5 dingen die je moet weten over Playa Honda

Over de naam van dit strand van Playa de las Americas heerst onduidelijkheid. Voor zover wij weten is dit strand dat ten zuiden van de Barranco de Troya begint het eigenlijke Playa de las Americas. De naam van dit strand zou vervolgens de naam van de hier ontstane badplaats worden. Als je bij het strand staat, dan zie je op de informatieborden echter de naam Playa Honda staan. Die naam is ook terug te vinden op kaarten zoals Google Maps. Wij zullen daarom de naam Playa Honda hanteren, maar houd in je achterhoofd dat anderen dit strand Playa de las Americas kunnen noemen.

1

Heerlijk voor surfers

Playa Honda heeft door de ligging met meer golfslag te maken dan de andere stranden in dit gebied. Dat komt vooral door het ontbreken van golfbrekers. Hierdoor is Playa Honda een geliefd strand onder surfers. Het zijn vooral beginnende surfers die je hier op zee ziet. De meer ervaren surfers trekken vooral naar het strand van El Medano.

2

Grijze keien, goudgeel zand en stukken steen

Het strand is langgerekt en verschilt van plek tot plek van breedte. Ook in de structuur van het strand zitten duidelijke verschillen. Sommige delen bestaan uit fijn goudgeel zand, ergens anders is het vooral steen en verspreid over het strand zie je stukken waar grijze keien in allerlei formaten liggen. Om de zee in te gaan moet je over keien of stenen lopen.

3

Wandelboulevard

4

Minder geschikt voor kinderen

De combinatie van stenen en de sterkere stroming maken dit strand minder geschikt voor kinderen. Zolang er niet het water ingegaan wordt, maakt het niet uit. Maar in het water kunnen kleinere en/of niet zwemvaardige kinderen zich soms lastig staande houden. Gelukkig wordt er overdag een oogje in het zeil gehouden door strandwachten.

5

Voorzieningen

Op Playa Honda kun je ligbedjes en parasols huren. Ook zijn er goede douches aanwezig. Voor een natje en een droogje ben je aangewezen op de horeca die aan de boulevard te vinden is. Er is geen openbaar toegankelijke bar aanwezig op het strand zelf. Aan het einde (of begin, afhankelijk van waaruit je kijkt) van Playa Honda is er wel een strandclub waar je terecht kunt: de OA Beach Club. Hier kun je tegen betaling zonnebaden op ligbedden of Balinese bedden. Zwemmen kan er in het natuurlijke zwembad. Het restaurant biedt tal van opties om te eten en drinken.