Na een jarenlange trend dat mensen steeds vaker hun reis zelf samenstelden, lijkt er nu een keerpunt plaats te vinden. Het aantal reizigers dat op de een of andere manier teleurgesteld, gedupeerd of zelfs serieus in de problemen is gekomen door het zelf regelen van alle onderdelen van een vakantie of ander soort reis, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan de ellende die de coronapandemie met zich meebracht voor wie op reis was of wilde of het steeds vaker uitvallen van vluchten, zoals de laatste tijd bij Transavia weer volop gebeurt. Op het moment dat je vlucht geannuleerd wordt en je accommodatie niet annuleerbaar of te verzeten is, dan heb je een probleem. Hetzelfde geldt als de terugvlucht geannuleerd wordt. Zie maar thuis te komen. Vaak lukt dat wel, maar kost het extra geld en soms een hoop moeite.
Volgens persbureau Reuters wordt er door Europeanen dit jaar naar verwachting 11 procent meer geld uitgegeven aan zogenaamde pakketreizen. Die hogere omzet wordt deels veroorzaakt door hogere prijzen die je dit jaar gemiddeld voor een pakketreis betaalt. Volgens de statistieken stijgt niet alleen de omzet uit pakketreizen, maar neemt ook het absolute aantal vakanties dat in de vorm van een pakketreis geboekt wordt, toe.
Wat is een pakketreis eigenlijk, wat zijn de voordelen van een pakketreis en waarom zou je voor een pakketreis kiezen in plaats van zelf boeken? Wij leggen het graag uit en dat doen we in de vorm van 5 dingen die je moet weten over een pakketreis.