5 dingen die je moet weten over Playa La Pinta

Playa La Pinta is een van de heerlijke stranden waar de op Tenerife gelegen badplaats Costa Adeje zo bekend om staat. Je mag stellen dat Playa La Pinta klein maar fijn is. Klein is een relatief begrip, want met een lengte van ongeveer 180 meter en een gemiddelde breedte van 40 meter is er meer dan voldoende strandoppervlakte om te zonnebaden en te spelen. Het strand lijkt door de komvormige ligging kleiner dan het is. Velen ervaren Playa La Pinta daarom als een gezellig strand. Dat gevoel wordt versterkt door de bebouwing om het strand heen, waardoor het allemaal net wat intiemer oogt.

Wat valt er verder allemaal te vertellen over Playa La Pinta? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Playa La Pinta voor jou op een rijtje gezet.

1

Geen honden toegestaan

De meeste toeristen reizen niet met hun hond naar Tenerife. Mocht je dat wel gedaan hebben en denken ‘ik ga lekker met mij hond naar Playa La Pinta’, doe dat dan maar niet. Alle huisdieren – inclusief honden – zijn niet toegestaan op het La Pinta strand.

2

Omringd met horeca en winkels

Playa La Pinta is letterlijk omringd door horeca en winkels. Ben je iets vergeten mee te nemen, wil je lekker lunchen bij het strand of heb je trek in een ijsje of koel drankje? Geen probleem. Aan Playa La Pinta is er volop keuze. Tip uit eigen ervaring: in het bij Playa La Pinta gelegen winkelcentrum CC Terra Nova zitten een aantal lekkere tapasrestaurants.

3

Voorzieningen

Behalve horeca en winkels kun je op Playa La Pinta op een aantal voorzieningen rekenen. Zo zijn er douches en vuilnisbakken aanwezig. Verder kun je er tegen redelijke prijzen ligbedden en parasols huren. Voor een sanitair bezoek kun je gebruik maken van de toiletten van de horeca. Tot slot is het strand niet geschikt gemaakt om met rolstoelen te bezoeken. Daarvoor kun je onder andere terecht op het nabijgelegen Playa de Torviscas.

4

Playa La Pinta is een zandstrand

Playa La Pinta is voorzien van fijn zand. Kleuren zijn altijd lastig te omschrijven, mede omdat het zonlicht en de hoek waaronder je een zandstrand bekijkt invloed hebben op je ervaring. De meesten omschrijven de kleur van dit strand als goudkleurig.

5

Zeer beschut gelegen

Playa La Pinta is zeer beschut gelegen, in baai achter Puerto de Colon. De zee is in dit deel van Tenerife waarschijnlijk nergens kalmer dan op deze plek. Playa La Pinta is daarom vooral een familiestrand. Jong en oud kunnen hier optimaal genieten van het heerlijke strandleven op Tenerife. Playa La Pinta is prima geschikt om met een luchtbed het water op te gaan.