5 dingen die je moet weten over uitgaan in Albufeira

Het nachtleven is voor veel jongeren de doorslaggevende reden om voor Albufeira als vakantiebestemming te kiezen. Als de zon ondergaat, verandert Albufeira in een bruisend epicentrum van vermaak. Je kunt gaan dansen in clubs, genieten van heerlijke cocktails en andere lekkere drankjes in de vele bars van Albufeira of gaan meezingen met bekende hits in karaokebars. Albufeira staat bekend om het uitgaansleven en wordt daarom vaak aangeprezen als een jongerenbestemming. Wie van stappen houdt, die zal in Albufeira ongetwijfeld iets vinden wat bij de persoonlijke interesses aansluit.

Wij zullen in dit artikel niet vertellen wat de beste clubs en bars in Albufeira. Het is vooral een kwestie van smaak en het kan ook erg verschillen op welk moment je een bepaalde zaak binnenstapt. Het kan gebeuren dat je te vroeg een bepaalde zaak binnenstapt, waardoor je denkt ‘en waarom moet ik hier zijn?’. Op social media kun je terugvinden waar je in Albufeira moet zijn, wat je daar kunt verwachten en hoe laat het op gang komt.

Er zijn meerdere goede websites over de Algarve en Albufeira die je meer kunnen vertellen over uitgaan in Albufeira. Wij beperken ons hier tot de 5 dingen die je moet weten over uitgaan in Albufeira.

1

Minimumleeftijd

In Portugal is de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken 18 jaar, en dit wordt streng gehandhaafd in de uitgaansgelegenheden van Albufeira. De meeste bars en clubs op The Strip vereisen een bewijs van leeftijd bij binnenkomst, dus het meenemen van een geldig identiteitsbewijs is essentieel. Ondanks de levendige en soms luidruchtige sfeer is het beveiligingspersoneel waakzaam en zorgt ervoor dat alle bezoekers zich aan de leeftijdsbeperkingen houden en het fatsoen bewaren.

2

The Strip

Het uitgaansleven concentreert zich in Albufeira vooral in de Avenida Dr. Francisco Sá Carneiro. Deze straat staat beter bekend als de Strip. De meningen over deze beroemde uitgaansstraat lopen uiteen. De een vindt de Strip de hemel op aarde, de ander gaat gillend naar huis. De Strip is op allerlei manieren overprikkelend: schreeuwerige neon- en LED-verlichting, proppers die je naar binnen willen loodsen en keiharde muziek die tegen elkaar op gaat, met als doel om jou te lokken.

De Strip is ongeveer twee kilometer lang en wordt tussen 19:30 uur ’s avonds en 6:00 uur in de ochtend afgesloten voor het reguliere verkeer. Er rijden dan wel tuktuk’s door de straat, met als doel om jou weg te kunnen brengen. Aan de Strip vind je tientallen horecazaken, van bars tot aan clubs en van fast food kramen tot aan restaurants. Heb niet te hoge verwachtingen van het culinaire gehalte hier.

3

Prijzen

Het nachtleven van Albufeira staat bekend als relatief betaalbaar, waardoor het een populaire bestemming is voor jonge reizigers en budgetbewuste toeristen. De prijzen voor drankjes op The Strip zijn heel redelijk, met biertjes die meestal rond de € 3 kosten en cocktails die variëren van € 5 tot € 8. Toegangsprijzen voor clubs kunnen variëren, maar liggen over het algemeen tussen € 5 en € 10, vaak inclusief een gratis drankje. Bij speciale feesten en optredens gaat de toegangsprijs meestal omhoog.

4

Happy Hour

Voor degenen die zich willen laten verwennen zonder teveel geld uit te hoeven geven, zijn er happy hours in Albufeira. Op de Strip bieden veel bars tussen aan het begin van de avond kortingen op drankjes en speciale promoties, waardoor het een uitstekend moment is om je avond te beginnen. In het centrum van Albufeira worden de happy hours in de tweede helft van de middag gehouden, meestal zo tot een uur of zes in de avond.

5

Feesten op het water

Voor iets uniekers kun je een bootfeest bij maanlicht overwegen. Verschillende operators bieden nachtcruises aan langs de kust van de Algarve, compleet met muziek, dans en drankjes. Deze cruises zijn een fantastische manier om onder de sterrenhemel van de adembenemende kustlijn van de regio te genieten, soms met stops bij afgelegen stranden waar je een nachtelijke duik kunt nemen.