5 dingen die je moet weten over Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de absolute topbezienswaardigheden van Dubai. Op jaarbasis mag deze ‘wondertuin’ op zo’n anderhalf tot twee miljoen bezoekers ontvangen. Dat gebeurt overigens gedurende slechts zo’n zes van de twaalf maanden, want in het zomerseizoen is Dubai Miracle Garden gesloten.

De Dubai Miracle Garden is een bloementuin gelegen in de wijk Dubailand in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De tuin werd gelanceerd op Valentijnsdag in 2013. Hij beslaat meer dan 72.000 vierkante meter en is daarmee de grootste natuurlijke bloementuin ter wereld, met meer dan 150 miljoen bloemen en 250 miljoen planten. Om je een vergelijking te geven: in de Keukenhof worden ongeveer zeven miljoen bloemen gebruikt.

Wat Dubai Miracle Garden zo uniek maakt, is dat de bloemen vooral gebruikt worden om beroemde gebouwen en structuren volledig om te toveren tot kleurrijke bloemententoonstellingen. Dubai Miracle Garden is een unieke tuin die jong en oud zal verwonderen. Nergens ter wereld kun je iets vergelijkbaars ervaren.

Wat moet je allemaal weten over Dubai Miracle Garden en over het bezoeken van deze prachtige wondertuin? Je leest het hier in de 5 dingen die je moet weten over Dubai Miracle Garden.

1

Openingstijden en tickets

Dubai Miracle Garden opent in oktober en sluit in de loop van april. De exacte data verschillen van seizoen tot seizoen. Het weer is hierbij van grote invloed. Tijdens een droger winterseizoen is het mogelijk dat de poorten iets eerder in het voorjaar sluiten, terwijl bij gunstiger winterseizoen Dubai Miracle Garden wat langer open kan blijven. De exacte sluitingsdatum wordt daarom in de loop van het seizoen bekendgemaakt.

Je kunt Dubai Miracle Garden zeven dagen per week bezoeken van 9 tot 21 uur. Op zaterdag en zondag blijft het park twee uurtjes langer open.

Je moet entree betalen om Dubai Miracle Garden te kunnen bezoeken. De entreeprijs voor volwassenen ligt rond de twintig euro (afhankelijk van de wisselkoers). Je kunt de entreetickets voor Dubai Miracle Garden online kopen via de officiële partner Tiqets.com. Kinderen t/m 2 jaar oud mogen gratis naar binnen. Voor oudere kinderen geldt een kortingsprijs.

2

Ieder seizoen ziet Dubai Miracle Garden er anders uit

Dubai Miracle Garden opende voor het eerst in 2013. Sindsdien ziet de wondertuin er ieder jaar anders uit. Sommige objecten worden weggehaald, anderen worden toegevoegd. Zo krijg je ieder jaar een andere tuin te zien en blijft het de moeite waard om terug te keren. Een aantal constructies blijft langere tijd staan, zoals de Disney-figuren, de enorme Airbus A-380 van Emirates, waar een half miljoen bloemen verwerkt zitten.

Een van de geliefdste plekken van Dubai Miracle Garden, de Harten Passage, spreekt tot de twee meest herkenbare elementen van romantiek: harten en bloemen. Bezoekers van de tuin maken graag foto’s van koppels in het kader, en nemen selfie-video’s op terwijl ze erdoorheen lopen.

3

Grootste bloemeninstallatie ter wereld

Dubai Miracle Garden is houder van meerdere Guinness World Records. Het indrukwekkendste record is volgens ons die van de ’s werelds grootste bloemeninstallatie. Dit door Guinness World Records officieel erkende record is in 2016 behaald met de installatie van een enorme Emirates A380. De installatie is 24 meter hoog. Meer dan 300 ton staal en 50 ton beton werden gebruikt om de structuur te bouwen die ongeveer 90 ton bloemen kan dragen.

De structuur, gebouwd in de vorm van een Emirates A380 vliegtuig, is bedekt met meer dan 500.000 bloemen, afgezien van de 900 bloemen die zijn gebruikt om het logo van Emirates Airline vorm te geven.

4

Zo kom je bij Dubai Miracle Garden

De beste manier is om naar Dubai Miracle Garden te gaan is door zelf te rijden, want er is voldoende parkeergelegenheid.

Heb je geen (huur)auto ter beschikking, dan kun je op de metro van Dubai stappen en de rode lijn nemen tot aan het metrostation Mall of Emirates. Vanaf daar kun je op de 105 bus springen om naar Dubai Miracle Garden te gaan. De 105 bus vanaf de Mall of Emirates rijdt elke 30 minuten op weekdagen en met tussenpozen van 20 minuten in het weekend. De volledige reis duurt tussen de 15 en 20 minuten om Dubai Miracle Garden te bereiken.

Natuurlijk kun je ook gewoon de taxi naar Dubai Miracle Garden nemen. Taxi’s zijn in Dubai ruimschoots beschikbaar en in vergelijking tot Nederland nog enigszins betaalbaar.

5

Beste moment om te bezoeken

De beste maanden om Dubai Miracle Garden te bezoeken is van november tot en met februari. Dan staan de bloemen er op hun mooist bij en wordt het overdag niet te warm. Wil je de warmste momenten en de drukte ontwijken, zorg dan dat je er lekker vroeg bent. Je kunt al vanaf 9 uur in de ochtend naar binnen. Doordeweeks is het over het algemeen rustiger dan tijdens het weekend.

Wil je leuke foto’s of video’s schieten voor Instagram, TikTok of andere social media, vermijd dan de drukkere weekeindes. Aan het eind van de middag heb je een zachter licht dan midden op de dag.