5 dingen die je moet weten over Sunny Cars

Wil je leuke dingen gaan ontdekken op vakantie? Je komt al heel snel uit bij een huurauto als je tijdens je vakantie vervoer nodig hebt en op zoek bent naar de handigste oplossing. Met een huurauto kun je gaan en staan waar je wilt. Er zijn uitzonderingen: tijdens een stedentrip kan een auto soms meer lasten dan lusten opleveren. Op het moment dat je uitstapjes wilt gaan maken vanaf je vakantieadres, een rondreis wilt gaan maken of een auto nodig hebt om vanuit je accommodatie naar het strand of restaurants te gaan, dan is een huurauto de voor de hand liggende keuze. Tijdens je zoektocht naar een huurauto kun je kiezen uit tal van aanbieders. Daar zitten hele goede autoverhuurders tussen, maar ook bedrijven met een dubieuze reputatie. Als je als Nederlander op zoek gaat naar een huurauto voor op vakantie, dan zul je geregeld de naam Sunny Cars tegenkomen. Mocht je dit bedrijf nog niet kennen dan zou je vragen kunnen hebben over de betrouwbaarheid en werkwijze van Sunny Cars. En misschien komt vooral de vraag naar boven waarom je Sunny Cars vaak tegenkomt op websites over vakanties en reisbestemmingen.

Als ervaren klant van Sunny Cars is het voor mij gemakkelijk om je te vertellen wat je volgens mij wilt en zou moeten weten over Sunny Cars. Wat is het verhaal achter het succes van deze autoverhuurspecialist, waarom zou je een auto via Sunny Cars moeten huren en is er toch nog iets waar je op moet letten als je een huurauto via Sunny Cars reserveert? Ik geef je graag antwoord op deze vragen.

1

All-in formule

Sunny Cars werkt met een zogenaamde all-in formule. Dat betekent kortweg dat alle verzekeringen en toeslagen inbegrepen zijn als je bij Sunny Cars een auto huurt. Er zijn dus geen verborgen kosten. De all-risk verzekering dekt alles, dus ook schade aan glas, banden, bodem en dak of het verlies van de autosleutel of autopapieren.

Heb je toch een ongelukje? Dat betaalt Sunny Cars je het eigen risico terug. Dat geldt ook als de schade jouw schuld is, mits je je aan de voorwaarden houdt. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat ik twee keer schade heb gehad en beide keren het eigen risico binnen twee dagen van Sunny Cars terugbetaald gekregen heb.

2

Andere voordelen

Bij Sunny Cars heb je naast de all-in formule nog een aantal andere voordelen. Zo werkt Sunny Cars alleen maar met betrouwbare autoverhuurders samen.

Andere voordelen van een auto huren bij Sunny Cars zijn:

✅ Dankzij de Flexservice kun je een autoreservering tot een uur voor huuraanvang gratis annuleren of wijzigen.

✅ Een huurauto bij Sunny Cars is altijd met een ongelimiteerd aantal kilometers.

✅ Sunny Cars heeft een Nederlandstalige klantenservice die 24/7 telefonisch bereikbaar is.

✅ De tankregeling is helder: je krijgt de auto met een volle tank mee en moet hem weer met een volle tank inleveren of je krijgt de auto mee met een deels gevulde tank en moet hem bij terugkomst met een zelfde tankniveau inleveren. Geen verplichte afname van een tank brandstof, dus.

✅ Op sommige bestemmingen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Je kunt Sunny Cars dan garant laten staan door middel van de Geen Waarborg Service.

3

Niet inbegrepen

Bij Sunny Cars zijn veel dingen inbegrepen, maar niet alles. Ze kunnen immers niet voor Sinterklaas spelen. Wil je een GPS of een kinderstoeltje huren, dan zul je daar in de meeste gevallen voor bij moeten betalen. Lever je de auto met minder brandstof in dan dat je hem meegekregen hebt, dan betaal je de brandstofkosten (eventueel met een toeslag).

Verkeersboetes zijn als vanzelfsprekend ook niet inbegrepen in de huursom. Boetes voor overtredingen zoals te hard rijden, door rood licht rijden, foute parkeren of ongeoorloofd een milieuzone binnenrijden mag je achteraf bij de autoverhuurder afrekenen.

Ben je een jonge of oude bestuurder, waardoor je niet binnen de gestelde leeftijdsgrenzen valt? Bij Sunny Cars kun je dan vaak wel een auto huren, maar betaal je een toeslag als je onder de minimumleeftijd of boven de maximumleeftijd zit.

4

Prijzen en kortingen

Sunny Cars is meestal niet de goedkoopste als je online gaat zoeken naar een huurauto voor tijdens je vakantie. Maar als je eerlijk gaat vergelijken, dan zul je zien dat de prijzen van Sunny Cars meer dan redelijk zijn. Betaal je ergens anders minder? Kijk dan goed hoe het zit met toeslagen, verzekeringen, eigen risico en reputatie.

Sunny Cars is vaak wel goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto aan een balie of op een kantoor op het vliegveld wilt regelen. Ons advies is om voor de beste prijs bij Sunny Cars je auto tijdig te reserveren.

Soms zijn er kortingsacties of kortingscodes waarmee je korting op je autohuur bij Sunny Cars kunt krijgen. Ook houdt Sunny Cars geregeld andere acties waarmee je een voordeel kunt hebben. Deze vind je terug op de actiecode-pagina van Sunny Cars.

5

De reden dat je Sunny Cars zo vaak tegenkomt

Het zal je misschien opgevallen zijn dat Sunny Cars veel gepromoot wordt via reissites, blogs en social media-kanalen. Dat komt onder andere door het commerciële verhaal achter Sunny Cars. Sinds de oprichting in 1990 werkt Sunny Cars samen met belangrijke marktpartijen. In de beginfase geschiedde dat via reisbureaus, tegenwoordig zijn daar tal van digitale kanalen bij gekomen. Een deel van deze partners ontvangt commissie over boekingen die na doorverwijzingen gemaakt wordt.

Een andere reden dat Sunny Cars zo vaak gepromoot wordt, is de ijzersterke reputatie die het bedrijf opgebouwd is. Het vertrouwen van zowel klanten en partners in Sunny Cars is groot. In Trustpilot scoort Sunny Cars met gemiddeld een 4,6 op 5 sterren het beste onder alle verhuurders van vakantieauto’s.