5 dingen die je moet weten over fietsen in Malaga

Malaga is een geweldige vakantiebestemming, die je uitdaagt om te komen ontdekken. Malaga heeft je alles te bieden wat je zoekt op vakantie: geweldige musea, heerlijk eten, een levendig uitgaansleven en goede stranden. Maar waar begin je met jouw ontdekkingsreis door Malaga? Hoe ga jij Malaga beleven? Veel Nederlanders kiezen voor de fiets om de verschillende interessante plekken binnen Malaga te bezoeken. Sommigen doen dat op een huurfiets en in hun eigen tempo, anderen kiezen voor het gemak van een georganiseerde fietstour door Malaga, waarbij een gepassioneerde gids je alles vertelt over zijn of haar stad.

In Malaga heerst er over het algemeen goed fietsweer. Het regent er aanzienlijk minder vaak dan in Nederland en de zon schijnt er uitbundig. Wat houdt jou dan nog tegen om op het zadel te gaan zitten en de trappers aan te sturen voor een leuke rondrit door Malaga?

Stel dat je wilt gaan fietsen in Malaga? Welke informatie en tips zijn dan handig? Daar zijn wij eens goed voor gaan zitten en hebben naar aanleiding van een recent bezoek aan Malaga de 5 dingen die je moet weten over fietsen in Malaga beschreven.

1

Fiets huren in Malaga

Er zijn verschillende fietsverhuurders in Malaga waar je een fiets voor een dag, meerdere dagen of langer kunt huren. In het centrum van Malaga, vlak bij de haven, zitten twee fietsverhuurders waar je stadsfietsen en andere soorten fietsen kunt huren. Voor een dagdeel of dag betaal je ongeveer 10 tot 15 euro per fiets. Naarmate je langer huurt, nemen de prijzen per dag af.

Voor het hoogseizoen kan het handig zijn om je huurfiets voor Malaga alvast te reserveren. Je kunt via deze website je fiets in Malaga regelen.

2

Fietstour met gids

Je hoeft Malaga niet persé op eigen houtje te bekijken. Dankzij Baja Bikes kun je in Malaga deelnemen aan georganiseerde fietstours, waarbij je met een kleine groep onder begeleiding van een gids met de fiets op pad gaat om Malaga te ontdekken. De Nederlandstalige of Engelstalige gids (afhankelijk at je geboekt hebt) brengt je langs de belangrijkste hoogtepunten van Malaga. Dat gebeurt in een relaxed tempo. Van tijd tot tijd wordt er een stop gemaakt, zodat de gids informatie over Malaga kan vertellen en jij je onvergetelijke vakantiefoto’s kunt schieten.

De Malaga Highlights fietstour is de meest geboekte fietstocht in Malaga. Deze tour is voor iedereen geschikt. Wil je met extra comfort op pad en ook mooie plekken buiten het centrum van Malaga ontdekken? Boek dan de Malaga E-bike tour.  In ongeveer 3 uur tijd fiets je op een comfortabele e-bike door de straten van Malaga, ga je de hoogte in richting het Castillo de Gibralfaro en bezoek je het idyllische vissersdorp Pedregalejo, dat net buiten Malaga ligt.

3

Elektrische fiets of niet?

In Malaga zul je amper te maken krijgen met hoogteverschillen, tenzij dat je het op een heuvel gelegen Castillo de Gibralfaro met de fiets wilt gaan bezoeken. Dat is met de fiets een vrij pittige klim. Op dat stuk na zul je in Malaga grotendeels over vlakke stukken fietsen. Met een normale conditie red je dat allemaal prima met een gewone fiets.

Ben je in matige conditie, houd je niet van inspanning of wil je de heuvel naar de Castillo de Gibralfaro met de fiets beslechten, dan is een elektrische fiets / e-bike wel een goede keuze.

4

Pas op voor de voetgangers

Malaga kent wel wat fietspaden, bijvoorbeeld parallel aan de Paseo del Parque. Houd er rekening mee dat voetgangers zich er niet altijd van bewust zijn dat een fietspad een fietspad is. Ze kunnen dus zomaar het fietspad op lopen. Op redelijk wat plekken liggen er oversteekplaatsen (zebrapaden) over het fietspad. Voetgangers hebben dan voorrang en steken soms zonder te kijken over. Je zou niet de eerste zijn die schrikt of zelfs een voetganger aanrijdt.

Is er geen fietspad en moet je door een straat of gebied fietsen waar ook voetgangers lopen? Rijd dan rustig en defensief, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Soms is het beter om af te stappen en met de fiets aan de hand verder te lopen.

5

Neem water mee

Het klimaat van Malaga zorgt voor een redelijk aantal warme tot zeer warme dagen. Je kunt merkbaar of onmerkbaar aardig wat lichaamsvocht verliezen op het moment dat de temperatuur oploopt en de zon flink schijnt. Op tijd water drinken is daarom aangeraden. Door een fles(je) water mee te nemen kun je voorkomen dat je dorst krijgt, uitdroogt of zelfs een zonnesteek oploopt. Het kraanwater van Malaga is veilig om te drinken, je kunt daarom gewoon hervulbare bidons gebruiken.