5 dingen die je moet weten over Playa El Camisón

Playa El Camisón is een van de fijnste stranden van Playa de las Americas. Officieel zegt men dat dit aangename zandstrand tot in Arona ligt. Dit is feitelijk waarheid, want Playa de las Americas is onderdeel van de gemeente Arona. Toch vinden wij het veel correcter om te zeggen dat Playa El Camisón een van de stranden van de badplaats Playa de las Americas is. Dit strand is misschien wel het drukst bezochte strand van geel Tenerife.

Playa El Camisón ligt aan de zuidkant van Playa de las Americas. Iets ten oosten van dit strand begint de badplaats Los Cristianos. Daar ligt het nog grotere Playa de las Vistas. Ter vergelijking: Playa El Camisón is 350 meter breed en Playa de las Vistas meer maar liefst 850 meter. Wat je verder allemaal moet weten over het El Camisón strand? Lees verder voor de 5 dingen die je moet weten over Playa El Camisón.

1

Fijn zand

Playa El Camisón bestaat uit fijn zand. Het zand is goudgeel van kleur en heeft weinig last van losse stenen of keien, zoals je die elders op Tenerife soms wel ziet. Bij wat hardere wind kan het zand licht opstuiven. Dankzij de twee golfbrekers heb je van stroming of golfslag amper last. De zee bij Playa El Camisón is daarom zeer geschikt voor kinderen. Playa El Camisón is daardoor een echt familiestrand.

2

Heerlijke boulevard

Langs de noordkant van de Playa El Camisón loopt een relaxte wandelboulevard. Van hieraf heb je een mooi uitzicht op het strand en de zee. De boulevard loopt door tot in Los Cristianos. Loop je in westelijke richting dan kun je het bochtje om gaan richting Costa Adeje. Ter verfraaiing is er een grasstrook met palmbomen aangebracht tussen het strand en de boulevard. Ideaal voor wie niet in het zand wil liggen of wie gebruik wil maken van de schaduw die door de palmbomen veroorzaakt wordt.

3

Horeca

Langs de boulevard van Playa El Camisón zul je tevergeefs naar horeca zoeken. Op enkele tientallen meters lopen zit er wel een supermarkt waar je terecht kunt voor koele drankjes en lekkere snacks. Wil je op je gemak van een geserveerd drankje genieten? Dat kan bij de op het strand aanwezige beachbar.

4

Andere voorzieningen

Op Playa El Camisón kun je gebruik maken van douches, voetdouches en toiletten. Er staan vuilnisbakken waar je je afval in krijt kunt. Die worden geregeld leeggemaakt. Het strand maakt sowieso een zeer schone indruk. Verder is het handig om te weten dat je hier strandstoelen en parasols kunt huren. Dat maakt een dagje strand net wat comfortabeler.

5

Twee hotels aan het strand

Ben je een echte strandliefhebber en wil je zo dicht mogelijk bij Playa El Camisón overnachten? Dat kan in twee hotels: Hotel Mare Nostrum Cleopatra Palace en Hotel Sir Anthony. Alleen de eerder genoemde boulevard scheidt beide hotels van het strand. Het Mare Nostrum Cleopatra Palace resort bestaat uit 3 bestaat: Cleopatra Palace, Julio Cesar Palace and Marco Antonio Palace. Hotel Sir Anthony is een vijfsterrenhotel dat uit twee gebouwen bestaat. De beste kamers hebben een geweldig uitzicht op het strand.