5 dingen die je moet weten over de Vienna Pass

Een stedentrip naar Wenen betekent voor de meeste mensen vooral genieten van barokke architectuur, de beste musea bezoeken en de typische Weense cultuur ontdekken. Natuurlijk kun je in een stad als Wenen ook prima winkelen en je zintuigen prikkelen met de heerlijkste lekkernijen. Denk aan de uit Wenen afkomstige Sachertorte, de in de Weense koffiehuizen geserveerde Weense koffie en natuurlijk de overbekende Wienerschnitzel.

Feit is dat toeristen die Wenen bezoeken vaak meerdere musea, paleizen en andere bezienswaardigheden bezoeken. Sterker nog: het gemiddelde museumbezoek ligt in Wenen een stuk hoger dan in veel andere Europese hoofdsteden. Om het toeristen gemakkelijker en vaak ook goedkoper te maken zijn er verschillende soorten stadspassen voor Wenen te koop. Wat je krijgt (en wat je ervoor betaalt) verschilt van stadspas tot stadspas. De Vienna Pass is de compleetste stadspas voor Wenen. Daardoor is het helaas ook de duurste, maar wel eentje die zijn geld zeker waard is. De Vienna Pass behoort niet voor niets tot de best verkochte stadspassen van Wenen.

Is de Vienna Pass voor jou de moeite waard of niet? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van de Vienna Pass. We hebben de 5 dingen die je moet weten over de Vienna Pass voor je op een rijtje gezet.

1

Gratis toegang tot meer dan 70 topattracties

Met de Vienna Pass krijg je gratis toegang tot meer dan 70 musea, paleizen en attracties in Wenen. Daarmee is het de compleetste stadspas van Wenen. Verder kun je bij meer dan twintig attracties de wachtrij overslaan: je hebt daar skip-the-line toegang.

De toegang tot Schloss Schönbrunn is niet inbegrepen. Wel krijg je met de Vienna Pass gratis toegang tot de dierentuin (de Schönbrunn Zoo). Voor toegang tot Schloss Schönbrunn kun je losse entreetickets kopen of de Weense Toeristenpas aanschaffen waarbij een rondleiding en skip-the-line toegang tot Schloss Schönbrunn inbegrepen zijn.

2

Geldigheid van 1, 2, 3 of 6 dagen

Hoeveel tijd heb je om de verschillende attracties te bezoeken? Dat hangt af van welke versie van de Vienna Pass je aanschaft. Hij is er met een geldigheid van 1, 2, 3 of 6 dagen. Hoe langer de kaart geldig is, des te goedkoper hij per dag is.

3

Gratis gebruik van de hop-on-hop-off bus

In een grote stad als Wenen is het gemakkelijk als er vervoer inbegrepen zit in de stadspas die je aanschaft. Bij de Vienna Pass mag je gratis gebruikmaken van de hop-on-hop-off bus. Dit zijn toeristische dubbeldekkerbussen die speciale routes langs de hoogtepunten van Wenen rijden. Je mag binnen de geldigheid van je ticket onbeperkt in- en uitstappen.

4

Een keer toegang per attractie

Voor alle musea en attracties die je met de Vienna Pass bezoekt geldt dat je per pas één keer toegang krijgt. Een tweede keer ergens naar binnen op dezelfde Vienna Pass is dus niet mogelijk. Wel kun je tijdens de geldigheidsduur van de pas onbeperkt gebruikmaken van de hop-on-hop-off bussen.

5

Online te koop

De Vienna Pass is online te koop. Wel moet je hem in Wenen omruilen tegen een fysieke kaart. Op deze pagina over de Vienna Pass kun je hem online reserveren en zien welke attracties en musea gratis te bezoeken zijn met deze stadspas. Voor kinderen van 6 t/m 18 jaar gelden er speciale kortingstarieven.