5 dingen die je moet weten over de Dubai Balloon

Dubai kent verschillende plekken die je een fantastisch uitzicht bieden op een deel van de stad. De hele stad vanuit een hoger punt bekijken is onmogelijk. Dat komt doordat Dubai zo enorm uitgedijd is dat je een goed zicht van tenminste 20 tot 25 kilometer nodig zou hebben. Het leuke van Dubai is dat ieder deel de moeite waard is om van bovenaf te bekijken. Na de beroemde uitzichtpunten zoals Burj Khalifa en het Dubai Frame is er een nieuwe attractie bijgekomen: de Dubai Balloon. Hierbij bekijk je Dubai vanuit een luchtballon. Het is geen ballonvaart, de met helium gevulde luchtballon is vastgemaakt aan het strand van Aquaventure Dubai. Deze avontuurlijke manier om Dubai vanuit de lucht te bekijken is beschikbaar vanaf vrijdag 31 maart 2023.

De Dubai Balloon zal ongetwijfeld uitgroeien tot een van de populairste bezienswaardigheden van Dubai. Het is een permanente attractie die vanaf komend weekend dagelijks te bezoeken zal zijn, tenzij het weer het niet toelaat.

Op de officiële site van de Dubai Balloon lees je alles wat je moeten weten over deze geweldige nieuwe attractie. Wij beperken ons in dit artikel tot de vijf dingen die je volgens ons echt zou moeten weten over de Dubai Balloon.

1

Geschikt voor iedereen

De Dubai Balloon is een gezinsvriendelijke attractie die geschikt is voor mensen van alle leeftijden, ook voor jonge kinderen. Het is gratis voor kinderen onder de drie jaar en kinderwagenvriendelijk. Ben je beperkt mobiel en zit je in een rolstoel? Geen probleem: de luchtballon is geschikt voor rolstoelen en kent geen gewichtsbeperking.

Grote tassen zijn niet toegestaan aan boord; rugzakken en handtassen wel. Het dragen van hoge hakken wordt afgeraden.

2

Openingstijden

De Dubai Balloon is in principe alle dagen van de week geopend. Door weersomstandigheden kan het zijn dat de luchtballon een deel van een dag of in extreme gevallen een hele dag niet naar boven gaat. De vlucht wordt bijvoorbeeld aan de grond gehouden bij onweer of wind van meer dan 25 knopen. Dat is ruim 45 kilometer per uur.

De Dubai Balloon is – mits het weer het toelaat – geopend op de volgende tijden:

Maandag tot en met donderdag van 9:00 uur tot 23:00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 9:00 uur tot middernacht

Een vlucht duurt 10 minuten. Er is echter een verplichte veiligheidsbriefing voor elke vlucht. Afhankelijk van het instappen, het uitstappen en de wachtrij kan de hele ervaring langer duren.

3

Prijzen en tickets

Er zijn twee soorten tickets: reguliere tickets en er is een fast pass. Bij beide tickets krijg je een tien minuten durende vlucht, kun je relaxen in de lounge en kun je de winkel bezoeken. Het grote voordeel van de fast pass is dat je de wachtrij voorbij mag lopen. Met een fast pass heb je na de vlucht ook recht op een gratis drankje in de lounge.

Een regulier ticket kost AED 175 (ongeveer 44 euro).
Een fast pass kost AED 275 (ongeveer 69 euro).

Er gelden geen kortingstarieven voor gasten van Atlantis The Palm of bezoekers aan Aquaventure.

Voor kinderen van 3 tot 11 jaar gelden er kortingstarieven:

Een regulier ticket voor een kind kost AED 75 (ongeveer 19 euro).
Een fast pass voor een kind kost AED 125 (ongeveer 31 euro).

Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee. De leeftijd moet door middel van een ID aangetoond kunnen worden.

Entreetickets kunnen gereserveerd worden via de officiële website.

4

Locatie

De Dubai Balloon heeft een vaste locatie: het strand van Aquaventure Dubai. Dit is het waterpark bij het iconische Atlantis The Palm hotel. De Dubai Balloon blijft vastzitten aan een touw. Je blijft daardoor boven dit deel van de Palm Jumeirah zweven.

Gasten die in het Atlantis verblijven of de dag doorbrengen in Aquaventure kunnen de Dubai Balloon At Atlantis bereiken via The Avenues. Externe bezoekers die per taxi arriveren, kunnen worden afgezet bij The Avenues en zullen worden verwelkomd door een medewerker die je de weg zal wijzen naar het ticketbureau. Als je met de auto naar The Dubai Balloon komt, kun je parkeren bij de Aquaventure Waterpark parking en zal een shuttle bus je naar de ticketbalie brengen. Je kunt The Dubai Balloon At Atlantis ook bereiken via de monorail.

5

Hoogte

De Dubai Balloon stijgt op naar een maximale hoogte van ongeveer 300 meter. Om je een indruk te geven: dat is de hoogte van een wolkenkrabber van pakweg honderd verdiepingen. Het is ruim de helft van de hoogte van het uitzichtplatform van Burj Khalifa; de hoogste toren ter wereld.

Vanuit de luchtballon zou je een prima uitzicht moeten krijgen over de palmeilanden van Palm Jumeirah en een flink deel van het mooiste stuk van de kustlijn van Dubai, inclusief het iconische Burj Al Arab hotel. Bij helder weer kun je waarschijnlijk ook de skyline van Downtown Dubai inclusief de 728 meter hoge Burj Khalifa zien.

De uiteindelijke hoogte die tijdens een rit gehaald wordt is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als er wat meer wind staat, dan zal de ballon mogelijk wat minder hoog komen.