5 dingen die je moet weten over Roadsurfer

Voor mensen die incidenteel met een camper op vakantie willen gaan of voor wie de aanschaf van een camper te duur of om andere redenen onhaalbaar is, is het huren van een camper een ideale manier om toch van de vrijheid van een campervakantie te kunnen genieten. Je hoeft je geen zorgen te maken over stalling, verzekering en onderhoud van de eigen camper. Je zult ook niet de druk ervaren van het met de camper op vakantie ‘moeten’ gaan, omdat het anders zonde van de aanschaf is. Mijn vrouw en ik zijn mensen die zo af en toe met de camper op vakantie willen gaan, maar die onvoldoende voordeel zien in het bezitten van een eigen camper.

Na eerdere campervakanties in Frankrijk, Spanje en Canada hebben we vorige maand een camper gehuurd om Slovenië en de Oostenrijkse deelstaat Steiermark te ontdekken. Het huren van de camper hebben we via Roadsurfer gedaan. Roadsurfer is een toonaangevende camperverhuurder die zich richt op het aanbieden van moderne, goed uitgeruste campers voor elk soort reiziger. Sinds hun oprichting in 2016 is het bedrijf snel gegroeid en heeft het een solide reputatie opgebouwd voor betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Wij hebben twee weken rondgetoerd met een Roadsurfer Roadhouse en kunnen op basis van onze eigen ervaringen de 5 dingen die je moet weten over Roadsurfer, het huren van een camper bij Roadsurfer en de campers van Roadsurfer met je delen.

1

Keuze uit verschillende campers

Bij Roadsurfer kun je kiezen uit campers in verschillende types en formaten. Ze bieden verschillende modellen aan, van compacte busjes zoals de VW California, ideaal voor een knusse trip met z’n tweeën, tot ruime familiecampers waar je met het hele gezin in kunt slapen. Van ieder type camper dat ze verhuren kun je gedetailleerde foto’s, video’s en plattegronden bekijken. Er kunnen afwijkingen voorkomen, die voortvloeien uit het feit dat sommige campers door verschillende camperbouwers geleverd worden.

Uit eigen ervaring weten we dat je niet altijd de camper meekrijgt die je gereserveerd hebt. In ons geval hadden we een 2-persoons Couple Cottage gereserveerd, maar die is voor aanvang van onze huurperiode uitgevallen door voorruitschade. De boeking is door Roadsurfer omgezet naar de 2+2-persoons Roadhouse.

2

Minimumleeftijd en andere voorwaarden

Voor alle campers van Roadsurfer geldt dat een B-rijbewijs voldoende is. Wel moet je tenminste één jaar rijervaring hebben. Binnen Europa geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar voor bestuurders van de campers, voor het Verenigd Koninkrijk is dat 25 jaar en voor de VS, Canada en Ierland moeten bestuurders minimaal 21 jaar oud zijn.

3

Vestigingen

De reden voor ons om voor Roadsurfer te kiezen, was het feit dat ze 75 vestigingen in 16 landen hebben. Wij wilden graag een camper vanuit de Oostenrijkse stad Graz huren en Roadsurfer bood die mogelijkheid aan.

Je kunt bij Roadsurfer een camper huren met ophalen en inleveren in Amsterdam of Rotterdam. Dat is handig als je vanuit Nederland wilt vertrekken. Wil je echter een camperreis gaan maken die wat verder van Nederland af ligt, bijvoorbeeld in de Spaanse regio Andalusië, de Portugese provincie Algarve of in de populaire Italiaanse regio Toscane, dan kun je de camperreis daar starten. Je kut met de eigen auto of met het vliegtuig naar de ophaallocatie reizen.

Behalve de tientallen Europese ophaallocaties, biedt Roadsurfer ook camperverhuur aan vanuit de Amerikaanse en Canadese steden Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.

Let goed op als je met de eigen auto naar de ophaallocatie gaat en de auto niet mee wilt nemen. In het geval van de ophaallocatie in Graz biedt Roadsurfer geen optie om de auto op het terrein of in de buurt te parkeren. Is parkeren van de eigen auto voor jou essentieel? Controleer dan voor het reserveren van je camper hoe het met parkeren zit bij de ophaallocatie van jouw keuze.

4

Flexibiliteit in data en tijden

Bij Roadsurfer worden er geen vaste ophaaldagen, inleverdagen, ophaaltijden en inlevertijden gehanteerd. Je kiest zelf tijdens de reservering jouw data en tijden. Hierdoor kun je je camperreis helemaal naar jouw wensen inrichten.

Wijzigen je plannen? Tot 48 uur voor het begin van je reis kun je je reservering wijzigen naar een ander tijdstip en ook naar een ander model. Bij een omboeking worden altijd de op dat moment geldende prijzen in rekening gebracht. Alleen als de prijs voor de omboeking lager is, worden er omboekingskosten berekend over het te veel betaalde bedrag.

5

Uitrusting

Iedere camper van Roadhouse wordt binnen Europa meegegeven met een campingtafel, twee campingstoelen voor buiten, gasflessen, een netsnoer van 20 meter + een adapter, oprijblokken, een luifel/zonnescherm en een goed gevulde keukenbox, waar onder ander campingpannen, servies en plastic servies in zit.

Wij ontvingen bij aanvang van de huur ook een goodiebag met een aantal handige zaken zoals antimuggenspray, koffie, een kaartspel en wat kruidenmixen.

Tegen bijbetaling kun je zaken als extra campingstoelen, een dakdrager, beddengoed of een draagbaar campingtoilet bijboeken.