5 dingen die je moet weten als je Metz gaat bezoeken

De Franse stad Metz is een vrij populaire bestemming om een dagdeel, een dag of meerdere dagen in door te brengen. De statistieken laten zien dat Nederlandse toeristen het bezoek aan Metz meestal beperken tot maximaal één dag en dat ze meestal met de auto naar Metz komen. Verder is er vooral in de zomermaanden een piek te zien in het aantal Nederlanders dat Metz bezoekt. De route Luxemburg – Metz – Nancy – Lyon is voor velen de aanrijroute om vervolgens via de Autoroute du soleil naar het zuiden te rijden. Een deel van de vakantiegangers last een tussenstop in Metz in.

Wil je weten wat te doen in Metz? Handig is om jezelf bijvoorbeeld te focussen op de top 10 bezienswaardigheden van Metz. Wij zullen je vooral vertellen wat je moet weten als je Metz wilt bezoeken.

1

Musea op dinsdag gesloten

Metz telt een aantal prachtige musea, waaronder het befaamde Centre Pompidou-Metz en het eveneens de moeite waard zijnde Musée de la Cour d’Or. Let goed op je planning. In tegenstelling tot veel andere Europese steden is de sluitingsdag van de musea in Metz niet op een maandag, maar op een dinsdag. Voorkom de teleurstelling om voor een gesloten deur te staan. Je zou niet de eerste zijn.

2

Gratis kaartje met hoogtepunten bij het toerismebureau

Aan de centraal gelegen Place d’Armes kun je het kantoor van de toeristische dienst binnenwandelen. Zij kunnen je allerlei tips en informatie over Metz, de hoogtepunten van de stad en de omgeving geven. Je kunt hier ook terecht voor een handige plattegrond waar de belangrijke plekken en bezienswaardigheden van Metz op vermeld staan.

3

Parkeren in het hart van de stad

Parkeren is in grote steden vaak een crime. Op straat parkeren is duur en het aantal parkeerplekken is vaak schaars. En dan niet te praten over de soms lastige weg naar de parkeerruimtes toe. Als je je auto bij het centrum van Metz wilt parkeren, dan is Parking Indigo Metz Théâtre-Comédie een hele goede optie. Deze parkeergarage is voor Franse begrippen ruim, is handig aan te rijden en is vrij betaalbaar.

4

Lunchen tussen 12 en 14 uur

Lekker lunchen in Metz? Houd de tijd dan in de gaten. De meeste restaurants bieden alleen tussen 12 en 14 uur een lunch aan. Fastfoodrestaurants en enkele op toeristen gerichte restaurants bieden vaak wel doorlopende service aan. De vraag is of dat is wat je wilt.

5

Gratis buslijnen N81 en N83

De binnenstad van Metz is compact en de afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn daardoor niet al te groot. Toch kan het handig zijn om af en toe een stukje gebruik te kunnen maken van publiek transport. In de binnenstad van Nancy rijden gratis elektrische bussen waar je gebruik van kunt maken: bus 81 en bus 83. Lijn 83 brengt je bijvoorbeeld naar het net buiten het centrum gelegen Centre Pompidou-Metz.