5 dingen die je moet weten over Praia de Marinha

Als je op zoek gaat naar het antwoord op de vraag wat het mooiste strand van de Algarve is, dan is de kans groot dat Praia de Marinha genoemd wordt. Dit strand wordt als een van de mooiste stranden langs de prachtige zuidkust van Portugal gerekend en vaak wordt Praia de Marinha zelfs als het allermooiste strand van de regio Algarve vermeld. Praia da Marinha staat bekend om het indrukwekkende landschap en het turquoise gekleurde water. Het gouden zandstrand ligt aan de voet van torenhoge kalkstenen kliffen, die door regenwater en winterstormen zijn geërodeerd tot unieke formaties. Hiertoe behoort de dubbele boog Arcos Naturais aan de westkant van het strand. Het vormt een “M” en is een van de meest gefotografeerde figuren in de Algarve.

Er is weinig accommodatie in de directe omgeving van Praia de Marinha. Er zijn geen hotels in de buurt van het strand. Het heeft dus geen zin om te zoeken naar een hotel bij Praia de Marinha. Het strand moet het daardoor puur hebben van dagbezoekers, die door het vele aanprijzen van Praia de Marinha massaal hier naartoe komen. Wil je Praia de Marinha bezoeken of meer weten over Praia de Marinha? Hier lees je de 5 dingen die je moet weten over Praia de Marinha.

1

Bereikbaar via trappen

Het strand van Praia de Marinha is bereikbaar via trappen. Het kost je slechts een minuut of vijf voordat je met je voeten in het zand staat. Het eerste deel van het pad is nog wel te doen met een kinderwagen of buggy, maar het tweede deel niet. Met een rolstoel kun je het helemaal vergeten om op het strand te komen.

2

Vallende rotsen

Het is niet zo dat het hier letterlijk rotsen regent, maar er bestaat een kans dat er kleine of grotere stukken rots naar beneden vallen. Daarvoor word je gewaarschuwd voordat je het strand betreedt. Er bestaan rode en gele zones. Het risico is in de rode zones groter dan in de gele zones. Op de kaart kun je precies zien waar die zones zich bevinden.

3

Parkeren

De meeste bezoekers komen met een huurauto naar het Praia de Marina. Het goede nieuws is dat parkeren gratis is. Het slechte nieuws is dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is. Vanaf een uur of tien in de ochtend kan het lastig worden om een plekje voor je auto te vinden. Dat geldt zeker voor de maanden juli en augustus, als het hier hoogseizoen is en het aantal bezoekers aan Praia de Marinha flink toeneemt.

Zodra de drukte te erg wordt sluit de politie de toegangswegen naar het strand tijdelijk af. De wegversperring wordt ongeveer een kilometer voor Praia de Marinha opgezet.

4

Snacks en drankjes

Op het strand zit een snackbar, die tijdens het seizoen geopend is van 12:00 tot 18:00 uur. Je kunt hier lunchen, snacken en koele drankjes krijgen. Neem wel contant geld mee, want creditcards en pinpassen kun je hier niet gebruiken. Het toilet aan de zijkant van het cafetaria is ook buiten openingstijden toegankelijk.

Bij de parkeerplaats staan ook een aantal stalletjes waar je drankjes en ijsjes kunt kopen. Daar hoef je niet tot het middaguur te wachten.

5

Wandeling

Vanaf de parkeerplaats kun je er ook voor kiezen om een wandeling over de kliffen te maken. Sla rechtsaf om het pad te volgen dat je onder andere langs Praia de Benagil en Praia da Carvalho brengt. De meeste mensen doen niet de complete 5,7 kilometer, maar houden het bij het eerste stuk. Jammer, want de totale wandeling die bekend staat als de Seven Hanging Valleys Trail wordt tot de mooiste hikes van Europa gerekend.

Dit wandelpad is wel te doen met een buggy of kinderwagen. Op sommige plekken zul je hem over een klein trapje moeten tillen.