5 dingen die je moet weten over THB Bamboo Alcudia

Vakantiebestemming Mallorca telt duizenden accommodaties die gezamenlijk goed zijn voor miljoenen overnachtingen per jaar. De meeste toeristen verblijven in hotels. Dit liggen verspreid over het eiland en zijn er in alle soorten, maten en prijscategorieën. Een ruime keuze aan hotels leidt vaak tot keuzestress. Welk hotel past het best bij jou? In welke badplaats op Mallorca kun je het beste verblijven en waar moet je verder op letten als je een hotel op Mallorca uitkiest voor jouw vakantie. De meeste informatie die je vindt over hotels is niet echt subjectief te noemen. Reisorganisaties zullen minder goede kanten minder snel belichten en vertellen je vooral hetgeen dat je graag wilt horen. Online reisgidsen over Mallorca zullen vanwege commissieafspraken vaak ook niet helemaal objectief zijn.

Gelukkig heb je ‘5 dingen die je moet weten’ om eerlijke informatie uit eigen ervaring te lezen, zoals over hotel THB Bamboo Alcudia. Wij verbleven recent een week in dit nieuwe viersterrenhotel in Port d’Alcudia. Het hotel is zo nieuw dat op de websites van enkele reisaanbieders de foto’s nog uit zogenaamde ‘artist impressions’ bestaan.

We hebben voldoende materiaal om je van alle info te voorzien van wat je zou moeten weten over THB Bamboo Alcudia. Voor beschikbaarheid en prijzen kun je naar reisorganisaties zoals Sunweb en Corendon gaan. Voor objectieve info lees je verder in dit artikel over hotel THB Bamboo Alcudia.

1

Adults only

THB Bamboo Alcudia is een adults only hotel. Iedereen die in het hotel verblijft moet tenminste 18 jaar oud zijn. Dat geeft toch wel wat rust aan het zwembad, in het restaurant en in de andere ruimtes. Onze ervaring is dat hier vooral stelletjes verblijven die naar Mallorca komen im te relaxen. Overlast door feestende jongeren hebben we hier niet meegemaakt.

2

Prima ligging

THB Bamboo Alcudia ligt op een ideale plek. De loopafstand tot het heerlijke zandstrand van Port d’Alcudia is slechts tweehonderd meter, er zijn voldoende winkels en horecagelegenheden in de buurt en de doorgaande straat waar het hotel aan ligt is niet al te druk.

Prachtige dorpen zoals Alcudia en Pollença liggen vlakbij, de beroemde woensdagmarkt van Sineu ligt op een half uurtje rijden en de luchthaven is via snelweg Ma-13 in drie kwartier te bereiken.

3

Compacte kamers

De kamers van hotel THB Bamboo Alcudia zijn niet ruim bemeten. Op de website van booking.com staat een afmeting van 21 m² vermeld, maar wij twijfelen of dat wel klopt. Voor ons gevoel zijn de kamers kleiner. De compacte tweepersoonskamers zijn wel efficiënt ingedeeld. Er is slim omgegaan met de beschikbare ruimte. Naar onze persoonlijke smaak zouden het toilet en het stukje ruimte bij de wastafel iets ruimer mogen zijn.

4

Eten en drinken

Je hoeft in THB Bamboo Alcudia niet te verhongeren of dorst te lijden. De bar bij de receptie is gedurende de hele dag geopend. In het buffetrestaurant kun je ontbijten en dineren, afhankelijk van wat je geboekt hebt. Beide buffetten zijn prima verzorgd. Bij de zwembaden staat overdag een foodtruck waar je snacks kunt halen en een poolbar waar je terecht kunt voor koele en warme drankjes.

Op je kamer heb je een koelkastje die ruim genoeg is om drankjes koel te zetten en te houden. Die drankjes koop je gemakkelijk bij de verschillende supermarkten die in de directe omgeving van het hotel gesitueerd zijn.

Goed om te vermelden is dat de drankjes in het hotel zeer schappelijk geprijsd zijn.

5

Twee aangename zwembaden

Het THB Bamboo Alcudia heeft niet één maar twee aangename zwembaden. Het hoofdzwembad heeft ronde vormen en ligt direct tussen de twee gebouwen van het hotel in. Iets verderop heb je ons favoriete zwembad: een rechthoekig zwembad met draai aangelegd terras en een geweldig uitzicht over het meer. Het water in dit zwembad is voor ons gevoel een graadje of twee warmer dan het zwembadwater van het andere bad.