5 dingen die je moet weten over Playa de Fañabé

Op het eiland Tenerife kun je volop genieten van zon, zee en strand. Vooral langs de zuidkust van Tenerife zijn er volop stranden te vinden waar je heerlijk kunt zonnebaden en een duik in de Atlantische Oceaan kunt maken. Playa de Fañabé is één van die heerlijke stranden op Tenerife. Dit zandstrand strekt zich uit langs de Costa Adeje. Playa de Fañabé vormt samen met Playa de Torviscas het langste aaneengesloten zandstrand van de twee-eenheid Costa Adeje – Playa de las Americas. Aan de westelijke zijde wordt Playa de Fañabé begrenst door een klif waarop de grootste zwembaden van het Iberostar Anthelia hotel gesitueerd zijn.

Wat valt er verder allemaal te vertellen over Playa de Fañabé? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Playa de Fañabé op een rijtje gezet.

1

Playa de Fañabé bestaat uit donker zand

De structuur van de stranden op Tenerife loopt uiteen van fijn zand tot aan flinke keien. In het geval van Playa de Fañabé bestaat het strand grotendeels uit donkerder zand. Voor alle duidelijkheid: het zand is niet zwart. In het westelijke stuk van het strand zie je ook wat keien in verschillende formaten.

2

Volop horeca achter het strand

Heb je zin om iets te eten of te drinken? Geen probleem! Achter het strand is er een lange promenade aangebracht waar volop horeca in aanwezig is. Wil je liever een koel drankje of een snack bij de supermarkt halen om die op het strand te nuttigen? Het kan allemaal.

3

Weinig golfslag door de golfbrekers

Door voor Playa de Fañabé flinke golfbrekers in zee aan te brengen, is ervoor gezorgd dat er zelden sprake is van een sterke stroming of flinke golven aan het strand. Playa de Fañabé is daardoor een kindvriendelijk strand en ideaal voor beginnende zwemmers om een duik in zee te maken.

4

Bedjes en parasols te huur

Geen zin om met een handdoekje op het zand te gaan liggen of in de volle zon te gaan zitten? Op Playa de Fañabé kun je tegen redelijke bedragen ligbedjes en parasols huren. Wil je voor een luxe strandbeleving gaan? Reserveer dan een van de Balinese bedden bij de beach club op het strand.

5

Zonsondergang te bekijken

Playa de Fañabé ligt op een gunstige locatie om van de zonsondergang te kunnen genieten. In de zomer zal de zon voor je gevoel wat meer noordwestelijk van het strand ondergaan. Tijdens de wintermaanden kun je in westelijke richting kijken om van de ondergaande zon te genieten. Op internet kun je gemakkelijk terugvinden op welk tijdstip de zon op een bepaalde datum ondergaat op Tenerife.