5 dingen die je moet weten over Designer Outlet Roosendaal

Sinds het begin van deze eeuw heeft het fenomeen ‘outlet shopping’ in Nederland zijn intrede gedaan. In 2001 opende Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad, hetzelfde jaar ging het Designer Outlet Roermond in de Limburgse stad Roermond open en vijf jaar later opende Rosada Fashion Outlet in de Brabants stad Roosendaal. Inmiddels heeft Rosada zijn tweede naamsverandering erop zitten. In 2019 nam het Britse bedrijf McArthurGlen de outlet shopping mall in Roosendaal over en werd de nieuwe naam Designer Outlet Rosada gebruikt. Twee jaar later veranderde de naam in Designer Outlet Roosendaal.

Met een bezoekersaantal van 10,5 miljoen mensen in 2022 is Designer Outlet Roosendaal de drukste bezochte attractie van Roosendaal. Volgens de bij ons bekende statistieken was Designer Outlet Roosendaal afgelopen jaar zelfs de drukstbezochte en meest omzettende outlet van Nederland. Naast schatting werd er in 2022 ongeveer 1,2 miljard euro omgezet in Designer Outlet Roosendaal. Dat gebeurt onder andere in ruim 90 winkels die vooral mode en accessoires aanbieden. Grote merken die hier vertegenwoordigd zijn, zijn o.a. Nike, Boss, Calvin Klein, Adidas, Levi’s, Tommy Hilfiger en Björn Borg. De kortingen in dit factory outlet center liggen tussen de 30 en 70%.

Stel dat je Designer Outlet Roosendaal wilt gaan bezoeken, wat moet je dan allemaal weten? Ik heb als rasechte Roosendaler en regelmatig bezoeker van Designer Outlet Roosendaal de 5 dingen die je moet weten over dit outlet center voor je op een rijtje gezet.

1

Alle dagen open

Designer Outlet Roosendaal is alle dagen van het jaar open. Iedere zondag is een koopzondag. Tijdens normale jaren 365 dagen per jaar en tijdens een schrikkeljaar 366 dagen. Het maakt niet uit of het een zondag of een feestdag is. Sterker nog: tijdens feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis is het vaak extra druk in Designer Outlet Roosendaal.

De openingstijden zijn alle dagen hetzelfde: van 10:00 tot 20:00 uur.

2

Bereikbaarheid

Dankzij de ligging langs snelweg A17 is Designer Outlet Roosendaal gemakkelijk met de auto te bereiken. Afslag 19 (Roosendaal-West) ligt direct bij de outlet mall. Kom je vanuit oostelijke richting over de A58 aangereden? Dan moet je bij Knooppunt De Stok eerst rechts afslaan richting Dordrecht/Rotterdam en dan meteen de rechterbaan aan blijven houden om afrit 19 te gebruiken.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je met de bus of trein naar treinstation Roosendaal reizen. Van daaruit kun je buslijn 112 richting Bergen op Zoom nemen. Na een busrit van ongeveer 5 minuten kun je uitstappen bij bushalte Designer Outlet Roosendaal. Deze bushalte ligt direct bij het outlet shopping center.

3

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op de parkeerplaatsen bij Designer Outlet Roosendaal. Een groot deel van de ruim 1200 parkeerplaatsen bevindt zich in een overdekte parkeergarage. Parkeren kost hier € 4,- per dag. Betalen kan door middel van pinnen of contant.

Wil je gratis parkeren? Dat kan op de openbare parkeerplaatsen bij De Stok. Je mag daar langs de weg gratis in de berm parkeren (let goed op de borden) en als je iets doorrijdt richting Indoor Skydive, dan kun je daar je auto gratis op een groot parkeerterrein parkeren. Vanaf de gratis parkeerplaatsen is het 2 tot maximaal 10 minuten lopen naar Designer Outlet Roosendaal.

4

Horeca

Wie Designer Outlet Roosendaal bezoekt kan zichzelf prima van een natje en een droogte voorzien. Een leuke verscheidenheid aan horecazaken is in het outlet shopping center gevestigd. Denk aan het overbekende La Place, het Italiaanse restaurant Per Tutti of een vestiging van het door de beroemde sterrenkok Sergio Herman opgestarte Frites Atelier.

Heb je meer zin in een zoete snack? Dan kun je op Designer Outlet Roosendaal terecht bij Daan’s Churros of Dunkin’ Donuts.

5

Overnachten

Wil je overnachten in de buurt van Designer Outlet Roosendaal? Dat kan bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Dit luxe hotel is recent geopend. Het rookvrije hotel staat binnen recreatiegebied De Stok en ligt op 10 minuten lopen van Designer Outlet Roosendaal.

Wil je betaalbaar overnachten in Roosendaal? Bastion Hotel Roosendaal ligt op vijf autominuten van het Designer Outlet Roosendaal en is net als het outlet shopping center prima vanaf de snelweg bereikbaar. Het Bastion Hotel Roosendaal ligt meteen ten zuiden van snelweg A58.