5 dingen die je moet weten over Playa de Troya

De stranden Troya I en Troya II behoren tot de meest bekende stranden van Costa Adeje. Het zijn de meest zuidelijke stranden van deze geliefde badplaats op Tenerife. De uit goudgeel zand bestaande stranden worden samen Playa de Troya genoemd. Want eerlijk is eerlijk: eigenlijk is het samen één groot strand. In totaal heeft dit strand een lengte van om en nabij de 650 meter. Daarmee is het een van de grootste zandstranden van Tenerife. Door de gunstige ligging is Playa de Troya ook een van de drukkere stranden van het eiland.

Playa de Troya is het meest zuidelijke strand van Costa Adeje. Direct ten zuiden van dit strand ligt de natuurlijke begrenzing tussen Costa Adeje en Playa de las Americas: de Barranco de Troya.

1

Goed te bereiken

Playa de Troya is een van de weinige stranden waar je vrij gemakkelijk met de auto kunt komen. De boulevard langs het strand is hier niet helemaal autovrij. Er is een enkele rijstrook waar auto’s overheen kunnen rijden. Er is als vanzelfsprekend sprake van eenrichtingsverkeer en parkeren op de boulevard is niet mogelijk. Wel is er beperkte parkeerplek te vinden op de Avenida V Centario die loodrecht op de boulevard staat.

2

Stoelen en parasols te huur

Gemak dient de mens. Vandaar dat je op Playa de Troya niet met je eigen strandstoeltjes of ligbedden hoeft te zeulen. Grote kans ook dat je die niet meegenomen hebt op vakantie. Op Playa de Troya kun je tegen bescheiden bedragen ligbedjes en parasols huren. Zo kun je comfortabel liggen en als je dat wilt (deels) uit de zon blijven.

3

Strandwacht en EHBO post

Veiligheid boven alles. De iets sterkere stroming en golfslag ter hoogte van Playa de Troya zorgt ervoor dat de kans op een ongelukje iets groter is dan op een aantal andere stranden. Niet voor niets dat er bij Playa de Troya overdag een strandwacht aanwezig is die een oogje in het zeil houdt en in actie komt wanneer dat nodig is. Op Playa de Troya is er verder een EHBO-post aanwezig waar je terecht kunt voor een pleister, een verbandje of andere eerste hulp bij ongelukken.

4

Alles wat je nodig hebt

Wil je een koel drankje drinken, een ijsje halen, iets te snacken hebben of een volledige maaltijd op of bij Playa de Troya nuttigen? Geen probleem. Je hebt tal van horecazaken rond het strand zitten. Op het strand zelf kun je terecht bij de stalletjes die allerlei lekkers aanbieden. Verder vind je in de directe nabijheid van Playa de Troya allerlei winkels en voor als je contant geld nodig hebt zijn er geldautomaten in de buurt.

Op het strand kun je gebruik maken van douches en voetdouches. Het afval kun je dumpen in de aanwezige vuilnisbakken. Tot slot zijn er verschillende watersporten die je hier kunt beoefenen. Had je verder nog iets nodig?

5

Hotel Troya

Direct achter Playa de Troya en de boulevard staat Hotel Troya. Dit viersterrenhotel is een van de eerste grote hotels die op Tenerife gebouwd werd. Het hotel is een bekende verschijning achter het gelijknamige strand. Door deze ligging is Hotel Troya een veel geboekt hotel bij de Nederlandse reisorganisaties.