5 dingen die je moet weten over Cafe Capyba

In Tokyo kun je op verschillende plekken kattencafés en hondencafés bezoeken. Het gaat op dit soort plekken meer om de interactie met dieren, dan dat het om een heus café gaat. Het zijn geen doorsnee horecazaken waar je een hele avond met vrienden gaat zitten drinken. De populariteit van dit soort zaken heeft ertoe geleid dat je niet alleen met doorsnee dieren zoals katten en honden kunt gaan zitten. Nee, in Tokyo kun je ook een varkenscafé of een capibaracafé bezoeken. Een wattuh??? Een capibaracafé! De capibara is de grootste knaagdierensoort ter wereld. Ze lijken op enorme cavia’s. Capibara’s leven oorspronkelijk in de waterrijke gebieden van Zuid-Amerika. Je kunt ze vooral in het Amazonegebied in het wild zien. Het zijn uitstekende zwemmers, waardoor ze in het Nederlands ook waterzwijn genoemd worden.

Capibara’s zijn volgzaam en staan mensen meestal toe ze te aaien en met de hand te voeren. Het maakt ze daarom geschikt voor een capibaracafé. Daarvan zijn er momenteel enkele op de wereld. In Tokyo kun je sinds 2023 in Cafe Capyba interactie hebben met deze bijzondere dieren.

Wat moet je weten als je Cafe Capyba wilt gaan bezoeken? Wij hebben de 5 dingen over Cafe Capyba in Tokyo voor je op een rijtje gezet.

1

Dieronvriendelijk?

Is een capibaracafé dieronvriendelijk of niet? De meningen daarover lopen uiteen. Mijn persoonlijke mening is dat de exploitatie van dieren als vorm van vermaak niet goed is. Ik geloof niet dat deze dieren een natuurlijke behoefde voelen om met mensen in aanraking te komen. Dat capibara’s dankzij hun karakter wel prima geschikt zijn voor de rol die ze in Cafe Capyba toebedeeld krijgen, betekent nog niet dat het goed is voor de dieren.

2

Openingstijden

Cafe Capyba is vier dagen in de week geopend: op maandag, dinsdag, vrijdag en zondag. De openingstijden zijn van 11:00 tot 18:00 uur. Op zondag opent Cafe Capyba een uur vroeger: om 10:00 uur kunnen de eerste bezoekers naar binnen.

3

Toegangsprijs

Momenteel bedraagt de entreeprijs 1250 yen (nog geen 10 euro) per persoon voor een half uur. Er geldt geen kortingstarief voor kinderen. Sterker nog: kinderen onder de 6 jaar worden niet toegelaten en kinderen jonger dan 12 jaar moeten bij een bezoek worden begeleid door een volwassene.

Na de eerste 30 minuten betaal je ¥330 per persoon voor iedere 10 minuten (of deel daarvan) dat je langer blijft. Alle bezoekers zijn naast de entreeprijs verplicht om een drankje te bestellen. De prijzen beginnen bij¥550 voor een glas frisdrank. Optioneel kun je voer voor de capibara’s kopen. Je kunt daarbij kiezen tussen pellets en groente.

Bezoekers aan Cafe Capyba kunnen gratis gebruikmaken van kluisjes en van WiFi. Je kunt dus meteen de foto’s en filmpjes van de capibara’s delen op je social media, als je dat wilt.

4

Reserveren is een must

Vooral dankzij social media is Cafe Capyba een enorme hit. Vooral kinderen, tieners en jongvolwassenen worden door de video’s binnen social media verleid om een bezoek aan Cafe Capyba te willen brengen. Wil je Cafe Capyba bezoeken, dan is reserveren een must. Er mogen per half uur slechts 10 bezoekers naar binnen.

Reserveren kan alleen op de dag zelf en is dan mogelijk vanaf 8:00 uur in de ochtend. Zorg er voor dat je dan meteen klaar zit, want vaak zijn alle plekken binnen enkele minuten vergeven en kun je die dag niet meer terecht. Reserveren kan via https://cafecapyba.rsvsys.jp/.

5

Zo kom je er

Cafe Capyba ligt in de wijk Sumida in Tokyo. Sumida heeft de omvang van een complete stad, dus is het handig als we wat nauwkeuriger zijn. Op Google Maps kun je goed zien waar Cafe Capyba ligt. De beste manier om met het openbaar vervoer naar Cafe Capyba te reizen is per trein. Hikifune Station ligt op ongeveer 400 meter lopen van Cafe Capyba. Daar doe je nog geen tien minuten over.

Cafe Capyba ligt in een woonwijk binnen Sumida City. In de directe omgeving is er niet zoveel te beleven. De populaire bezienswaardigheid Tokyo Skytree ligt op ongeveer twintig minuten lopen van Cafe Capyba.