5 dingen die je moet weten over Praia da Rocha

Praia da Rocha is een strand dat aan zonnige Algarve-kust ligt. Het gouden zandstrand is inmiddels uitgegroeid tot een complete badplaats. Praia da Rocha wordt vanwege de ligging net ten zuiden van Portimão vaak tot die plaats gerekend. Officieel is Praia da Rocha onderdeel van de gemeente Portimão. Vanwege meerdere redenen wordt Portimão tegenwoordig steeds meer als een zelfstandige badplaats beschouwd. Naast het strand staat het Fort van Santa Catarina, dat in de 17e eeuw Naast het strand staat het Fort van Santa Catarina, dat in de 17e eeuw ter verdediging van de rivierbarrière van de Arade gebouwd werd. Elk jaar in de zomer stroomt het strand vol met vakantiegangers van over de hele wereld en ondanks de lange lengte is het zelden druk. Naast het strand zijn er verschillende restaurants en bars die veel toeristen trekken, zowel overdag als ’s avonds.

Wil je Praia da Rocha bezoeken of gewoon meer weten dit beroemde strand aan de zuidkust van Portugal? Wij beschrijven de 5 dingen die je moet weten over Praia da Rocha.

1

Over het strand

Letterlijk vertaald betekent Praia da Rocha ‘Strand van de Rots’. De naam is toepasselijk, want de okerkleurige kliffen omlijsten het gouden zand en geven de kustlijn een dramatisch tintje. Het strand zelf is uitgestrekt en biedt volop ruimte om te ontspannen en van de zon te genieten.

Het mooie van Praia da Rocha is dat het het hele jaar door geschikt is om te bezoeken. In het zomerseizoen kom je hier vooral om te ontspannen door bijvoorbeeld te zonnebaden of te zwemmen, terwijl in het winterseizoen Praia da Rocha vooral een mooie bezienswaardigheid is. Dit is zonder enige twijfel een van de mooiere stranden van de Algarve.

2

Uitstekend voor families

Ga je met kinderen op vakantie naar de Algarve? Dan is Praia da Rocha misschien wel de beste bestemming die je kunt kiezen. Het strand bestaat uit fijn zand en loopt zeer geleidelijk af in zee. Op het moment dat het eb is, is het strand hierdoor bijna twee keer zo breed en biedt het veel ruimte om te spelen. De meeste accommodaties in Praia da Rocha liggen op amper tien minuten lopen van het strand.

3

Bereikbaar via trappen

Het strand ligt lager dan het bebouwde deel van Praia da Rocha. Op verschillende plekken zijn er trappen aangebracht waarmee je naar het strand kunt gaan. Er is helaas geen lift aanwezig, waardoor het strand niet te doen is met een rolstoel.

4

Voorzieningen

Er zijn toiletten waar je de kleine en grote boodschap kunt doen. Tijdens het seizoen zijn er op meerdere plekken strandwachten aanwezig die er een oogje in het zeil houden. Over het strand loopt een houten wandelpad. Op meerdere plekken kun je ligbedden met parasols huren. Er zijn voldoende open plekken op het strand over waar je met je eigen badlaken kunt gaan liggen.

5

Horeca op het strand

Er loopt een houten wandelpad over het strand. Aan dit pad zitten meerdere strandtenten. Daarbij je lekker op het terras zitten, genietend van een koel drankje, een snack of een maaltijd. De prijzen van de horecazaken zijn acceptabel: het is er niet spotgoedkoop, maar kijkend naar de lokatie zul je beseffen dat het hier wat duurder zou moeten zijn vanwege de plek waar je dan zit.