5 dingen die je moet weten over entreetickets voor de Eiffeltoren

Op het moment dat de voor Gustave Eiffel werkzame ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier de Eiffeltoren ontwierpen, hadden ze niet kunnen vermoeden dat deze stalen toren jaren later uit zou groeien tot het icoon van Parijs en jaarlijks miljoenen toeristen zou trekken. Eigenlijk was de Eiffeltoren bedoeld om de skyline van Parijs te verrijken tijdens de Wereldtentoonstelling die daar in 1889 gehouden werd. De geschiedenis is inmiddels bekend: de ruim driehonderd meter hoge toren dreigde begin vorige eeuw gesloopt en als stukken schroot verhandeld te worden. Gelukkig zag men voldoende toekomst voor de Eiffeltoren en is de sloop vermeden.

Tegenwoordig bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Eiffeltoren en is het het de bestbezochte monument ter wereld waar een entreekaartje voor gekocht moet worden. Die entreetickets leveren de nodige miljoenen euro’s op die nodig zijn om de Eiffeltoren te onderhouden en te bewaren voor volgende generaties.

Over de Eiffeltoren zijn complete boeken geschreven. Die hoef je niet gelezen te hebben om de Eiffeltoren te bezoeken. Wat je wel nodig hebt, zijn entreetickets. Zonder te betalen kun je de Eiffeltoren niet op gaan. Er is meer dan één soort entreekaartje voor de Eiffeltoren en er zijn meerdere aanbieders. Dit kan keuzestress opleveren. Gelukkig hebben wij de vijf dingen die je moet weten over entreetickets voor de Eiffeltoren voor je in een handig overzicht gezet.

1

Er zijn 4 soorten tickets

Als je een entreekaartje voor de Eiffeltoren wilt kopen dan heb je verschillende opties. In totaal zijn er vier verschillende soorten tickets. De verschillen zitten hem in tot welke hoogte je de Eiffeltoren wilt bezoeken en of je het eerste deel met de trap of met de lift doet.

De goedkoopste tickets geven je toegang tot de tweede verdieping (hoogte 116 meter), waarbij je met de trap naar boven en beneden gaat.

Geen zin om met de trap te gaan? Dan kun je de wat duurdere kaartjes kopen waarbij je met de lift tot de tweede verdieping gaat. Het verschil met de goedkoopste tickets is de manier waarop je omhoog en weer naar beneden gaat.

Ben je bereid een paar euro extra uit te geven? Dan kun je het entreeticket kopen waarbij je eerst met de trap naar de tweede verdieping gaat en vervolgens met de lift naar de topverdieping gebracht wordt die zich op een hoogte van 276 meter bevindt. De terugweg gaat in omgekeerde volgorde: eerst met de lift naar de tweede verdieping en vervolgens met de trap naar beneden.

De duurste tickets zijn de entreekaartjes waarbij je zowel de tweede verdieping en de topverdieping met de lift doet. Je gaat met de ene lift vanaf de begane grond naar de tweede verdieping. Daar kun je van het uitzicht genieten en vervolgens in een tweede ligt stappen om helemaal naar boven te gaan.

2

Kortingen

Volwassenen vanaf een leeftijd van 25 jaar betalen de volle prijs voor alle tickets voor de Eiffeltoren. Jongeren van 12 tot en met 24 jaar oud krijgen een korting van ongeveer 50%. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar mogen tegen ongeveer een kwart van de standaardprijzen naar boven. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen, mits onder begeleiding van een volwassene.

3

Waar kopen?

Er zijn drie veelgebruikte manieren om entreetickets voor de Eiffeltoren te kopen. Wil je zeker zijn van een entreebewijs? Koop dan je kaartjes online via de officiële website van de Eiffeltoren. De tickets met de lift zijn twee maanden vooraf beschikbaar. Wil je met de lift naar de tweede verdieping of naar de top? Probeer ze dan op tijd te regelen. Tickets om met via de trappen naar de tweede verdieping te gaan komen 14 dagen vooraf beschikbaar.

De tweede manier om entreetickets voor de Eiffeltoren te bemachtigen is door ze aan de kassa bij de Eiffeltoren te kopen. Twintig procent van alle tickets wordt op de dag zelf verkocht via de fysieke kassa’s. Het is wel een gok, want je weet niet zeker of er voldoende tickets zij. Daarnaast betekent deze manier van kaartjes kopen vrijwel zeker dat je in een lange wachtrij aan moet sluiten. Tickets die je aan de kassa koopt zijn altijd bedoeld voor onmiddellijke toegang.

De derde manier om tickets te kopen is door dat online via de daarin gespecialiseerde sites zoals Tiqets en GetYourGuide te doen. Hier ben je vaak duurder uit, maar het voordeel is wel dat je vaak vroeger vooraf kunt kopen, wat je zekerheid biedt dat je de Eiffeltoren op kunt.

4

Als de tickets uitverkocht zijn

Als er geen losse tickets voor de Eiffeltoren meer te koop zijn en je wilt kosten wat het kost die stalen toren op, dan heb je twee opties: in de wachtrij bij de kassa’s aansluiten en hopen op een kaartje of entreetickets via betrouwbare ticketsites zoals Tiqets en GetYourGuide kopen. Zij kopen vaak ruim in en hebben geregeld kaarten beschikbaar als het via de officiële site niet kan. Deze ticketverkopers bieden de kaartjes voor de Eiffeltoren ook vaak als aantrekkelijke combideal aan.

Bekijk beschikbaarheid Eiffeltoren kaartjes bij Tiqets

Bekijk beschikbaarheid Eiffeltoren kaartjes bij GetYourGuide

5

Annuleren

Heb je je entreetickets gekocht bij de Eiffeltoren zelf? Dan kun je je tickets niet omruilen voor andere tickets of restitutie krijgen als je je tickets toch niet gebruikt (hebt). Mocht je door onvoorziene omstandigheden zoals ziekte niet meer kunnen gaan, dan kun je de schade proberen te claimen bij je reis- en annuleringsverzekering.

Bij Tiqets en GetYourGuide heb je vaak wel de mogelijkheid om je tickets tot een x-aantal uur vooraf te annuleren en je geld terug te krijgen. Kijk daar goed bij de annuleringsvoorwaarden die gelden bij aanschaf van de betreffende tickets.