5 dingen die je moet weten over de Tokyo Skytree

De Tokyo Skytree is het hoogste gebouw in Tokyo en momenteel zelfs van heel Japan. De kans is groot dat dat langere tijd zo blijft. Japan ligt in een gebied dat gevoelig is voor aardbevingen. Het aardbevingsbestendig bouwen is daarom een lastigere en kostbare zaak. Om de veiligheid te garanderen, zijn er strenge bouwvoorschriften in Japan die de hoogte van gebouwen beperken. De bodem in Tokyo is zacht en zanderig, wat het moeilijk maakt om hoge gebouwen goed te kunnen funderen. De Tokyo Skytree is een van de uitzonderingen. Met een hoogte van maar liefst 634 meter (inclusief de antenne) is deze televisietoren een flinke jongen, die hoog boven de andere gebouwen in de omgeving uittorent. De Tokyo Skytree wordt als een symbool van Japanse innovatie en technologische vooruitgang beschouwd. Verder laat Japan met deze toren zien dat ze tot de belangrijke economieën ter wereld behoren. Het fungeert dus ook als statussymbool.

Wil je de Tokyo Skytree bezoeken of meer weten over de Tokyo Skytree? Hier lees je de 5 dingen die je volgens ons zou moeten weten over de indrukwekkende Tokyo Skytree.

1

Toeristische attractie

De primaire rol van de Tokyo Skytree is die van televisietoren. De oudere Tokyo Tower was te laag geworden om de digitale signalen te versturen vanwege de steeds hogere bebouwing in de stad. De aanzienlijk hogere Tokyo Skytree heeft dat probleem opgelost.

De Tokyo Skytree is daarnaast vooral een toeristische attractie. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de twee uitzichtplatformen die aangebracht zijn in de Tokyo Skytree. Het Tembo Deck bevindt zich op een hoogte van 350 meter, heeft een capaciteit van 2000 bezoekers en biedt een geweldig uitzicht over Tokyo.

Het tweede platform bevindt zich honderd meter hoger: op 450 meter hoogte kun je vanaf het Sorakara Point nog verder kijken, mits de weersomstandigheden het toelaten uiteraard. Hier kunnen 900 mensen tegelijkertijd van het uitzicht genieten.

2

Reserveren van tickets aangeraden

De observatiedecks van de Tokyo Skytree zijn alle dagen van 10:00 tot 21:00 uur geopend. De laatste toegang is om 20:00 uur. Vanwege de enorme populariteit van de Tokyo Skytree is het vooraf aanschaffen van entreetickets aangeraden. Wil je ter plaatse spontaan tickets kopen? Dan moet je rekening dat tickets voor die dag uitverkocht zijn of dat je uren moet wachten.

Tickets voor de Tokyo Skytree worden op basis van datum en tijdslot verkocht. De tijdsloten gaan per heel uur. Binnen dat uur mag je naar boven. Eenmaal boven, mag je zo lang blijven als je wilt. Tickets voor de weekeinden zijn sneller uitverkocht dan voor doordeweekse dagen.

bekijk tickets voor de Tokyo Skytree bij Tiqets

bekijk tickets voor de Tokyo Skytree bij GetYourGuide

3

Zo kom je er

Tokyo is een van de grootste steden ter wereld. Waarschijnlijk zul je het openbaar vervoer gebruiken om naar de Tokyo Skytree te reizen, want het heeft weinig zin om een auto huren om Tokyo te bezoeken. Voor een bezoek aan de Tokyo Skytree zijn Tokio Skytree Station op de Tobu Skytree Line en Oshiage Station op de Hanzomon Line het handigst. Op deze pagina zie je de meest gebruikte lijnen en verbindingen met het openbaar vervoer.

De verschillende hop-on-hop-off bussen die door Tokyo rijden hebben allemaal routes met een stop bij de Tokyo Skytree. Deze toeristenbussen zijn daardoor ideaal om mee naar de Tokyo Skytree te reizen.

bekijk hop-on-hop-off bussen in Tokyo

4

Uitzicht op de Tokyo Skytree

Het uitzicht vanaf de Tokyo Skytree is geweldig, maar heeft één nadeel en dat is dat vanaf deze recordhoge toren geen uitzicht óp de Tokyo Skytree hebt. Gelukkig kun je dit grote bouwwerk vanaf tal van plekken prima zien. De hoogte werkt wat dat betreft in het voordeel.

Het Sumida Park goede plek om een ongehinderd uitzicht op de Tokyo Skytree te hebben. Dit is een langgerekt stadspark op de linkeroever van de rivier Sumida. Vanaf de beroemde tempel Senso-ji loop je hier in 5 minuten naartoe. Als je daarna de Tokyo Skytree zelf wilt bezoeken, dan kun je daar in ongeveer een kwartier naartoe wandelen.

5

Beste moment om te bezoeken

De Tokyo Skytree staat ten noordoosten van het hart van Tokyo. Wil je een zicht op Tokyo hebben dat niet gehinderd wordt door de zon, dan ga je het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend (tijdslot 10:00-11:00 uur). In theorie zou je Mount Fuji dan ook moeten kunnen zien. Deze berg ligt ongeveer honderd kilometer ten zuidoosten van de Tokyo Skytree. Bij goed weer, de juiste lichtomstandigheden en een beperkte hoeveelheid smog, zou je vanaf de toren honderd kilometer ver kunnen kijken en Mount Fuji moeten kunnen zien liggen.

Wil je zowel tijdens daglicht als tijdens de avond van het uitzicht genieten? Kies er dan voor om minstens een uur voor zonsondergang naar boven te gaan. Het verschilt van dag tot dag hoe laat dat is. Op deze website kun je van dag tot dag zien hoe laat de sunset in Tokyo plaatsvindt.