5 dingen die je moet weten over het BMW Museum

Ben je een autoliefhebber dan kun je wereldwijd tal van interessante automusea bezoeken. De collecties, de tentoonstellingen en de achtergrond van de verschillende automusea lopen uiteen. Soms is betreft het een privécollectie van een autoverzamelaar die uiteindelijk – vaak via een nalatenschap – de basis vormt voor een museum. Soms is het een uit de hand gelopen hobby. Soms is een museum aan een racecircuit of een bepaald automerk gekoppeld. Het BMW Museum in München is daar een mooi voorbeeld van. Dit museum is een must-visit voor autoliefhebbers in het algemeen en vooral voor liefhebbers van het Duitse automerk BMW.

Het BMW Museum bevindt zich in München, direct naast de fabriek waar al jarenlang BMW’s geproduceerd worden. Het is dankzij de ligging binnen de stadsgrenzen van München ideaal om te combineren met een tussenstop op weg naar Oostenrijk, Tsjechië, Italië of andere bestemmingen waarvan de autoroute langs München loopt. Natuurlijk mag een bezoek aan het BMW Museum ook niet ontbreken aan je programma tijdens een stedentrip naar München.

Stel dat je het BMW Museum wilt gaan bezoeken, welke informatie is dan nuttig? Wat zijn de 5 dingen die je moet weten over het BMW Museum in München? Lees verder en je krijgt alle antwoorden.

1

Dit valt er te zien in het BMW Museum

Het BMW Museum laat de geschiedenis van BMW als automerk, motorfietsmerk en motorenbouwer door de jaren heen zien. Verschillende bekende auto’s van BMW kun je tijdens een wandeling door het museum met eigen ogen aanschouwen. Legendarische auto’s zoals de BMW M1, de BMW 2002 ti en de voorlopers van de huidige BMW’s zijn er te bewonderen. Er is een speciaal deel van het museum gewijd aan de M Motorsport-afdeling van BMW.

2

Slechts 3000 bezoekers per dag

Het BMW Museum is een van de populairste musea van München. Er komen meer dan een half miljoen bezoekers per jaar naar het BMW Museum. Er geldt een limiet van 3000 bezoekers per dag. Dat lijkt veel, maar tijdens de drukste dagen kan die limiet bereikt worden. Het is daarom aan te raden om vooraf je tickets te regelen. Ze kosten online op dit moment een tientje, net als aan de kassa. Je weet dan wel zeker dat je die dag naar binnen kunt en hoeft niet in de rij te staan.

Kaarten voor het BMW Museum reserveer je via het officiële verkoopkanaal van het BMW Museum.

3

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage onder BMW-welt. Vanuit de parkeergarage kom je direct BMW Welt binnen. Parkeren is helaas niet gratis. Je betaalt op dit moment € 2,50 per uur. Bij een bezoek van 2 tot 3 uur, wat genoeg zou moeten zijn, ben je dan € 5,00 tot € 7,50 aan parkeerkosten kwijt.

Het adres van de parkeergarage is Am Olympiapark 1. Het adres van het BMW Museum is Am Olympiapark 2. Voor het inrijden van de parkeergarage geldt een maximumhoogte van 2 meter. Er zijn oplaadpunten aanwezig in de parking.

4

Fotograferen en filmen

Je mag in het BMW Museum naar hartelust fotograferen en filmen. Voor het maken van professionele opnames en reportages dien je vooraf toestemming te vragen. Het gebruik van een flitser is geen enkel probleem. Een statief mee naar binnen nemen is niet toegestaan.

5

BMW Welt

De auto’s van BMW zijn op twee plekken te zien: in het BMW Museum staan modellen uit het verleden en in BMW Welt zie je hedendaagse en toekomstige BMW’s staan. BMW Welt is alle dagen van het jaar geopend en is gratis toegankelijk. Het BMW Museum is op maandagen gesloten. Je kunt beide plekken gemakkelijk combineren. Vanuit BMW Welt gaat er een loopbrug naar het aan de overkant van de straat ‘Am Olympiapark’ gelegen BMW-museum.