5 dingen die je moet weten over WestCord Hotel Delft

Tussen alle buitenlandse reizen door verblijven we af en toe in een hotel dichter bij huis. Zo sliepen wij afgelopen weekend in het WestCord Hotel Delft. Dit viersterrenhotel is een modern hotel dat zich vooral lijkt te richten op zakenreizigers. Dat heeft als voordeel dat dit hotel tijdens de weekeindes tegen relatief aantrekkelijke kamertarieven te boeken is. Zo vonden wij een deal via hotelspecials.nl waarbij we een tweepersoonskamer inclusief ontbijt konden boeken voor 140 euro per kamer per nacht. Op dat moment kon ik andere drie- en viersterren hotels in Delft boeken voor rond de tweehonderd euro. Het WestCord Hotel Delft was op basis van prijs en wat het hotel te bieden heeft de meest aantrekkelijke keuze.

Achteraf bleek de keuze voor het WestCord Hotel Delft een uitstekende. We hebben een heerlijke overnachting gehad en zouden een volgende keer zeker weer voor het WestCord hotel kiezen als we een overnachting in Delft nodig hebben. Op basis van ons verblijf hebben we de 5 dingen die je moet weten over het WestCord Hotel Delft voor je genoteerd.

1

Nederlands familiebedrijf

WestCord is een Nederlands familiebedrijf, dat in 1968 begonnnen is met de overname van Hotel de Wadden op het eiland Vlieland. Emo Westers kocht het hotel voor zijn toen 18-jarige zoon Harry Westers. Door de bouw van nieuwe hotels, overnames en verbouwingen is WestCord Hotels inmiddels uitgegroeid tot een bescheiden keten van 17 Nederlandse hotels. De keten is nog steeds een familiebedrijf. Tot hun portfolio behoren de iconische ss Rotterdam en Hotel New York.

WestCord Hotel Delft behoort sinds het jaar 2009 tot de portfolio van WestCord Hotels, nadat het toenmalige Tulip Inn Delft overgenomen werd en getransformeerd werd tot het WestCord Hotel Delft.

2

Samenwerking met IKEA

Het WestCord Hotel Delft ligt naast IKEA Delft. Het viersterrenhotel is een samenwerkingsproject met het IKEA Concept Center. Het hotel heeft unieke interieurontwerpen in samenwerking met IKEA. Deze samenwerking betekent dat het hotel een moderne, stijlvolle inrichting heeft, waardoor het een visueel aantrekkelijke plek is om te verblijven.

Dankzij de ligging bij de IKEA-vestiging is een weekendje Delft prima te combineren met een bezoek aan de grootste en drukst bezochte IKEA-vestiging van Nederland.

3

Uitstekende ligging

Het WestCord Hotel Delft is zeer gunstig gelegen. Het hotel ligt direct naast snelweg A13 en bij afrit 9 naar Delft. Hierdoor is het hotel prima met de auto te bereiken. Je kunt gratis parkeren op het privéparkeerterrein van het hotel. Dat scheelt je al snel een tientje of twee aan parkeerkosten per nacht als je in het centrum van Delft zou overnachten.

Vanuit het hotel wandel je in ongeveer twintig minuten naar het hart van Delft. Prima te doen, dus. Mocht je liever vervoerd worden, dan biedt het hotel voordelige transfers naar en van het hart van Delft. Een andere optie is om bij het hotel een fiets te huren.

4

Focus op duurzaamheid

Het WestCord Hotel Delft staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid. Het hotel is onderscheiden met de Green Key Gold-certificering, een toonaangevende standaard voor uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame bedrijfsvoering binnen de toeristische sector.

5

Comfortabele kamers

Overnachten in het WestCord Hotel Delft is bepaald geen straf. De ruime comfortabele kamers zijn voorzien van heerlijke boxspringbedden en van alle gemakken die je van een hedendaags hotel mag verwachten: een goede klimaatcontrole, gratis wifi, een ruime inloopdouche met regendouche en handdouche, een gratis kluis en een koelkast. Men heeft ervoor gekozen om gasten zelf een koelkast te laten gebruiken in plaats dat je te maken krijgt met een dure minibar.

De hotelkamers zijn verder voorzien van een bureau, een televisie en voldoende stopcontacten en USB-oplaadpunten. Dat is in andere hotels vaak slechter geregeld.