5 dingen die je moet weten over Düsseldorf Airport

Met meer dan twintig miljoen passagiers per jaar mag Düsseldorf Airport zich tot de top 5 luchthavens van Duitsland rekenen. Dit internationale vliegveld ligt ten noorden van de stad Düsseldorf. Het is daardoor ook voor Nederlandse reizigers een prima vliegveld om een vakantie of ander soort vliegreis te beginnen. Ongeveer vier procent van de vliegende Nederlanders vertrekt vanaf Düsseldorf Airport. Daarmee is Flughafen Düsseldorf de nummer 4 luchthaven van Nederlanders, na Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Vanaf Düsseldorf Airport kun je naar tal van binnenlandse en internationale bestemmingen vliegen. Zo behoren de Duitse steden Berlijn en München tot de topbestemmingen. Internationaal doen vakantiebestemmingen zoals Palma de Mallorca en Antalya het erg goed.

Wat valt er nog meer te weten over Düsseldorf Airport? Wat moet je weten als je vanaf Düsseldorf Airport vliegt? Wij hebben veel voorkomende vraagstukken voor je beantwoord.

1

Zo kom je er

De auto en trein zijn de beste manieren om naar Düsseldorf Airport te reizen. De lokale S-Bahn is interessant voor wie vanuit Düsseldorf naar het vliegveld wil reizen. Dit kan de moeite waard zijn als je dit in combinatie met de snelle ICE trein doet.

Dankzij de ligging naast snelweg A44 is Düsseldorf Airport gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanuit Eindhoven rijd je er in ruim een uur naartoe. Vanuit Utrecht duurt de rit onder normale verkeersomstandigheden ongeveer twee uur. Düsseldorf Airport ligt buiten de milieuzone van Düsseldorf. Je hebt daarom geen Duitse milieusticker nodig om via de snelweg naar de luchthaven te rijden.

Dankzij de hoge snelheidslijn ICE is Düsseldorf Airport prima te doen met de trein. Voorwaarde is dat je niet gedurende de nacht hoeft te reizen. De snelste verbinding vanuit Utrecht bedraagt ongeveer 2 uur. Met de auto haal je dit alleen onder de optimale omstandigheden. Vanuit Eindhoven doe je er ruim twee uur over met de trein. Dat is omdat je dan niet met de hogesnelheidstrein reist.

Via NS International kun je zien jouw treinrit naar Düsseldorf Airport bekijken en als je dat wilt direct online reserveren.

2

Parkeren

Op en rondom Düsseldorf Airport zijn tal van parkeermogelijkheden. De officiële parkings liggen allemaal bij of vlakbij de terminal. De veel voor lang parkeren gebruikte parkeergarages P4 en P5 worden door middel van een gratis Sky Train verbonden met de terminal. Parkings P1, P2 en P3 liggen direct bij of zelfs onder de terminal. Deze zijn prima geschikt voor kort parkeren.

Als je met de eigen auto naar Düsseldorf Airport reist en hem daar voor de duur van je reis wilt laten staan, dan is je plekje reserveren een must. Je bent er dan zeker van dat je een parkeerplaats hebt. Reserveren kan via de officiële site. Wil je goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport? Bekijk dan alle mogelijkheden en actuele prijzen via Parkcare Düsseldorf Airport.

Word je met de auto weggebracht? Met de Kiss & Ride heb je 7 minuten de tijd om de passagier(s) en bagage gratis af te kunnen zetten. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je parkeerterreinen P11 of P12 gebruiken. Die liggen direct bij de terminal.

Meer weten over parkeren bij Düsseldorf Airport?
Bekijk de 5 dingen die je moet weten over parkeren bij Düsseldorf Airport.

3

Faciliteiten op Düsseldorf Airport

Op een grote luchthaven zoals Düsseldorf Airport kun je rekenen op alle mogelijke voorzieningen. Denk aan winkels en horeca (zowel voor als na de veiligheidscontroles), airport lounges, toiletten, banken en geldautomaten, gebedsruimtes, werkplekken en wifi. Ben je iets vergeten te kopen voor je reis? Grote kans dat je het hier kunt vinden. Op de derde verdieping bevindt zich een reismarkt waar je last minute vakanties en vliegtickets kunt boeken.

4

Overnachten bij Düsseldorf International Airport

Soms kan het handig zijn om op of bij de luchthaven te overnachten. In het geval van Düsseldorf Airport zijn er twee hotels die zich binnen de lichthaven bevinden: het Maritim Hotel Düsseldorf en het Sheraton Düsseldorf Airport Hotel. Vanwege de populariteit en het beperkte aantal hotelkamers, is vroeg reserveren aan te bevelen. De prijzen lopen meestal op naarmate je dichter bij de incheckdatum komt.

Er zijn in de nabijheid van de luchthaven meer hotels te vinden. Sommige hotels bieden een shuttledienst van en naar het vliegveld aan. Je kunt de hotels bij Düsseldorf Airport bekijken en reserveren via booking.com.

5

Vliegtuigspotten

Düsseldorf Airport is voor vliegtuigspotters een fijne plek om hun hobby uit te oefenen. Op en rondom de luchthaven zijn er verschillende goede plekken om vliegtuigen te zien opstijgen, landen en taxiën. Het panoramaterras van de luchthaven is een prima plek om het vliegverkeer te bekijken, te fotograferen of te filmen. Controleer wel even of dit officiële observariedeck geopend is.

Op en rondom Düsseldorf Airport zijn tal van andere goede spottersplekken. Welke plek het beste is, hangt af van het moment van de dag, het gebruik van de landingsbanen en je apparatuur. Voor sommige plekken heb je een goede zoomlens nodig. Op de Düsseldorf Airport-pagina van Spotterguide kun je alle spottersplekken en hun karakteristieken bekijken.