5 dingen die je moet weten over de expositie Supercars of the 90’s

Voor autoliefhebbers vormen de zogenaamde supercars een categorie waar menig hart sneller van gaat kloppen. De definitie van een supercar is een sportieve auto die in gelimiteerde oplage is geproduceerd, die tegenwoordig een vermogen van minstens 500 pk heeft en die een topsnelheid op de klok kan zetten die boven de 300 kilometer per uur uitkomt. Dit soort statistieken is weinig auto’s gegeven. Tegenwoordig is het aanbod van dit soort extreme auto’s een stuk groter dan in de jaren 90. Toen was het een handvol auto’s die de titel supercar verdiende. De Bugatti EB110 Super Sport en de Vector W8 zijn auto’s die de ware autoliefhebber wel zal kennen. Ook de gelimiteerde Ferrari F50, de Jaguar XJ220 en de McLaren F1 zal bekend zijn onder de autofanaten.

In het Louwman Museum in Den Haag kun je tijdelijk een geweldige collectie supercars uit het laatste decennium van de vorige eeuw bewonderen. Onder de titel ‘Supercars of the 90’s’ worden er tijdelijk twaalf geweldige supercars tentoongesteld, die menig autohart sneller zullen doen kloppen. De expositie is op 5 juli van start gegaan en duurt tot en met 1 september 2024. Wie voor deze zomervakantie nog een leuk uitje zoekt, kunnen we een bezoek aan het Louwman Museum van harte aanbevelen. Dit automuseum is altijd al de moeite waard, maar nu net een beetje meer dan anders.

Wij hebben gisteren de expositie ‘Supercars of the 90’s’ bezocht en delen graag de 5 dingen die je moet weten over de expositie ‘Supercars of the 90’s’ met je.

1

Unieke kans

De kans dat je een van deze topcategorie auto’s ooit in het echt op de weg hebt zien rijden is klein. Sommige van de tentoongestelde auto’s hebben nog nooit op de openbare weg gereden of zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest. Denk aan de BMW M8, waarvan het enige prototype pas twintig jaar nadat hij gebouwd is voor het eerst aan de buitenwereld getoond is. Of de brute Porsche 911 GT1 Strassenversion uit 1998. Van deze zeldzaamste Porsche zijn iets meer dan twintig exemplaren gebouwd.

De12 supercars die ze bijeen hebben gebracht vormen een unieke verzameling van auto’s waarvan je de meesten waarschijnlijk voor het eerst in je leven zult zien. Al deze auto’s bij elkaar vormen een geweldige kans om een inzicht te krijgen wat er in de jaren 90 aan supercars gemaakt werd.

2

Openingstijden

Je kunt het Louwman Museum inclusief de expositie ‘Supercars of the 90’s’ zeven dagen in de week bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur. Normaalgesproken is het museum op maandagen gesloten, maar tijdens de duur van deze expositie is het automuseum ook op maandagen geopend.

3

Deze auto's kun je bewonderen

Dit zijn de 12 sterren die in de expositieruimte van het Louwman Museum staan te wachten om bewonderd te worden:

Aston Martin Vantage V600
maximum vermogen: 600 PK
topsnelheid: 320 km/u

BMW M8 E31
maximum vermogen: 640 PK
topsnelheid: 320 km/u

Bugatti EB110 Super Sport
maximum vermogen: 610 PK
topsnelheid: 355 km/u

Ferrari F50
maximum vermogen: 520 PK
topsnelheid: 325 km/u

Jaguar XJ220
maximum vermogen: 549 PK
topsnelheid: 354 km/u

McLaren F1
maximum vermogen: 627 PK
topsnelheid: 386 km/u

Mercedes-Benz C112
maximum vermogen: 408 PK
topsnelheid: 307 km/u

Mercedes CLK GTR Strassenversion
maximum vermogen: 600 PK
topsnelheid: 323 km/u

Nissan R390 GT1
maximum vermogen: 558 PK
topsnelheid: 354 km/u

Porsche 911 GT1 Strassenversion
maximum vermogen: 550 PK
topsnelheid: 350 km/u

Toyota GT-One street
maximum vermogen: 550 PK
topsnelheid: 371 km/u

Vector W8
maximum vermogen: 625 PK
topsnelheid: 380 km/u

4

Entreeprijzen en tickets

De entreeprijs voor het Louwman Museum bedraagt € 19,- voor volwassen en € 10,- voor kindeen van 5 t/m 18 jaar. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee naar binnen. Op vertoon van Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART of Ooievaarspas is toegang gratis.

Het entreeticket is geldig voor een bezoek aan het hele Louwman Museum, inclusief de tijdelijke expositie ‘Supercars of the 90’s’. Je kunt de tickets vooraf online kopen via de officiële website van het Louwman Museum of je kunt ze bij de kassa ter plaatse aanschaffen.

5

Fotograferen en filmen

Je mag voor privédoeleinden fotograferen en filmen in het Louwman Museum. In de ruimten met posters, schilderijen en prenten is dat niet toegestaan. Het is toegestaan om flitslicht of statieven te gebruiken.

De tentoonstelling ‘Supercars of the 90’s’ trekt veel belangstelling. Wil je foto’s maken waar geen andere bezoekers op staan? Dan moet je niet alleen wat geduld hebben, maar vooral het juiste moment kiezen: direct nadat de deuren open gaan is het nog eventjes rustig, rond lunchtijd zie je vaak wat minder mensen rond de supercars en vlak voor sluitingstijd heb je een grotere kans om ongehinderd te kunnen fotograferen of filmen.