5 dingen die je moet weten over Shimokitazawa

De enorme metropool Tokyo bestaat uit 23 speciale wijken, die op hun beurt weer in wijken en buurten in te delen zijn. De manier waarop Tokyo samengesteld is zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit bestaat in de inrichting en sfeer van de wijken. De bekende beelden van hoge gebouwen met veel neonlicht en LED-reclames zijn vooral te associëren met wijken zoals Shibuya en Shinjuku. Wie vanuit Shibuya de metro in zuidwestelijke richting neemt, die kan met de Inokashira Line binnen 10 minuten in een totaal ander Tokyo terechtkomen. De buurt Shimokitazawa staat bekend om het relatief grote aantal kleine onafhankelijke modewinkels, cafés, theaters, bars en restaurants. Shimokitazawa is een van de hippe plekken binnen een stad die steeds meer het domein geworden is van de grote ketens. Shimokitazawa wordt als een van de weinige plekken beschouwd waar je het Tokyo van pakweg een halve eeuw geleden kunt ervaren.

Een andere schrijfwijze voor de buurt is Shimo-Kitazawa. De naam Shimokita wordt in het dagelijks leven ook veel gebruikt.

Wat moet je weten over Shimokitazawa? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over de buurt Shimokitazawa in Tokyo voor je op een rijtje gezet.

1

Waarom Shimokitazawa bezoeken?

Er zijn genoeg redenen om een bezoek aan Shimokitazawa te brengen. Shimokitazawa staat bekend om zijn ontspannen, boheemse sfeer en alternatieve cultuur. Het is een wijk waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de rest van Tokyo en kunt genieten van een meer authentiek Japans gevoel.

Shimokita is een paradijs voor vintageliefhebbers en koopjesjagers. De wijk heeft talloze kleine boetieks, tweedehands kledingwinkels en kraampjes die unieke kleding, accessoires en souvenirs verkopen.

2

Thrift shops

In het hart van Shimokitazawa vind je tientallen thrift shops. Voor de meeste bezoekers is dit de hoofdreden om naar Shimokitazawa te komen. In deze winkels kun je tweedehandskleding kopen die vaak goed georganiseerd in de winkels gepresenteerd wordt. Vaak wordt kleding op merk, op soort of op kleur weggehangen of weggelegd. De thrift shops in Shimokitazawa zijn over het algemeen zeer goed georganiseerd, wat het prettig winkelen maakt.

De kleding in de thrift shops is aan de prijzige kant. In Shimokitazawa wordt vintage kleding op basis van specifieke prijzen voor het specifieke kledingstuk vastgesteld. Tweedehands kleding kopen op basis van gewicht hebben wij er niet gezien.

3

Beste moment om naar Shimokitazawa te gaan

De meeste winkels in Shimokitazawa zijn geopend van 11:00 uur tot 19:00 uur. Ga je om te winkelen naar Shimokitazawa, houd dan rekening met deze tijden. Wil je de drukte voor zijn, kies er in het weekeinde dan voor om in de ochtend te gaan. Begin met een ontbijt in een van de vele trendy cafés in Shimokitazawa en duik vervolgens de winkels in. Wil je een bezoek aan Shimokitazawa gebruiken voor de sfeer, het lekkere eten en/of het uitgaansleven? Dan zouden we eerder een bezoek tegen het einde van de middag aanbevelen.

4

Overnachten in Shimokitazawa

Wil je alles uit een bezoek aan Shimokitazawa halen? Overweeg dan om hier één of meerdere overnachtingen te boeken. Je kunt Shimokitazawa natuurlijk ook als uitvalsbasis gebruiken om de rest van Tokyo te ontdekken. De prijzen voor overnachtingen in Shimokitazawa liggen gemiddeld lager dan in het drukkere hart van Tokyo.

Dit zijn onze accommodatie-aanbevelingen voor Shimokitazawa:

In het goed beoordeelde Kitazawa Cozy House overnacht je in een groter appartement dat helemaal in de Japanse stijl ingericht is. Het ruim 80 jaar oude houten huis geeft je het gevoel dat je in het authentieke Tokyo aan het overnachten bent.

Het comfortabele Mustard Hotel Shimokitazawa ligt op slechts 500 meter van het station van Shimokitazawa en dicht bij populaire bezienswaardigheden zoals de Kitazawa Hachiman Shrine, de Shosen-ji Temple en de Seiganji Temple. Kinderen kunnen in dit hotel bij de ouders op de kamer slapen.

5

Zo kom je in Shimokitazawa

Op het moment dat wij met Google Maps naar Shimokitazawa wilden navigeren, wilde deze populaire app ons met de Shinjuku Line naar Sasauka Station sturen. Van daaruit kun je in een kwartier naar het hart van Shimokitazawa lopen. Handiger is het als je met de metro (de Inokashira Line) naar Shimo-Kitazawa Station reist. Dan zit je direct in het hart van deze geweldige buurt.