5 dingen die je moet weten over all inclusive vakantie op Menorca

Als er een Spaanse bestemming is waar all inclusives voor gezinnen populair zijn, dan is het Menorca wel. Vanaf het moment dat de eerste vliegtuigen in het zomerseizoen richting Menorca vliegen, barst het aan boord van de gezinnen met kinderen. Dat komt mede doordat de aftrap van het nieuwe seizoen gepaard gaat met de meivakantie. Deze schoolvakantie duurt voor de meeste leerlingen van het basisonderwijs (en het middelbaar onderwijs) twee weken, wat een prima mogelijkheid schept om naar zonbestemmingen zoals Menorca te vliegen. Het eiland Menorca heeft voldoende te bieden, zoals mooie dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden zoals Torre d’en Galmés en de Naveta des Tudons. De stranden vormen voor de meeste toeristen de belangrijkste attractie van dit eiland in de Balearen. Mocht het hotel niet aan het strand liggen, dan biedt het zwembad voor de gewenste verkoeling tijdens de warmere dagen.

Wil je een all inclusive vakantie op het zonovergoten Menorca gaan vieren? Dan is het handig om vooraf al wat goede informatie te lezen over deze populaire vorm van vakantie vieren in combinatie met deze leuke vakantiebestemming. Dat kun je hier doen in de vorm van de 5 dingen die je moet weten over all inclusive vakantie op Menorca.

1

Rust en ruimte

Menorca biedt een relatieve oase van rust. Dit in tegenstelling tot sommige andere populaire vakantiebestemmingen zoals het buureiland Mallorca. We gebruiken het woord ‘relatief’, omdat Menorca natuurlijk wel een toeristische bestemming is wat de nodige reuring met zich meebrengt. Het eiland heeft echter een strikt beleid ten aanzien van massatoerisme, wat betekent dat je hier niet snel overvolle stranden of drukke resorts zult tegenkomen. Veel all-inclusive resorts op Menorca zijn kleinschaliger en richten zich op een ontspannen sfeer.

2

Korte reistijd

Reis je vanuit Nederland, België of Duitsland naar Menorca? Dan hoef je niet lang in het vliegtuig te zitten. Vanaf zowel Amsterdam, Eindhoven als Rotterdam kun je naar het internationale vliegveld van Menorca vliegen. Dankzij o.a. Transavia en TUI fly kun je rechtstreeks vliegen, met een gemiddelde vliegduur van 2,5 uur. Na de landing op Menorca ligt je accommodatie op maximaal drie kwartier tot een uur rijden.

3

Ideaal voor kinderen

Menorca wordt weleens een buggy-eiland genoemd. Als je in het vliegtuig richting Menorca stapt, dan snap je die bijnaam helemaal. Er komen vluchten voor waarbij er onderhand meer tijd nodig is om alle buggy’s in- en uit te laden, dan voor de afhandeling van de andere bagage. Er is een goede reden waarom Menorca zo’n populaire familiebestemming is. Ten eerste heeft Menorca geen uitgaansleven zoals je dat op Ibiza en Mallorca wel hebt. Daardoor ontstaat er al een soort van natuurlijke selectie.

Omdat Menorca al snel in trek raakte onder toeristen met jongere kinderen, speelden de accommodaties daar steeds meer op in. Het resultaat is een aanbod van hotels dat steeds meer aansluit bij de behoeften van gezinnen. Dit resulteerde onder andere in all inclusive hotels met een hoge mate van kindvriendelijkheid: leuke kinderzwembaden, een uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen, speciale kinderbuffetten en een ruimer aanbod van familiekamers.

4

Heerlijke stranden

Menorca staat bekend om z’n uitstekende stranden. Cala Macarella en Cala Mitjana zijn twee van de bekendste stranden met kristalhelder water en wit zand. Veel all-inclusive resorts liggen dicht bij deze stranden, wat betekent dat je binnen enkele minuten kunt genieten van de zon en zee.

Om terug te komen op het kindvriendelijke aspect van Menorca: er zijn meerdere veilige, ondiepe stranden waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, zoals Cala en Bosch, Cala Galdana en Son Bou.

5

Adults only

Het imago dat Menorca vooral een vakantiebestemming is waar je uitstekend met je kinderen een zonvakantie kunt vieren, zou bijna de onterechte indruk wekken dat je hier dan niet op vakantie zou moeten gaan als je zonder kroost reist. Niets is minder waar. Menorca telt een aantal geweldige accommodaties die zich juist niet op kinderen richten. Deze zogenaamde adults only hotels staan kinderen niet toe, wat het voor volwassenen vaak een betere ervaring van een onbezorgde all inclusive vakantie op Menorca bezorgt.