5 dingen die je moet weten over Playa Del Duque

Playa del Duque is een van de populairste stranden van Costa Adeje. Je mag zelfs stellen dat Playa del Duque tot de beste stranden van het eiland Tenerife behoort. Vrijwel alles wat je van een strand mag verwachten, is hier aanwezig. De basisvoorwaarde is natuurlijk aangenaam zeewater. De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat je hier zo de zee in kunt gaan. De zeewatertemperatuur is ter hoogte van dit strand het hele jaar door hoog genoeg om te gaan zwemmen. In de wintermaanden is er soms amper verschil te merken tussen de luchttemperatuur overdag en de temperatuur van het zeewater. De rustiger golfslag maakt van het Playa del Duque een prima strand om met kinderen naartoe te gaan.

Wat valt er verder allemaal te vertellen over Playa del Duque? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Playa del Duque op een rijtje gezet.

1

Playa del Duque bestaat uit twee delen

Wij behandelen Playa del Duque in dit artikel als één strand, maar eigenlijk is er sprake van twee stranden: Playa del Duque Sur en Playa del Duque Norte. Een zuidelijk en een noordelijk deel, dus. Beide delen hebben hun eigen karakter. Playa del Duque Sur is het grootste strand en bestaat uit fijn goudgeel zand. Dit strand ligt ter hoogte van het luxueuze Gran Hotel Bahía del Duque.

Playa del Duque Norte ligt meer naar het noordoosten toe. Dit strand bestaat uit iets grover zwart zand en ligt onder andere bij het populaire Hotel Riu Palace Tenerife.

2

Roken verboden

Op het gehele strand mag je niet roken. Het rookverbod is onder andere ingesteld om te voorkomen dat achtergebleven sigarettenpeuken op het strand achterblijven en vervolgens in zee terecht kunnen komen.

3

Winkels en horeca

Heb je behoefte aan een koel drankje, een lekker ijsje, een snack of een complete maaltijd? Rond Playa del Duque zitten een aantal horecazaken gevestigd die je hierin kunnen voorzien. Op Playa del Duque Norte Sur is er zelfs een beachbar op het strand zelf aanwezig. Veel beter kun je niet zitten!

Heb je zonnebrandcrème, een badhanddoek, pleisters, badkleding of iets anders nodig? In C.C. El Mirador Shopping Center en The Corner Mall Adeje kun je onder andere voor dit soort zaken terecht.

4

Faciliteiten

Er zijn een aantal voorzieningen die je op het strand van pas kunnen komen. Zo kun je op het Playa del Duque ligbedjes met parasols huren. Een deel van Playa del Duque Sur is dankzij houden vlonders met de rolstoel toegankelijk. Kleedhokjes en douches zijn aanwezig voor het geval je die nodig hebt. Tot slot is er op Playa del Duque Sur overdag een strandwacht aanwezig die de boel in de gaten houdt en indien nodig EHBO toe kan passen.

5

Voldoende parkeergelegenheid

Parkeren kan een ding zijn als je in Costa Adeje of Playa de las Americas naar het strand wilt gaan. Het aantal openbare parkeerplekken is vaak beperkt. Wil je met de huurauto naar het Del Duque strand gaan? Dan kun je de auto betaald parkeren in de vlakbij gelegen Parking The Corner. Deze overdekte parkeergarage ligt direct bij Playa del Duque.