5 dingen die je moet weten over Siam Park

Siam Park is een waterpark op het eiland Tenerife. Dit attractiepark ligt in Playa de las Americas en is de drukst bezochte attractie van het eiland. Het hele jaar door kun je hier genieten van adrenalineverhogende waterattracties, aangename zwembaden of relaxed dobberen op de Mai Thai River. Siam Park is geschikt voor alle leeftijden, maar is vooral leuk als je alles kunt en wilt doen wat het park te bieden heeft. Vanwege het heerlijke klimaat op Tenerife kun je Siam Park 365 dagen per jaar bezoeken. In de zomer kun je Siam Park dagelijks van 10 tot 18 uur bezoeken. De rest van het jaar is Siam Park van 10 tot 17 uur geopend.

Siam Park is meerdere jaren door de bezoekers van TripAdvisor verkozen tot het beste waterpark ter wereld. Dat is te merken aan de populariteit. Op jaarbasis komen er meer dan een miljoen bezoekers naar Siam Park. Vooral in het hoogseizoen kan dit tot grote drukte leiden.

Op internet kun je veel informatie vinden over Siam Park. De meeste sites zullen Siam Park promoten omdat ze commissie krijgen over de tickets die ze verkopen. Die informatie zal daarom vooral gericht zijn op het jou overhalen om naar Siam Park te gaan. Wij vertellen je de dingen die je moet weten als je een dagje naar Siam Park wilt gaan.

1

Gratis met de bus naar Siam Park

De gratis bus is de voordeligste manier om naar Siam Park te komen. Elke 30 minuten vertrekt er een bus vanaf verschillende locaties die je helemaal gratis rechtstreeks naar Siam Park brengt. Gasten die in Los Cristianos, Las Americas en de Costa Adeje verblijven, kunnen gebruik maken van deze service. Aan het eind van je dag kun je weer op de bus stappen en gratis terugreizen! Zorg ervoor dat je de dienstregeling van het park en de bus controleert voordat je op reis gaat, zodat je de laatste niet mist.

Ga je met de auto? Dan is het handig om te weten dat de parkeerplaatsen van het Siam Park op drukke dagen vrij snel vol zijn en dat je voor het parkeren moet betalen. Op het moment dat we dit schrijven betaal je 4 euro per dag per auto aan parkeergeld. Gratis parkeren is mogelijk langs de openbare weg, maar let wel op dat je niet parkeert op een plek waar dat niet mag. Gratis parkeren is ook mogelijk op het parkeerterrein van het naast Siam Park gelegen winkelcentrum; de Siam Mall.

2

Eten en drinken in Siam Park is betaalbaar

Een bekend verschijnsel in attractieparken is dat ze proberen een poot uit te draaien bij hun bezoekers. Hoge prijzen voor drinken en vaak matig eten of snacks zijn eerder regel dan uitzondering. Gelukkig doen ze daar in Siam Park niet aan mee. Zij vragen redelijke prijzen voor de koele drankjes, de snacks en de maaltijden. Daar staat tegenover dat het meenemen van eigen etenswaren en drankjes (met uitzondering van water) niet toegestaan is.

3

Korting op entree tot Siam Park

Er zijn verschillende manieren om korting te krijgen op je entreetickets tot Siam Park. De meest voor de hand liggende wijze is door tot een groep te horen waarvoor kortingstarieven gelden. In het geval van Siam Park zijn dat kinderen van 3 t/m 11 jaar en inwoners van de Canarische Eilanden. Je moet het inwonerschap aan kunnen tonen. Kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor de normale tickets geldt dat je overal hetzelfde betaalt. Het maakt niet uit of je de tickets via de officiële site, via Tiqets of via GetYourGuide koopt. De enige twee manieren om goedkoper bij Siam Park naar binnen te komen, is door een ‘Twin Ticket’ te kopen of een tweede bezoek binnen vijftien dagen te maken. Het tweede kaartje regel je ter plaatse tijdens je eerste bezoek. Je krijgt dan 50% korting.

Het Twin Ticket, dat ook wel het Loro Parque & Siam Park Combiticket genoemd wordt, geeft je toegang tot zowel het Siam Park als het populaire dierenpark Loro Parque. Het combiticket is goedkoper dan twee losse tickets.

4

Wat is gratis en waarvoor moet je betalen?

Het gebruik ligbedden, stoelen en parasols in het Siam Park is gratis. Ook de WiFi wordt helemaal gratis ter beschikking gesteld in het Siam Park. Je mag binnen de geldigheid van je ticket onbeperkt gebruik maken van de waterattracties en de daarvoor benodigde luchtbanden en matjes. Het gebruik van de toiletten is ook gratis. Voor de Balinese bedden (beperkt beschikbaar) moet je speciaal daarvoor bestemde (duurdere) tickets aangeschaft hebben.

Wil je je waardevolle en/of kleding opbergen? Er zijn op een paar locaties kluisjes te huur. Die zijn er in twee maten. De kleine lockers zijn vaak voldoende als je niet al teveel spullen op wilt bergen. De grotere lockers zijn voor de meeste gezinnen groot genoeg om hun kleding en schoenen in op te bergen. Een kleine locker kost je € 5,- per dag, voor een grote locker betaal je € 7,- per dag. Daar komt 5 euro aan borg per locker bovenop.

Ben je je handdoek vergeten? Deze kun je tegen betaling huren bij Siam Park. De bij ons laatst bekende prijs bedraagt 5 euro per handdoek per dag.

5

Skip the lines en fast pass

De meeste mensen komen met een voorafgaand aangeschaft ticket naar Siam Park. Sommige verkopers noemen dit ‘skip-the-line’-tickets. Wij hebben nieuws voor je: je vermijdt de op drukke dagen soms vrij lange wachtrij niet door vooraf je tickets te kopen. De wachtrij die er staat (vooral rond het moment van openen) is de rij met mensen die met hun gekochte tickets naar binnen willen. Neemt niet weg dat het nog steeds aan te raden is om je entreetickets voor Siam Park vooraf te kopen. Anders moet je eerst naar de kassa om tickets te halen en vervolgens alsnog in de rij aansluiten.

Wat wel de moeite waard is, is om een fast pass aan te schaffen. Hiermee verklein je de wachttijden bij de waterattracties aanzienlijk, waardoor je veel meer uit een dag kan halen. Deze fast passen kun je niet online kopen. Ze zijn beperkt te koop in het Siam Park op de plekken waar ‘Fast Pass Here’ staat. Heb je een VIP-ticket voor het Siam Park gekocht? Dan is de fast pass inbegrepen.

O ja, de fast pass is niet geldig voor de 28 meter hoge topattractie Tower of Power. De beste manier om voor deze sensationele waterglijbaan de wachttijd te beperken, is door ervoor te zorgen dat je er ’s morgens op tijd staat.