in de lucht.

In het geval dat het vliegtuig een tussenlanding heeft (soms worden vluchten gecombineerd met andere bestemmingen) dan kan de totale reisduur oplopen. Een tussenstop levert je gemiddeld anderhalf tot twee uur aan extra reistijd op.

Het ticket of de reserveringsbevestiging vermeldt lokale tijden. Omdat Fuerteventura in een andere tijdzone dan Nederland ligt, is er sprake van tijdsverschil. Hierdoor kan de heenvlucht korter lijken dan de terugvlucht. Dat is omdat het op Fuerteventura altijd (zowel tijdens wintertijd en zomertijd) één uur vroeger is dan in Nederland.

3

Goedkope vliegtickets boeken

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je vliegtickets. Er is niet met zekerheid te zeggen wat het beste moment is om je vliegtickets naar Fuerteventura te boeken. Er zijn veel factoren afhankelijk op de vliegtarieven. In het geval van Transavia geldt vaak dat vroeg boeken de beste kans op de laagste prijzen oplevert. De eerste tickets zijn vaak het goedkoopst. Naarmate er meer vliegtickets verkocht worden, stijgen de prijzen meestal.

Bij TUIfly kan het anders zijn. Daar is men eerder geneigd om enkele dagen tot weken voor vertrek de vliegtickets in de aanbieding te gooien. Dat heeft er vooral mee te maken dat TUIfly het meer moet hebben van de pakketreizen (vlucht + accommodatie). Worden er voor bepaalde vluchten minder reizen verkocht dan vooraf ingeschat, dan kan het zijn dat een deel van de stoelen met korting verkocht worden. Kijk dan zeker ook even naar de pakketreizen van TUI naar Fuerteventura. Er bestaat een kans dat het gunstiger is om een complete lastminute vakantie naar Fuerteventura te boeken in plaats van een los vliegticket.

Bekijk Fuerteventura vliegtickets bij Transavia
Bekijk Fuerteventura vliegtickets bij TUIfly
Bekijk Fuerteventura vliegtickets bij Vueling

4

Vliegtuig en services

De meeste vluchten naar Fuerteventura worden uitgevoerd met zogenaamde narrowbody vliegtuigen zoals de Boeing 737, de Airbus A320 en de Airbus A321. Deze toestellen hebben vrijwel zonder uitzondering de stoelen in twee rijen van drie stoelen staan, met daartussen een centraal gangpad. Transavia en TUI hebben op deze toestellen geen extra brede stoelen. Wel zijn er een beperkt aantal stoelen met extra beenruimte te reserveren.

Aan boord van deze vliegtuigen krijg je behalve de glimlach van het boordpersoneel, een stoel om te zitten, een veiligheidsinstructie voor vertrek en toegang tot het toilet niets gratis. Voor drankjes en snacks moet je betalen. Op een persoonlijk entertainmentsysteem hoef je aan boord van de Boeing 737, Airbus A320 en Airbus A321 niet te rekenen. Overigens ook niet op centrale schermen met filmvertoningen.

Mocht je het geluk hebben dat TUIffly vanwege operationele redenen een Boeing 787 Dreamliner inzet op de vlucht van of naar Fuerteventura, dan heb je een paar voordelen. Het grotere widebody vliegtuig geeft je een ruimtelijker gevoel. Voorin zijn er extra brede stoelen te vinden die nog meer beenruimte bieden. En in de Boeing 787 Dreamliner zijn er wel persoonlijke entertainment systemen aanwezig. Je hebt dan een schermpje in de rugleuning voor je of een inklapbaar scherm dat in je stoel zit. Als je van of naar Fuerteventura vliegt, dan moet je ook aan boord van de Boeing 787 Dreamliner betalen voor drankjes, snacks en broodjes.

5

Fuerteventura Airport

Op Fuerteventura heb je één vliegveld: Fuerteventura Airport. Deze internationale luchthaven staat ook bekend onder de naam El Matorral Airport. De IATA-code is FUE. Fuerteventura Airport ligt ongeveer twee kilometer onder Puerto del Rosario. Fuerteventura Airport is een moderne luchthaven die van alle gemakken voorzien is. De terminal is vrij ruim opgezet. Er zijn verschillende winkels en horecagelegenheden aanwezig, zowel in het vrij toegankelijke deel als in de vertrekhal.

Het in- en uitstappen op Fuerteventura Airport geschiedt meestal door middel van een vliegtuigslurf of aviobrug. Kleinere propellervliegtuigen worden meestal voor de terminal geparkeerd, waarbij je via een trap in- en uit moet stappen.