5 dingen die je moet weten over V&A Waterfront

Het V&A Waterfront is een bestemming voor gemengd gebruik in de oudste werkende haven op het zuidelijk halfrond. Met de Tafelberg als achtergrond ligt deze bruisende wijk in Kaapstad, waar miljoenen mensen elk jaar een bezoek brengen. Het V&A Waterfront (Victoria en Alfred Waterfront) is vernoemd naar Prins Alfred en Koningin Victoria, leden van de koninklijke familie van Groot-Brittannië toen Kaapstad nog deel uitmaakte van de Kaapkolonie. Alfred bezocht Kaapstad toen hij in de Britse Royal Navy diende en gaf opdracht tot de bouw van een nieuwe haven voor de kolonie.

Meer dan 80 eetgelegenheden brengen een combinatie van zowel internationale als lokale gerechten. Je wordt verwend met meer dan tien hotels, meer dan 450 winkels en 365 dagen per jaar live entertainment met de beste lokale muziek. Binnen V&A Waterfront vind je verder verschillende bezienswaardigheden zoals het Two Oceans Aquarium, het reuzenrad (Cape Wheel), het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA) en de Clock Tower. De boottochten naar Robbeneiland vertrekken ook vanuit V&A Waterfront.

Op de officiële website van V&A Waterfront kun je veel actuele informatie terugvinden over deze geweldige wijk. Wij vertellen je hier de essentiële dingen die je moet weten over V&A Waterfront en het bezoeken van V&A Waterfront in Kaapstad.

1

Het nieuwe hart van Kaapstad?

Op jaarbasis ontvangt V&A Waterfront ongeveer 24 miljoen bezoekers. Hiermee is het veruit de drukstbezochte wijk van Kaapstad en wordt het niet voor niets tot de top 10 bezienswaardigheden van Kaapstad gerekend. Vanwege de drukte in V&A Waterfront, vooral tijdens de avonduren, wordt V&A Waterfront steeds meer als het nieuwe hart van Kaapstad gezien. Hier valt veel meer te beleven dan in het centrum van Kaapstad.

2

Zo kom je er

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar V&A Waterfront te komen. Overdag kun je vanuit de wijken Green Point, Sea Point en het centrum prima te voet naar V&A Waterfront gaan. Zodra de avond gevallen is, zijn de wandelroutes naar V&A Waterfront niet veilig genoeg. De combinatie van een donkere omgeving en weinig andere voetgangers maken van toeristen een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden.

De taxi en uber worden veel gebruikt om naar V&A Waterfront te gaan. Beiden zijn ruimschoots beschikbaar en naar westerse maatstaven zeer betaalbaar. Rond de sluitingstijd van de winkels kan het lastiger zijn om een taxi of uber te pakken te krijgen.

Overdag kun je met de hop-on-hop-off bus van Citysightseeing Cape Town naar V&A Waterfront reizen. Deze toeristenbussen maken een stop ter hoogte van het Radisson RED Hotel. De vrij hoge frequentie van de bussen zorgt ervoor dat je nooit te lang hoeft te wachten op een bus. De hop-on-hop-off bussen van Kaapstad werken met dagtickets waarmee je de hele dag onbeperkt in- en uit kunt stappen. Je kunt de tickets hier voordelig aanschaffen.

Kom je met de huurauto naar V&A Waterfront, dan is parkeren geen probleem. In de wijk zijn meerdere goede en veilige parkeergarages te vinden. De parkeertarieven zijn zeer schappelijk. Voor een paar uur parkeren ben je enkele euro’s aan parkeergeld kwijt.

3

Rooftop bars

Bekijk V&A Waterfront en een deel van Kaapstad vanaf hogere hoogte. De rooftop bars van V&A Waterfront bieden je een niet te evenaren uitzicht op V&A Waterfront, een deel van Kaapstad en op de beroemde Tafelberg. De populairste rooftopbars zijn The Silo Rooftop Bar (reserveer op tijd!) en het RED Roof op het dak van het geliefde Radisson RED Hotel.

4

Paradijs voor foodies

Het V&A Waterfront is een paradijs voor fijnproevers. Verwen jezelf met verse oesters terwijl u luistert naar het zachte kabbelen van de golven, geniet van de typische Zuid-Afrikaanse keuken of duik de sfeervolle Time Out Market Cape Town in om kennis te maken met de verscheidenheid aan internationale keukens die je in Kaapstad kunt vinden. Het maakt niet uit wat je lekker vindt, je kunt het waarschijnlijk allemaal vinden in de vele horecazaken die V&A Waterfront rijk is.

5

Overnachten in V&A Waterfront

Alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt binnen loopafstand van je accommodatie. Dat is het grote voordeel als je binnen V&A Waterfront overnacht. Je bent niet afhankelijk van taxi’s, ubers of een huurauto om ’s avonds de deur uit te gaan. Er zit helaas ook een nadeel aan overnachten binnen V&A Waterfront: de prijzen liggen gemiddeld hoger dan elders in Kaapstad. Wil je enigszins betaalbaar overnachten in een van de hotels in V&A Waterfront, dan is goed zoeken en vaak op tijd boeken het advies.

🔗 hotels in V&A Waterfront (via booking.com)