5 dingen die je moet weten over Lopesan Hotels

Als je op zoek gaat naar een relaxte vakantie in een luxe hotel, dan kun je een van de hotels van Lopesan Hotels. Met name op het Spaanse eiland Gran Canaria kom je naam Lopesan geregeld tegen. In de badplaats Meloneras, dat ook wel Costa Meloneras genoemd wordt, zijn de resorts van Lopesan Hotels nadrukkelijk aanwezig. Samen met de hotels van RIU hotels domineren zij het aanbod in deze populaire toeristenbestemming op Gran Canaria. Dit Canarische Eiland is de plek waar de geschiedenis van Lopesan Hotels in 1972 begon. Don Francisco Lopez Jimenez. Hij zag het ontluikende toeristische potentieel van Gran Canaria en richtte een klein familiehotel op. Deze eerste onderneming legde de basis voor wat een toonaangevende horecagroep op de Canarische Eilanden zou worden. In de loop der jaren breidde de Lopesan-familie haar portfolio nauwgezet uit, waarbij de winsten opnieuw werden geïnvesteerd om nieuwe hotels te ontwikkelen en het aanbod te verbeteren.

De verschillende accommodaties van Lopesan Hotels worden via verschillende Nederlandse reisorganisaties aangeboden. Op vakanties naar Gran Canaria nemen de resorts van Lopesan een redelijk marktaandeel in. Lopesan Hotels heeft geen eigen wikipediapagina en over de keten wordt er, met uitzondering van de individuele hotels, weinig in het Nederlands gepubliceerd. Daarom hebben wij de 5 dingen die je moet weten over Lopesan Hotels voor je op een rijtje gezet.

1

Nog steeds familiebezit

Tegenwoordig is het bedrijf nog steeds in familiebezit. De huidige CEO Florian Fuchs is de kleinzoon van de oprichter. Deze toewijding aan familiewaarden vertaalt zich in een sterk gemeenschapsgevoel binnen de organisatie en een betrokkenheid aan persoonlijke gastervaringen. Ieder hotel binnen de keten voldoet aan de normen en waarden die passen bij het bedrijf.

Omdat Lopesan Hotels een familiebedrijf is, zijn de financiële gegevens niet publiek beschikbaar. Er zijn echter verschillende indicatoren die duiden op een financieel gezonde organisatie. Hun voortdurende expansie en renovaties suggereren een gezonde cashflow die herinvesteringen mogelijk maakt.

2

Relatief kleine hotelketen

Lopesan Hotels is globaal een relatief kleine hotelketen. Ze komen zelfs niet voor in de top 10 Spaanse hotelketens gerangschikt op aantal hotels wereldwijd. Lopesan Hotels heeft in totaal meer dan 15.000 hotelbedden verdeeld over hun 20+ hotels. Het exacte aantal kan fluctueren als gevolg van renovaties, nieuwe openingen en sluitingen van hotels. Bijna driekwart van de hotelbedden van Lopesan Hotels is te vinden op Gran Canaria.

3

Trouwe klanten

Lopesan Hotels heeft geen loyaliteitsprogramma waarmee je kunt sparen voor gratis overnachtingen, een speciale behandeling krijgt of andere voordelen krijgt ten opzichte van andere gasten. Bij Lopesan Hotels is iedere gast belangrijk. Dat levert al een hoge graad van loyaliteit op. De hotels en resorts van Lopesan kennen een opvallend groot aandeel terugkerende gasten.

Het is bij Lopesan Hotels wel mogelijk om een VIP-pakket te boeken. Dat noemen ze Unique by Lopesan en is beschikbaar bij de volgende hotels: Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa, Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso en Lopesan Baobab Resort in Meloneras (Gran Canaria) en Lopesan Costa Bavaro Resort & Spa in Playa Bavaro, Punta Cana (Dominicaanse Republiek).

Met ‘Unique by Lopesan‘ verblijf je in de allerbeste kamers, krijg je een VIP-ontbijt in gereserveerde ruimten en bereid met de allerbeste ingrediënten, mag je gebruikmaken van VIP-lounges en van exclusieve zones bij het zwembad.

4

All inclusive

De meeste Lopesan hotels op Gran Canaria zijn te boeken op basis van logies, logies en ontbijt, of halfpension. Wil je graag een all inclusive vakantie in een hotel van de Lopesan-keten vieren? Dat kan onder andere in het Kumara Serenoa by Lopesan op Gran Canaria en het Lopesan Costa Bávaro Resort in Punta Cana. Het all inclusive pakket verschilt van hotel tot hotel. Bij sommige resorts kun je kiezen uit ‘all inclusive’ en ‘premium all inclusive’. Het verschil zit hem in het aanbod van dranken. Bij premium all inclusive heb je een ruimere keuze aan internationale dranken.

5

IFA Hotels

Inmiddels is Lopesan Hotels ook aanwezig op Fuerteventura en op verschillende bestemmingen buiten Spanje. Het grootste deel van de uitbreiding van de portfolio heeft plaatsgevonden door een meerderheidsbelang in het Duitse IFA Hotel und Touristik AG te nemen. Dit toeristische bedrijf heet tegenwoordig LS Invest AG en is voor bijna 90% in handen van Lopesan Touristik SA .