De manier waarop je navigeert, verandert door de jaren heen. Vroeger was je aangewezen op je geheugen, op herkenningspunten en op de stand van de zon. Later kregen we hulpmiddelen zoals het kompas, landkaarten en zeekaarten. Radionavigatie mag je als de eerste vorm van elektronische navigatie beschouwen. Vorige eeuw werd er nog vooral op basis van landkaarten en voor auto’s in het specifiek wegenkaarten de juiste weg gevonden. Dat gebeurde niet altijd vlekkeloos. Menig vakantieritje verliep vroeger met het nodige gekibbel om de auto. De komst van gps zorgde voor een nieuwe revolutie in het navigeren. Op basis van dit Global Positioning System zijn er tal van navigatieapparaten in auto’s en andere vervoersmiddelen aangebracht. Denk aan de bekende routenavigatiesystemen van TomTom.
De doorontwikkeling van het vroegere Google Local tot de hedendaagse online kaartendienst Google Maps heeft ervoor gezorgd dat Google Maps tegenwoordig met gemak gebruikt kan worden om te navigeren. De vraag naar ingebouwde en externe navigatiesystemen is door het verbeteren van Google Maps afgenomen. Waarom zou je nog een los navigatiesysteem meezeulen naar je vakantiebestemming of een flinke toeslag betalen om in je huurauto gps te kunnen gebruiken, als je met Google Maps op je smartphone prima kunt navigeren?
Stel dat je Google Maps wilt gaan gebruiken om te navigeren, dan zijn er toch wel een aantal dingen waar je beter rekening mee kunt houden. Wij hebben die verzameld in de 5 dingen die je moet weten over navigeren met Google Maps.