5 dingen die je moet weten over uitgaan in Ayia Napa

De badplaats Ayia Napa staat bekend om zijn uitgaansleven. Ayia Napa is wat betreft het nachtleven de beste plek op het eiland Cyprus. Ook internationaal staat Ayia Napa zijn mannetje als het aankomt op de beste uitgaanssteden in Europa en zelfs wereldwijd. Laten we eerlijk zijn: Ayia Napa heeft als stad niet dezelfde allure als Dubai, Miami of Londen. Maar dat je hier uitstekend kunt stappen, is een feit. In navolging van het succes dat Ibiza al decennialang heeft als uitgaansbestemming, is Ayia Napa in de slipstream van Ibiza meegegroeid. De toenemende invloed van grote namen op het gebied van DJ’s heeft bijgedragen aan het succes van Agia Napa als partybestemming.

Voor een deel van de toeristen die een vakantie in Ayia Napa viert, is het uitgaansleven dé reden om voor deze bestemming te kiezen. Wat mogen zij verwachten van het uitgaan in Ayia Napa? Wij vertellen de 5 dingen die je moet weten over uitgaan in het bruisende nachtleven van Ayia Napa.

1

Leeftijden

Stel dat je 16 jaar bent en wilt gaan stappen in Ayia Napa. Kan dat? Ja, 16-jarigen mogen de clubs en bars in Ayia Napa binnen. Er zijn weinig horecazaken die een hogere leeftijdsgrens hanteren. Bij sommige clubs moet je 18 jaar zijn om binnen te komen. In de praktijk wordt er amper gecontroleerd. Er mag alleen alcohol geschonken worden aan personen van 18 jaar en ouder. Opmerkelijk: je mag in Cyprus als 17-jarige wel alcohol drinken. Ook hier geldt dat er amper of niet op gecontroleerd wordt.

2

Het beste moment om te feesten

Het hoogseizoen in Ayia Napa loopt van juni tot en met augustus. Dit is de beste reisperiode om te gaan feesten in Ayia Napa. In deze periode is het in Ayia Napa een gekkenhuis en zijn er evenementen, feesten, speciale gasten en veel te doen. Als u op zoek bent naar een feestvakantie in Ayia Napa of een clubvakantie dan is dit de tijd om te gaan.

De clubs in Ayia Napa komen rond of vlak na middernacht op gang. Een deel van de clubs sluit om 5:00 uur de deuren. Sommige clubs gaan door tot het ochtendgloren. Daar kun je doorfeesten tot een uur of 7 of 8 in de ochtend.

3

Proppers

Je ontkomt er bijna niet aan: de proppers van Ayia Napa. Met leuke praatjes en gratis drankjes proberen proppers potentiële klanten naar de discotheek of bar waar zij voor werken te lokken. Charmes worden ingezet om mensen te verleiden. Vraag je af of je een propper de keuze voor jou wil laten maken of dat je je laat leiden door reviews of specifieke kenmerken van een bepaalde uitgaansgelegenheid.

4

De Ayia Napa Strip

Het uitgaansleven in Ayia Napa concentreert zich vooral op en rond de Ayia Napa Strip. De Ayia Napa strip is geen strip op zich, het is meer een gebied dat meerdere straten in het hart van Ayia Napa beslaat. Maar dit plein is de plek waar je elke avond moet zijn. Vol met verschillende thema-bars zijn er genoeg plaatsen om uit te kiezen voor een drankje (of meer) voordat je naar de clubs in duikt. De straten waar je vooral moet zijn, zijn de Ayias Mavris, de Grigoro Afxentiou en de Louka Louka.

5

Prijzen

De een vindt Ayia Napa een dure bestemming om te gaan stappen, de ander lacht om de prijzen die je in Ayia Napa betaalt om te feesten. Er zijn geliefde uitgaansbestemmingen die goedkoper zijn. Grote kans dat je in Chersonissos, aan Sunny Beach, op Mallorca of aan de Spaanse costa’s goedkoper uit kunt zijn. Ga dan wel eerlijk vergelijken: merk tegen merk. Want het scheelt of je een A-merk geschonken krijgt of een goedkope variant. In vergelijking tot uitgaan op Mykonos, op Ibiza, in Miami of in Dubai is Ayia Napa gewoonweg goedkoop. De belachelijke prijzen die je in de clubs op Ibiza betaalt, zie je hier bijna niet.