5 dingen die je moet weten over Castell de Bellver

Mallorca is al sinds lange tijd bewoond en heeft meerdere heersers gehad. Na de Romeinen volgden de Vandalen, de Byzantijnen, de Moren en de Spanjaarden. Mallorca is gedurende de middeleeuwen zelfs enige tijd een zelfstandig koninkrijk geweest. Vroeger bouwde men kastelen en fortificaties op Mallorca. Het doel was vooral om ongenode gasten buiten te houden. Een van de kastelen die vroeger op Mallorca gebouwd is was Castell de Bellver, dat in het Nederlands vaak als Kasteel van Bellver aangeduid wordt. Castell de Bellver werd in het begin van de 14e eeuw gebouwd voor de toenmalige koning James II van Mallorca. Later is het gedurende lange tijd als militaire gevangenis gebruikt.

Tegenwoordig is Castell de Bellver een toeristische attractie die eigendom is van de stad Palma. Het kasteel heeft vanwege de originele vormgeving en het geweldige uitzicht een plek in de top 10 bezienswaardigheden van Palma gekregen.

Omdat het kasteel buiten het centrum van Palma staat, verschillen de meningen of een bezoek aan Castell de Bellver de moeite waard is of niet. Daar gaan wij geen uitspraak over doen. Wat we kwijt willen is dat wij het bezoek vanwege de bijzondere vormgeving en het uitzicht wel de moeite waard vonden. In dit artikel deze de 5 dingen die je moet weten over Castell de Bellver met je. Doe er je voordeel mee!

1

Zo kom je er

Castell de Bellver ligt op een hoogte van 112 meter boven zeeniveau aan de westelijke kant van de hoofdstad Palma de Mallorca. Je kunt te voet vanuit het centrum naar het kasteel lopen. In ongeveer 45 tot 55 minuten wandel je vanaf de kathedraal naar Castell de Bellver. Het wandelpad loopt deels door een door bomen beschut gebied.

Heb je een huurauto? Dan kun je gemakkelijk via een verharde weg naar het kasteel rijden. Heb je geen auto en wil je niet lopen? De taxi is een optie, maar het kan lastig zijn om een taxi terug te pakken.

Veel toeristen die Palma de Mallorca bezoeken gebruiken de hop-on-hop-off bus van Palma om naar Castell de Bellver te reizen. Deze toeristische bussen van CitySightseeing Palma hebben het kasteel in hun route opgenomen en maken hier een stop, zodat je uit kunt stappen en een volgende bus weer in kun stappen.

2

Parkeren is gratis

Het leven is al duur genoeg en dan is het altijd fijn als iets gratis is. Kom je met de huurauto of eigen auto naar Castell de Bellver, dan kun je die gratis parkeren op het parkeerterrein van het kasteel. Ook tijdens het hoogseizoen zal het niet zo lastig zijn om hier een plekje te vinden. Is er onverhoopt toch geen parkeerplek beschikbaar? Dan kun je hem langs de toegangsweg parkeren.

3

Unieke vormgeving

Het Castell de Bellver is één van de weinige ronde kastelen van Europa. Het is sowieso het enige ronde kasteel van Mallorca. De cirkelvormige binnenplaats heeft een centraal geplaatste waterput. Het gebouw zelf bestaat uit twee verdiepingen en een dak waarop je kunt lopen. Het Castell de Bellver heeft meerdere torens en een ronde donjon.

4

Niet altijd open

Het Castell de Bellver is zes dagen in de week te bezoeken. Alleen op maandagen en tijdens sommige feestdagen zoals Kerstmis (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) blijft de poort van het kasteel geopend. Op zondagen is het Castell de Bellver van 10:00 tot 15:00 uur te bezoeken.

In het zomerseizoen is Castell de Bellver van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 19 uur geopend. In het winterseizoen (oktober t/m maart) sluit het kasteel een uur eerder: om 18:00 uur.

5

Gratis van het uitzicht genieten

Op dit moment kost een entreeticket voor Castell de Bellver 4 euro voor een volwassene. Gaat het jou alleen om het uitzicht op Palma de Mallorca? Vanaf het gratis toegankelijke uitzichtpunt naast het kasteel geniet je gratis van een bijna gelijk uitzicht op Palma de Mallorca.