5 dingen die je moet weten over Odaiba

Het fascinerende Tokyo heeft veel gezichten. Hierdoor wordt een bezoek aan deze Japanse hoofdstad een ontdekkingstocht naar bijzondere plekjes die ieder hun eigen kwaliteit hebben. De foto’s van de speciale wijken Shibuya en Shinjuku zullen bij veel mensen direct een associatie met Tokyo oproepen. Sommige wijken, buurten en eilanden in Tokyo hebben een compleet ander gezicht. Het kunstmatige eiland Odaiba is daar een goed voorbeeld van. Mensen die Tokyo in pakweg 2, 3 of 4 dagen bezoeken, pakken Odaiba vaak niet mee tijdens hun bezoek. Wie langer in Tokyo verblijft, die zou zeker moeten overwegen om ook Odaiba mee te nemen in hun reisprogramma. De manier waarop Odaiba ingericht is, maakt het de moeite waard om hier pakweg anderhalf tot drie uur te spenderen. Odaiba staat niet in de top 10 bezienswaardigheden van Tokyo, maar is wel een toevoeging voor jouw Tokyo-ervaring.

Odaiba bezoek je vanwege de architectuur, om te ontspannen en om een aantal unieke bezienswaardigheden van Tokyo te ontdekken. Wat je verder moet weten over Odaiba? Wij vertellen het je hier.

1

Zo kom je in Odaiba

Odaiba bezoek je het beste met het openbaar vervoer. Je kunt zowel de tram als met de trein komen. Reis naar metrostations Daiba of naar treinstation Tokyo Teleport. Kijk vooral naar welke verbinding voor jou het handigste is. Als je met de metro komt, dan reis je een groot deel bovengronds en ga je over de Rainbow Bridge. Onderweg kun je van mooie uitzichten genieten.

De reistijd vanaf Shibuya Station bedraagt ongeveer 25 minuten met de Saikyō Line. Vanaf Tokyo Station ben je met de Keiyo Line en een overstap op de Rinkai Line eveneens zo’n 25 minuten kwijt.

2

Bezienswaardigheden

Binnen Odaiba kun je een aantal bezienswaardigheden bezoeken en bewonderen. Ik zal er hier een paar uitlichten.

Liefhebbers van moderne architectuur kunnen in Odaiba genieten van een aantal bijzondere gebouwen, zoals het Fuji TV-gebouw. Dit is het hoofdkantoor van de particuliere televisiezender Fuji TV, die nationaal uitzendt. Helemaal bovenin het gebouw is een bolvormig uitkijkplatform.

Vanaf het Seaside Park heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Tokyo. Binnen je uitzicht kun je genieten van de Rainbow Bridge, die ’s avonds in alle kleuren van de regenboog verlicht wordt.

In het Panasonic Centre kun je tentoonstellingen bekijken van de nieuwste modellen en technologieën van Panasonic. In de showroom kun je de nieuwste camera’s, televisies, pc’s, videogames en nog veel meer testen. Het Risupia Museum, een wetenschapsmuseum, bevindt zich op de derde verdieping.

Op het DiverCity Tokyo Plaza staat het levensgrote RX-0 Unicorn Gundam standbeeld, dat een adembenemende hoogte van 19,7 meter heeft. Het bijzondere aan het standbeeld is dat het twee modi heeft: Unicorn en Destroyer. Toeschouwers kunnen de wisseling tussen deze modi meerdere keren per dag live volgen. De hoorn van de Gundam beweegt en het hele beeld verandert van kleur met verschillende spots.

Ben je in de Verenigde Staten of toch in Japan? Op het moment dat je het Vrijheidsbeeld van Tokyo op je netvlies krijgt, kan het voor war verwarring zorgen. Misschien wist je het nog niet, maar het Statue of Liberty in New York is niet de enige versie van dit iconische standbeeld. Het exemplaar in de wijk Odaiba in Tokyo is wel veel nieuwe. Dit Vrijheidsbeeld staat hier sinds 1998 en is sindsdien een veel gefotografeerde bezienswaardigheid in Odaiba.

3

Evenementen

In Odaiba worden er veel evenementen georganiseerd. Zo kun je hier tijdens de sakura het door Unko Museum Tokyo georganiseerde voorjaarsevenement “In volle bloei! Unko Sakura” bijwonen. Voor de shopping mall Diver City vinden geregeld gratis optredens plaats, waarbij er soms vrij grote namen op het podium staan.

In het voorjaar wordt AnimeJapan in het Tokyo International Exhibition Center (Tokyo Big Sight) in Odaiba georganiseerd.

Op https://www.tokyo-odaiba.net/en/ kun je de actuele agenda van evenementen in Odaiba bekijken.

4

Winkelen

Net als vrijwel overal in Tokyo kun je ook in Odaiba uitstekend winkelen. Het winkelcentrum Aqua City Odaiba heeft talloze winkels, boetieks, restaurants, cafés en een bioscoop. De winkels in Aqua City Odaiba zijn zeven dagen in de week geopend. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld een vrouw met de naam Chihira Junco. Junco is gemaakt door het elektronicabedrijf Toshiba en is de meertalige, humanistische robot-informatiegids van het centrum. Ze beantwoordt al je vragen in het Japans, Chinees en Engels.

Diver City is een enorm complex met zeven verdiepingen aan winkels, restaurants en entertainment. Bijna elk type winkel dat je maar kunt bedenken is te vinden in dit winkelcentrum. De winkels zijn zeer divers, met een aantal bekende Amerikaanse kledingwinkels, luxe modemerken, unieke Japanse souvenirwinkels en een verscheidenheid aan andere winkels. Binnen het in 2012 geopende complex zijn meerdere foodcourts te vinden, die een gevarieerd aanbod van restaurants bieden. Voor bezoekers met kinderen is er een Cafe de MIKI met Hello Kitty. Diver City is net als qua City zeven dagen in de week geopend.

5

Overnachten in Odaiba

Er zijn een paar hotels te vinden in Odaiba. Deze hotels bevinden zich vooral in het hogere segment, zoals het vijfsterrenhotel Hilton Tokyo Odaiba en het officieel met vier sterren geclassificeerde Grand Nikkon Tokyo hotel.

Vanwege het geweldige uitzicht op de Baai van Tokyo zou het Hilton Tokyo Odaiba onze voorkeur hebben.