5 dingen die je moet weten over het Velamar Boutique Hotel

Vorige week heb ik geheel onverwacht een vliegticket gekocht om naar de Algarve te reizen. Het aanhoudende wisselvallige weer en plek in mijn agenda hebben me zowat gepushed om richting de zon te vliegen. De Algarve had ik nog niet eerder bezocht en deze stond daarom nog op mijn verlanglijstje. De weersverwachtingen van 25 tot 30 graden met veel zon trok mij over de streek. Mijn reisdoel was om kennis te maken met de Algarve en foto’s te maken voor mijn websites. Dan wil ik graag op een handige en betaalbare uitvalsbasis overnachten. Mijn keuze voor de eerste twee nachten viel op het Velamar Boutique Hotel. Dit driesterrenhotel was voor mij handig gelegen, de reviews waren aardig en het tarief via booking.com was acceptabel. Ik betaalde 227 euro voor 2 nachten inclusief ontbijt.

Het Velamar Boutique Hotel wordt ook via reisaanbieders zoals D-Reizen, de Vakantiediscounter en Prijsvrij aangeboden. Er is daarom voldoende te lezen over dit in Albufeira gelegen hotel. Je kunt van een groot aantal gasten zien hoe zij hun verblijf in het Velamar Boutique Hotel ervaren hebben. Ik wil graag mijn ervaring ook met jullie delen. Dat doe ik zoals altijd in de vorm van 5 dingen die je moet weten over Velamar Boutique Hotel. Doe er je voordeel mee. Het maakt ons niet uit of je in dit hotel gaat overnachten of niet. Dat maakt het eenvoudig om eerlijk en objectief te schrijven over het Velamar Boutique Hotel.

1

Restaurants op loopafstand

Het hotel biedt zelf geen diner aan. Voor het avondeten moet je het dus buiten de deur zoeken. Gelukkig heb je binnen redelijke loopafstand de keuze uit verschillende restaurants. Je kunt kiezen: wil je Indiaas, Thais, Portugees of Japans eten? Het kan allemaal in de buurt van het Velamar Boutique Hotel.

2

Zwembad is onverwarmd

Slecht nieuws voor de koukleumen onder ons (waaronder ikzelf): het zwembad van het Velamar Boutique Hotel is onverwarmd. Tijdens de warmste maanden zal dat geen probleem zijn, maar in april ligt de watertemperatuur rond de 20 graden en mei rond de 22 graden Celsius. Prima om af te koelen, maar wie van Caribische watertemperaturen houdt, kan dit tegenvallen.

3

Een boutique hotel?

Laat me eerlijk zijn: als een hotel zichzelf als een boutique hotel presenteert, dan heb ik toch bepaalde verwachtingen op het gebied van sfeer en kleinschaligheid. Het Velamar Boutique Hotel is geen enorm hotel, maar telt toch meer dan 75 kamers. Mag je dan nog van een boetiekhotel spreken? De inrichting van de kamers en de publieke ruimtes is door de laatste renovatie weer up to date gebracht, maar voor mijn gevoel is en blijft dit een doorsnee driesterrenhotel.

4

Geen USB of stopcontact bij het bed

In veel hedendaagse hotels zie je stopcontacten en/of USB-oplaadpunten bij de bedden. Helaas hebben ze daar bij het Velamar Boutique Hotel nog niet aan gedacht. In het geval van mijn kamer (208) zat er één stopcontact naast de deur en ontdekte ik de na de eerste nacht dat er ook een paar stopcontacten onder het bureau te vinden waren. Niet de meest handige plek, maar de stekkerdoos die ik meegenomen had, bleek dus niet noodzakelijk.

5

Smaakvol ontbijt

Tussen 7:30 en 10:30 uur kun je gaan ontbijten in het restaurant op de 3e verdieping. Mits het ontbijt onderdeel is van je boeking, uiteraard. Het ontbijt is prima verzorgd. Het ontbijt wordt in de vorm van buffet aangeboden, zoals meestal in hotels. Tussen de brood- en banketproducten zie je de niet te versmaden pasteis de nata staan. Deze Portugese specialiteit moet je zeker proberen als je in Albufeira bent. De machine dat vers sinaasappelsap maakt, is zeer geliefd onder de gasten van het Velamar Boutique Hotel.