5 dingen die je moet weten over Playa El Bobo

Playa El Bobo is een van de stranden die de badplaats Costa Adeje rijk is. Het strand is wat rustiger dan de iets noordelijker gelegen stranden La Pinta en Torviscas Fañabé. Dat komt niet omdat minder mooi of aangenaam zou zijn. Nee, het centraal gelegen strand is een heerlijke plek om te zwemmen of te zonnebaden. Er is wel wat minder horeca aanwezig dan op de eerder genoemde drie stranden en de stroming van de zee is wat sterker. Playa El Bobo ligt net wat minder beschut.

Playa El Bobo is een van de stranden waar het toerisme op Tenerife ooit is ontstaan. Na al die jaren behoort dit zandstrand nog steeds tot de plekken die zo’n enorme aantrekkingskracht hebben op de vele toeristen die Tenerife bezoeken. Wat valt er verder allemaal te vertellen over Playa El Bobo? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Playa El Bobo voor jou op een rijtje gezet.

1

Goudgeel zand

Het strand heeft een lichte komvorm en de stroming wordt enigszins gebroken. Het zuidelijke stukje van Playa El Bobo kent de minste golfslag. Het strand bestaat uit goudgeel zand. Je hebt hier amper of geen last van kiezels of stenen. Waterschoentjes zijn daarom niet nodig.

2

Winkels en horeca

Wie tijdens, voor of na het strandbezoek iets wil eten, drinken of wil kopen, die kan dat doen in een paar rond het strand gelegen winkels, bars en restaurants. Het aanbod is niet reuzegroot, maar het is er allemaal wel. Wie via de boulevard wat zuidelijker loopt, die kan bij meer zaken terecht. Op het El Bobo strand zit een stalletje waar je koele drankjes en nog koelere ijsjes kunt halen.

3

Recht voor hotel H10 Gran Tinerfe

Playa El Bobo ligt recht voor hotel H10 Gran Tinerfe. Gasten van dit hotel kunnen via een achteruitgang via de boulevard zo het strand oplopen. Heb je een kamer met zeezicht geboekt in hotel H10 Gran Tinerfe? Dan heb je een frontaal mooi uitzicht op Playa El Bobo en de zee. Deze gunstige ligging is voor een deel van de gasten de doorslaggevende reden om voor dit hotel te kiezen. Hotel H10 Gran Tinerfe heeft geen eigen strandbedjes en parasols op het strand staan.

4

Voorzieningen

Heb je geen zin om met een badlaken op het zand te liggen? Op Playa El Bobo kun je tegen redelijke prijzen ligbedjes met parasols huren. Perfect om lekker relaxed te zonnebaden. Verder zijn er douches en voetendouches aanwezig. Overdag van 10:00 tot 18:00 uur is er een strandwacht aanwezig om oogje in het zeil te houden.

Playa El Bobo is niet toegankelijk voor rolstoelen, heeft geen toiletten en er is geen EHBO-kit aanwezig.

5

Gras met palmbomen

Achter Playa El Bobo ligt de wandelboulevard die vanuit Playa de las Americas tot ver in Costa Adeje doorloopt. Tussen de boulevard en her strand vind je stukken met gras en palmbomen. Dit zijn ideale plekjes voor wie niet in het zand wil liggen en ook nog eens het voordeel wil hebben van de schaduw die door de palmbomen ontstaat. Een kwestie van handdoekje mee en liggen, dus.